facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση στο μωρό μου 8 μηνών

Ερώτηση από Ειρήνη (7.3.2016)

“Καλημέρα γιατρέ. Έχω ένα αγοράκι 8 μηνών το οποίο γεννήθηκε πρόωρο 35 εβδομάδων και βγήκαμε μετά από 10 μέρες από θερμοκοιτίδα και παρακολούθηση με ΓΟΠ. Δίναμε έπειτα από οδηγίες της νεογνολόγου και στη συνέχεια της παιδιάτρου που τον παρακολουθούσε το σιρόπι EPADOREN. Το σταματήσαμε λίγο πριν ξεκινήσει τις στερεές τροφές δηλαδή όταν ήταν 5,5 μηνών. Το μωρό θήλαζε αποκλειστικά και ξεκινήσαμε και το ξένο γύρω στους 5 μήνες με 1-2 μπιμπερό τη μέρα. Μέχρι τώρα όλα πήγαιναν καλά και εδώ και λίγες μέρες έχει πολλά ρεψίματα και βγάζει και γουλιές. Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη διατροφή του, με τη θέση ύπνου και γενικότερα στην καθημερινότητα του; Και τι δεν πρέπει να κάνουμε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (7.3.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

πριν σάς αναφέρω τα πρακτικά θέματα γύρω από την παλινδρόμηση, να σάς αναφέρω πως με την εισαγωγή των στερεών τροφών, κανείς πρέπει να είναι προσεκτικός, καθώς τα ρεψίματα και οι αναγωγές μπορεί να αποτελούν δείγμα δυσανεξίας σε κάποια νέα τροφή. Σε κάθε περίπτωση σάς συμβουλεύω να αναφέρετε αυτή την αλλαγή στον παιδίατρό σας. 

Από εκεί και πέρα, ειδικά για τις αναγωγές μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα:

  1. Το παιδί να παραμένει σε σχετικά όρθια θέση (45-90 μοίρες) για 20-30 λεπτά μετά από κάθε γεύμα.
  2. Στα γεύματα που είναι αποκλειστικά γάλα, φροντίζετε πάντα να ρεύεται κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερα.
  3. Αποφεύγετε τα μεγάλα γεύματα - είναι προτιμότερο να τρώει μικρές ποσότητες και συχνότερα.

Εφόσον το πρόβλημα επιμένει, καλό θα ήταν να μιλήσετε εκ νέου με τον παιδίατρό σας, μήπως χρειάζεται να επανεισάγετε το φάρμακο, ή αν κατά την κρίση του χρειάζεται κάποια άλλη παρέμβαση.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.