facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Γάλα φόρμουλα

Ερώτηση από Τίνα (4.10.2020)

Γειά σας, είμαι νέα μαμά και χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Εδώ και 6 μήνες θηλάζω αποκλειστικά και σιγά σιγά θέλω να μεταβώ σε γάλα φόρμουλα. Έχω κάνει κάποιες προσπάθειες , αλλά η μικρή αρνείται. Γάλα δικό μου, από μπιμπερό θα πιεί, αλλά ως εκεί. Παιδίατρος μου σύστησε ότι μιας και έχω ήδη προμηθευτεί γάλα σκόνη κατσικίσιο και δέντρο πίνει, να δοκιμάσω 1-2 φορές την εβδομάδα ριζάλευρο μήπως και συσχετιστεί γευστικά με το γάλα(μιας και γάλατα 2 γενιάς όπως μου είπε έχουν κάποια ας το πούμε γεύση βανίλιας) πήρα ριζάλευρο και φυσικά το έφαγε σχετικά ευχάριστα, ως εκεί. Δεν επιθυμώ να συνεχίσω τη χορήγηση του για καιρό, μιας και το βάρος της είναι αρκετά καλό και ίσως παραπάνω . Βοηθήστε με σχετικά με την επιλογή κάποιας νέας φόρμουλας. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Απάντηση από παιδίατρο (4.10.2020)

Αγαπητή μητέρα,

είναι εξαιρετικά σύνηθες ένα θηλάζον βρέφος να αρνηθεί το μπουκάλι, ειδικά όταν τού το δίνει η μητέρα του. Σπανιότατα μόνο ευθύνεται η προτίμηση του μωρού σε "γεύση" καθώς τα κέντρα γεύσης δεν είναι επαρκώς αναπτυγμένα ακόμα.

Δοκιμάστε να εισάγετε πρώτα ένα μόνο μπουκάλι, την ίδια πάντα ώρα, να το δίνει το ίδιο πρόσωπο, και εσείς να είστε εκτός σπιτιού. Αυτό το γεύμα θα πρέπει να αντικατασταθεί εντελώς από το μπουκάλι - αν δεν το πιεί, θα φάει κανονικά στο επόμενο γεύμα. Όταν πετύχετε αυτό το γεύμα, μπορείτε να εισάγετε και το επόμενο κ.ο.κ.

Αυτή είναι μία τεχνική που μπορεί να δουλέψει, μπορεί και όχι - εξαρτάται πολύ από την δυναμική της οικογένειας και τις δυνατότητές σας. Σε κάθε περίπτωση όμως οφείλω να σάς ενημερώσω οτι για αρκετό χρόνο ακόμα ο θηλασμός είναι η προτιμόμενη τροφή για το παιδί σας. Η εισαγωγή στερεών γίνεται στους 6 μήνες (πλέον), και δεν χρησιμοποιείται για να "πείσουμε" ένα μωρό να πάρει μπουκάλι.

Αν δοκιμάσετε τουλάχιστον 10 φορές σωστά (σωστή ώρα, σωστό πρόσωπο, σωστό μπουκάλι με σωστή θηλή) και το μωρό σας αρνείται, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα άλλο γάλα, καθώς πράγματι μπορεί να είναι θέμα γεύσης.

Συγκεκριμένη φόρμουλα δεν μπορώ να σάς συστίσω καθώς δεν... "συνεργάζομαι" με καμία εταιρεία γαλάτων. Εφόσον το παιδί σας είναι υγιές μπορείτε να τού δώσετε οποιαδήποτε μη-ειδική φόρμουλα πρώτης βρεφικής ηλικίας σάς αρέσει.

Πάντα δίπλα σας,

Παναγιώτης

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.