facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Βρεφικό ποτηράκι

Ερώτηση από Ελισάβετ (17.7.2015)

“Καλημέρα γιατρέ. Έχω ένα αγοράκι που στης 22 Ιουλίου θα γίνει 12 μηνών. Το γάλα και το νερό το πίνει ακόμα στο μπιμπερό. Δοκίμασα το βρεφικό ποτήρι αλλά τίποτα. Το βλέπει σαν παιχνίδι. Να επισημάνω ότι οι χυμοί δεν του αρέσουν καθόλου. Τι να κάνω; Να το ωθήσω στο να πίνει από το βρεφικό ποτηράκι ή να συνεχίσω με το μπιμπερό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (19.7.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

το παιδί σας δεν χρειάζεται, και δεν πρέπει να πίνει έτοιμους χυμούς. Εφόσον τους χυμούς τούς φτιάχνετε εσείς, θα πρέπει να πίνει τον χυμό από 2 μόνο φρούτα (όσο μικρή κι αν είναι η ποσότητα που θα βγει) μια φορά την ημέρα. Κατά τα άλλα είναι προτιμότερο να τρώει τα φρούτα ολόκληρα.

Όσο για το βρεφικό ποτηράκι, όσο διατηρείτε μπιμπερό στο σπίτι οι πιθανότητες επιτυχίας σας είναι μειωμένες. Σάς προτείνω να εξαφανίσετε εντελώς τα μπιμπερό και δίνετε όλα τα υγρά (νερό, γάλα, χυμό και ό,τι άλλο) σε ποτηράκι κανονικό (παιδικό, όχι με ειδικό στόμιο πλέον σε αυτή την ηλικία) ή με καλαμάκι. Μην δίνετε καθόλου άλλη εναλλακτική και σε διάστημα λίγων ημερών (το πολύ λίγων εβδομάδων) το παιδί θα προσαρμοστεί στην αλλαγή. Αν διαμαρτύρεται έντονα πείτε πως δεν έχετε πλέον μπιμπερό κι αφήστε το παιδί να ψάξει όσο θέλει - εσείς θα τα έχετε ήδη βγάλει εκτός σπιτιού. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα σπίτια στα οποία περνά χρόνο το παιδί.

Κανένα παιδάκι μέχρι σήμερα δεν αφυδατώθηκε επειδή αρνήθηκε να πιεί νερό σε ποτήρι. Μην φοβάστε, και μην κάνετε πίσω - τα πισωγυρίσματα προκαλούν ανασφάλεια στα παιδιά και αποσταθεροποίηση του πλαισίου μέσα στο οποίο αναπτύσσονται, πράγμα που επιφέρει καίριο πλήγμα στην αυτοπεποίθησή τους μεγαλώνοντας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.