facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Δεν τρώει πολύ 3 μηνών μωρό

Ερώτηση από Ελένη (08.09.2020)

Καλησπέρα σας. Έχω μια μπέμπα 3 μηνών και 10 ημερών. Της έχουμε αλλάξει πολλά γάλατα λόγω αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα κι αυτή τη στιγμή πίνει το neocate. Ενώ έπινε περίπου 700 ml την ημέρα εδώ και 10 ημέρες πίνει γύρω στα 600ml και προς το τέλος του γεύματος κλαίει και διώχνει τη θηλή του μπιμπερό. Το βάρος της είναι 5.500 και γεννήθηκε 3 κιλά. Πιστεύετε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι στο παιδί ; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Απάντηση από παιδίατρο (08.09.2020)

Αγαπητή μητέρα,

αν έπρεπε να πω οτι κάτι συμβαίνει θα έλεγα οτι το πρόβλημα είναι στις πολλές αλλαγές γαλάτων. Επειδή όμως δεν έχω δει ποτέ το μωρό σας, κρατάω μια επιφύλαξη να τυχαίνει να είναι αυτό το ένα μωρό στα χίλια, που χρειάζεται να δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά γάλατα - κάτι εξαιρετικά σπάνιο αν γίνει σωστά ο προγραμματισμός, και σίγουρα δεν οφείλεται στην αλλεργία που ενδεχομένως έχει το παιδί σας..

Οι ποσότητες που αναφέρετε είναι μια χαρά, και τελικός κριτής είναι πάντα το βάρος του παιδιού (όπως το μετρά ο παιδίατρος στο ιατρείο του, και όχι όπως το μετράτε εσείς ενδεχομένως στο σπίτι). Τα παιδιά (και γενικά τους ανθρώπους) δεν πρέπει να τούς πιέζουμε ποτέ να φάνε. Αν το παιδί σας κλαίει στο γεύμα δεν αποκλείεται να τρώει περισσότερο από όσο χρειάζεται ή θέλει, όπως επίσης δεν αποκλείεται το πρόβλημα να μην είναι η (πιθανή) αλλεργία, αλλά κάτι άλλο.

Φοβάμαι πως ουσιαστική απάντηση μπορεί να σάς δώσει μόνο ένας παιδίατρος που θα δει το μωρό σας και εσάς, και θα έχει και πλήρη εικόνα των γευμάτων.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.