facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Δεν θέλει γάλα

Ερώτηση από Virginia (24.6.2019)

“Ο μπέμπης 10 μηνών, δεν θέλει γάλα. Θηλάζει ελάχιστα έως καθόλου, ζήτημα να πιεί 100 ml τη μέρα. Έχει σταματήσει το μπιμπερό από 6 μηνών, του έχω πάρει ποτηράκι αλλά καμία τύχη. Δυσκολεύομαι να τον κοιμήσω το βράδυ, δεν του αρέσει ούτε το γιαούρτι, του βάζω ελάχιστο στο φαγητό. Μπορεί να μεγαλώσει χωρίς γάλα; Δε θα έπρεπε να το ζητάει τώρα το καλοκαίρι για να ξεδιψάσει; Τι μπορώ να κάνω; Αν κόψω το θηλασμό, τι θα πίνει;”

Απάντηση από παιδίατρο (25.6.2019)

“Αγαπητή μητέρα,

η απάντηση σε όλα τα ερωτήματά σας εξαρτάται άμεσα απο την κατάσταση του παιδιού, απο τον ρυθμό αύξησης, τις καμπύλες του, την αναπτυξιακή του κατάσταση, καθώς και την κατάσταση στην οικογένεια, και τον τρόπο με τον οποίο έγινε η μετάβαση σε στερεά, ποτηράκι κλπ. Κοινώς, δεν υπάρχει μία απλή απάντηση.

Το παιδί σας όχι, δεν χρειάζεται απαραίτητα γάλα - χρειάζεται το ασβέστιο που περιέχει το γάλα και, ενδεχομένως, κάποιες πρωτεΐνες και σάκχαρα, τα οποία όμως μπορεί να παίρνει και απο αλλού όπως γιαούρτι, τυρί κλπ. Αυτό θα πρέπει να το δείτε με τον παιδίατρό σας ο οποίος θα πρέπει να σάς συμβουλεύσει βήμα-βήμα πώς να κινηθείτε.

Όχι, δεν χρειάζεται "γάλα για να ξεδιψάσει", χρειάζεται νερό και μάλιστα άφθονο με την ζέστη που έχουμε στην Ελλάδα.

Το μόνο που μπορώ να σάς πω σίγουρα είναι πως αν το φαγητό ή έστω το γάλα, γίνει αντικείμενο ανεξαρτησίας για το παιδί (δηλαδή αντικείμενο στρες στο σπίτι και πίεσης), θα χάσετε. Τα παιδιά είναι ανίκητα σε αυτό το κομμάτι και η κατά μέτωπον πίεση δεν πέτυχε ποτέ.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.