facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Δεν κλαίει όταν πεινάει, νυστάζει ή δεν βολεύεται

Ερώτηση από Evi (24.7.2015)

“Έχω ένα μωράκι 80 ημερών. Από λάθος οδηγίες στο μαιευτήριο θήλασα μόνο 10 ημέρες σε συνδυασμό με ξένο και μετά ακολούθησε διατροφή μόνο με ξένο. Μέχρι 45 ημερών έκλαιγε ανά τρίωρο περίπου και φυσικά μέσα στη νύχτα. Μετά ρύθμισε μόνος του τη νύχτα (23:00-5:00 το πρωί στην αρχή μετά στις 6). Τώρα ξυπνάει το πρωί δεν κλαίει απλά γλύφει τα χεράκια ή του πέφτει η πιπίλα 4-5 φορές συνεχόμενα και έτσι υποψιάζομαι ότι πεινάει. Επίσης η παιδίατρος μου είπε να τον ταΐζω στο τετράωρο πλέον. Έτσι χωρίς να εκφράσει πείνα του δίνω γάλα στις 6-10-14-18-22. Με αποτέλεσμα να μην κλαίει όταν πεινάει, όταν νυστάζει ή δεν βολεύεται αλλά και πάλι πιο πολύ παράπονο παρά κλάμα έντονο. Ανησυχώ. Είναι φυσιολογικό αυτό για τόσο μικρό μωρό?? Οι φίλες μου λένε ότι είμαι τυχερή. Γενικά στο καρότσι ξύπνιος κουνιέται ολόκληρος. Πιάνει τα κρεμαστά αντικείμενα, παρακολουθεί το μομπιλε στο κρεβάτι του να περιστρέφεται. Είναι ζωηρό παιδί αλλά δεν πολυκλαιει και με φοβίζει. Επίσης είναι σωστή αυτή η ρουτίνα φαγητού? Εμένα ως μαμά με βολεύει αλλά δεν τον αφήνω να εκφραστεί έτσι. Κάποιες φορές καθυστέρησα εσκεμμένα το φαγητό του και δεν έκλαψε απλά έγλυφε δάχτυλα μόνο. Πάντως πίνει όλο το μπουκάλι όταν του το δίνω. Ευχαριστώ ”

Απάντηση από παιδίατρο (27.7.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

δεν βλέπω κάτι αφύσικο ή προβληματικό με όσα μού περιγράφετε. Μην ανησυχείτε πως δεν τον αφήνετε να εκφραστεί - θα εκφραστεί μια χαρά, δεν χρειάζεται να πεινάσει.

Όλα καλά.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.