facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Βρεφική τροφή

Ερώτηση από Ζωή (07.03.2020)

Η κόρη μου γεννήθηκε πρόωρα στις 34 εβδομάδες, χωρίς κανένα πρόβλημα, απλά την κράτησαν στην θερμοκοιτίδα λόγω προωρότητας. Όσο διάστημα ήταν εκεί της έδινα δικό μου γάλα με το θήλαστρο, αλλά λόγω του ότι δεν με άφησαν να την θηλάζω στις 20 ημέρες σταμάτησε το γάλα μου και αρχίσαμε ξένο. Αυτή την στιγμή είναι 4 μηνών και 13 ημερών με βάρος 5830. Ενώ τρώει κανονικά ανά τρίωρο ένα μπουκάλι γάλα την βλέπω πως δεν χορταίνει. Θα μπορούσα να της αρχίσω ρυζάλευρο ή φρουτόκρεμα ή να περιμένω να κλείσει και τον 6ο μήνα;

Απάντηση από παιδίατρο (08.03.2020)

Αγαπητή μητέρα,

με βάση τις νέες οδηγίες το παιδί σας θα ξεκινήσει τα στερεά στους 6 μήνες. Αν νιώθετε πως η ποσότητα που τής δίνετε δεν αρκεί, μπορείτε να την αυξήσετε. Μην μετράτε mL, απλά δώστε της τόσο ώστε να ισορροπήσετε ανάμεσα στο να μένει λίγο γάλα στο μπουκάλι και τις πολλές αναγωγές. Δηλαδή: αν το παιδί αδειάζει το μπουκάλι, πρέπει να φτιάχνετε περισσότερο. Επειδή όμως κάποια μωράκια τρώνε non-stop και φτάνουν να κάνουν πολλές αναγωγές, αν δείτε οτι με την αύξηση πολλαπλασιάστηκαν οι αναγωγές, τότε πρέπει να μειώσετε την ποσότητα. Κάπου εκεί είναι η χρυσή τομή.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.