facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Δε θέλει καθόλου να πάει στο γιογιό

Ερώτηση από Ελισάβετ (22.7.2016)

“Καλημέρα γιατρέ....έχω ένα αγοράκι 2 χρονών και προσπαθώ να του μάθω το γιογιό του αλλά δεν το θέλει καθόλου....τον παίρνει η αδελφή του όταν πάει εκείνη στο μπάνιο μπας και μάθει κάτι αλλά τίποτα...θεωρώ πως είναι μεγάλος τώρα....στην αρχή σαν να μου έδειχνε τον πήγαινα αλλά τίποτα και έχει σταματήσει να μου δείχνει τώρα....τι μπορώ να κάνω??? Ευχαριστώ για το χρόνο σας. ”

Απάντηση από παιδίατρο (22.7.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

εσείς μπορεί να πιστεύετε πως είναι μεγάλο το παιδί, όμως εμφανώς το ίδιο δεν είναι έτοιμο. Μην πιέζετε ΚΑΘΟΛΟΥ το παιδί σας, αφήστε το γιογιό εκεί που είναι και συνεχίστε κανονικά με τις πάνες. Ένα παιδί που δεν θέλει να πάει στο γιογιό ΔΕΝ είναι έτοιμο για εκπαίδευση. Αφήστε το εντελώς ελεύθερο, μην κάνετε απολύτως τίποτα, αλλιώς κινδυνεύετε να έχετε μια μακρά και δύσκολη πορεία εκπαίδευσης, που ενδεχομένως να οδηγήσει σε έναν ενήλικα με διάφορα προβλήματα σχετικά με την τουαλέτα, με πιο συχνό αυτών σε παιδιά και ενηλίκους, την δυσκοιλιότητα. Εστιάστε αποκλειστικά σε μια προσπάθεια να λέει κακά και τσίσα όταν τα κάνει στην πάνα (αμέσως), και στο επόμενο βήμα, αν μπορεί να τα λέει πριν τα κάνει (στην πάνα). Έχετε πολύ δρόμο ακόμα, και θα σάς ξαναπώ να ΜΗΝ επιμείνετε ΚΑΘΟΛΟΥ στο γιογιό. Η ηλικία στην οποία πλέον παρεμβαίνουμε στην φυσική εξέλιξη του ζητήματος σε ένα παιδί είναι τα 5 έτη, συνεπώς, πριν ανησυχήσετε ή πιέσετε με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να έχουν περάσει άλλα 3 χρόνια. Μέχρι τότε - υπομονή. Όταν είναι έτοιμο το παιδί (συνήθως γύρω στα 2.5-3 έτη) θα το καταλάβετε.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.