facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Δίδυμα και χρόνος για παιχνίδι

Ερώτηση από baby (13.7.2016)

“Έχω δίδυμα 2.5 μηνών....Βοήθεια ΔΕΝ έχω πάρα μόνο τον άντρα μου όταν είναι σπίτι...όπου θα τα ταΐσει. ...τα μωρά αρχίζουν τώρα και θέλουν κουβεντούλα και παιχνίδι....Όσο μπορώ το κάνω..Όταν τα ταΐζω για παράδειγμα τους μιλάω. ...αλλά λόγω ότι τρέχουν και οι δουλειές στο σπίτι δεν μου είναι εύκολο. ..νιώθω τύψεις ότι ίσως να μην ασχολούμαι πολύ μαζί τους...Κ ακόμα περισσότερο ΝΙΩΘΩ άσχημα όταν έχω χρόνο να ασχοληθώ αλλά ο ένας κοιμάται οπότε ασχολούμαι με τον έναν...ξέρω ότι είναι σημαντικό να παίζω μαζί τους και να τους μιλάω.”

Απάντηση από παιδίατρο (13.7.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

καθώς βλέπω πως έχετε πολλές ερωτήσεις νιώθω πως η καλύτερη συμβουλή που έχω να σάς δώσω είναι να επισκέπτεστε τον παιδίατρό σας περίπου 1 φορά τον μήνα, και με τα δύο παιδιά, και να καταστρώσετε μαζί ένα πλάνο χρόνου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων. Είναι φυσιολογικό να νιώθετε πως δεν μπορείτε να διαχειριστείτε επαρκώς τον χρόνο σας καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, οι ενοχές όμως δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα, αντιθέτως μπορεί να σάς περιορίζουν. Μιλήστε διεξοδικά με τον ιατρό σας και πιστεύω πως θα μπορέσει να σάς βοηθήσει.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of NewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.