facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Γάλα σε μωρό 12 μηνών

Ερώτηση από Αρετη (17.04.2020)

Καλησπέρα γιατρέ! Ο μικρός μου είναι 12 μηνών. Προσπαθώ εδώ και αρκετό καιρό να του δώσω ξένο γάλα ώστε να σταματήσω τον θηλασμό. Του έχω σταματήσει τον πρωινό θηλασμό αλλά δεν παίρνει το μπιμπερό. Αρνείται να πιει με το μπιμπερό και δοκίμασα το κουτάλι. Όπου με το κουτάλι το πίνει αλλά δεν μου είναι εύκολο γιατί λερώνεται και χύνεται. Η ποσότητα που πίνει είναι 90ml. έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα μπιμπερό και με καλαμάκι ειδικό, με το που καταλαβαίνει ότι είναι γάλα αρνείται. Τι μου προτείνεται να κάνω;

Απάντηση από παιδίατρο (18.04.2020)

Αγαπητή μητέρα,

στους 12 μήνες το παιδί σας πρέπει να πίνει όλα τα υγρά απο ποτηράκι (εκπαιδευτικό ή κανονικό) ή με καλαμάκι. Τα μπιμπερό τα "πετάμε" στους 12 μήνες. Αν αυτό σημαίνει οτι δεν θα πίνει γάλα, εφόσον τρώει γιαούρτι και τυρί, μπορεί να μην ξαναπιεί γάλα ποτέ - μικρό το κακό. Αν πάλι δεν θέλει το γάλα επειδή δεν είναι το δικό σας, και πάλι ισχύει το ίδιο: αν δεν θέλει, ας μην πιεί. Το λίγο γάλα δεν είναι ποτέ πρόβλημα. Το πολύ είναι.

Ο θηλασμός συνεχίζεται ανεξάρτητα από τα παραπάνω για όσο το επιθυμούν αμοιβαία η μητέρα και το παιδί. Εφόσον θέλετε να διακόψετε, μπορείτε απλά να διακόψετε.

Εν ολίγοις στην πραγματικότητα δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Δεν θέλει, δεν πειράζει.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.