facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Δεν τρώει καθόλου στερεά τροφή. Τι να κάνουμε;

Ερώτηση από Ειρήνη (2.9.2016)

“Καλησπέρα σας. Έχω ένα αγοράκι 14 μηνών. Γεννήθηκε 35 εβδομάδων δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στην ανάπτυξή του γενικότερα γι αυτό το αναφέρω. Το παιδί ενώ τους προηγούμενους μήνες είχε δείξει λίγο ενδιαφέρον για μη αλεσμένη τροφή και έτρωγε λίγο ψωμί, μπισκότο, μπανάνα, το τελευταίο διάστημα δε θέλει με τίποτα να το βάλει στο στόμα του ούτε καν να το πιάσει στα χέρια του. Και μάλιστα με το που πάμε να το δώσουμε και το αντιλαμβάνεται το αποφεύγει τελείως. Τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορούμε να κάνουμε;”

Απάντηση από παιδίατρο (2.9.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

είναι αρκετά δύσκολο να σάς απαντήσω ειδικά για το παιδί σας, γιατί δεν γνωρίζω την αναπτυξιακή του κατάσταση.

Παρόλ' αυτά, θεωρώντας πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα ήθελα να εστιάσουμε σε εσάς, και όχι στο παιδί.

Πρέπει να αποφύγετε κάθε τύπου πίεση προς το παιδί. Εσάς η δουλειά σας είναι να ετοιμάσετε ένα κατάλληλο για την ηλικία του γεύμα, με σταθερή ώρα, σε σταθερό μέρος, και να είστε ήρεμοι και ευχάριστοι κατά την διάρκεια του γεύματος.

Αν το παιδί επιλέγει να μην φάει, ας μην φάει. Μην έχετε άγχος, και πάνω από όλα, μην το μεταφέρετε στο παιδί. Εφόσον αντιληφθεί πως με αυτόν τον τρόπο παίρνει από εσάς προσοχή, θα συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.