facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Δε δείχνει, δεν χαιρετάει και δεν στέλνει φιλάκι. Είναι ανησυχητικό;

Ερώτηση από Χριστίνα (27.7.2015)

“Το μωρό μου είναι 19 μηνών και ανησυχώ γιατί δε δείχνει, δεν χαιρετάει και δεν στέλνει φιλάκι και εκτός από τη λέξη "άντε" δε λέει καμία συνειδητά...ενώ μιλάει αλλά τη γλώσσα του...σε όλα τα άλλα είναι φυσιολογικός, τρέχει περπατάει πολύ καλά ακούει το όνομά του φέρνει τα παπούτσια του, προσπαθεί να φάει μόνος του, βάζει σχήματα μόνος του, παίρνει τη χτένα και χτενίζεται γενικά όλα τα άλλα είναι πολύ φυσιολογικά... Πρέπει να ανησυχώ που ακόμα δεν κάνει αυτά που σας ανέφερα πιο πάνω...είναι και πρώτο παιδί και μεγαλώνει μόνο μαζί μου δεν ξέρω αν παίζει ρόλο; Με τον παιδίατρο έχω μιλήσει και μου είπε να μην τον πιέζω, θα ήθελα και τη δική σας γνώμη παρακαλώ πολύ..”

Απάντηση από παιδίατρο (27.7.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

εφόσον τα πράγματα είναι έτσι όπως μού τα λέτε, και υποθέτοντας ένα κατά τα άλλα φυσιολογικό αναπτυξιακό πλαίσιο, θα πρότεινα το παιδί να κάνει καταρχάς έναν πλήρη ακοολογικό έλεγχο, και εφόσον δεν αποκαλυφθεί πρόβλημα στην ακοή του, τότε θα χρειαστεί επίσημο αναπτυξιολογικό έλεγχο.

Στο ενδιάμεσο, οι μελέτες έχουν δείξει πως κανείς δεν πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου πριν ξεκινήσει θεραπεία (λογοθεραπεία στην περίπτωσή σας, 1-3 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα περίπου). Αυτό όμως στην Ελλάδα έχει συχνά απαγορευτικό κόστος για τους γονείς, και δεν ξέρω τι ισχύει στην περίπτωσή σας. Εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, μπορείτε να το κάνετε πριν να έχετε τα αποτελέσματα (γνωστή και ως μέθοδος πρώιμης παρέμβασης).

Ελπίζω να σάς κατατόπισα,”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.