facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Δεν πίνει γάλα και είναι 2 χρονών. Να την πιέσω;

Ερώτηση από Γεωργία (22.5.2015)

“Γιατρέ γεια σας, σας στέλνω γιατί δε ξέρω πως να αντιμετωπίσω ένα θέμα με το γάλα του παιδιού. Είναι σχεδόν 2 χρονών και ενώ έπινε σταθερά το πρωί γάλα εδώ και μια εβδομάδα ούτε που δοκιμάζει. Βεβαία μείωσε και τη ποσότητα το βράδυ αρκετά αλλά το πίνει. Η παιδίατρος μου λέει ότι πρέπει να πίνει το ελάχιστο 360ml και εγώ δε μπορώ να την πιέσω να πιει γιατί δεν θέλει. Να αλλάξω γάλα, να πηγαίνω συμφωνά με το τι θέλει, τι να κάνω δεν ξέρω ειλικρινά. Περιμένω απάντησή σας.”

Απάντηση από παιδίατρο (22.5.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

εφόσον το παιδί σας τρώει κατά τα άλλα φυσιολογικά και αναπτύσσεται ως τώρα σωστά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το πιέσετε να πάρει γάλα. Φροντίστε να τρώει αρκετά γαλακτοκομικά σε άλλη μορφή (γιαούρτι, τυρί κλπ) προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πρόσληψη ασβεστίου, και κάντε υπομονή αγνοώντας παντελώς τα "τερτίπια" του παιδιού. Αν θέλει ας το πιει, αν δεν θέλει, ας μην το πιει. Τα παιδιά πολύ συχνά εμφανίζουν αυτή την συμπεριφορά στα πλαίσια ανάπτυξης ελέγχου, δοκιμασίας ορίων, και οριοθέτησης του εαυτού.

Μην ανησυχείτε καθόλου.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.