facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Βλεμματική επαφή μωρού 4 μηνών

Ερώτηση από Evi (11.9.2015)

“Γεια σας. Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για τον αυτισμό κ τα πρώιμα στάδια σε βρέφη. Όλες οι ιστοσελίδες αναπαράγουν τα αναπτυξιακά ορόσημα αλλά κ τα επικίνδυνα σημεία, λέγοντας βλεμματική επαφή για ένα βρέφος 4μηνων πως την εννοούμε πρακτικά? Περιμένουμε όταν το έχουμε αγκαλιά να μας κοιτάζει συνέχεια ενώ του τραγουδάμε να μας κοιταει συνέχεια ή να μας κοιτάζει για λίγο κ στη συνέχεια να ανακαλύπτει με τα μάτια του το περιβάλλον??? Ειλικρινά έχω μπερδευτεί πολύ κ κλαίω συνέχεια χωρίς να ξέρω τι είναι το "σωστο" για την ηλικία αυτη. Το μωρό έχει επιτύχει όλα τα αναπτυξ. ορόσημα της ηλικίας του. βερβεριζει. χαμογελά συνειδητά. σε κοιτάζει όταν του μιλάς όταν είναι στο καρότσι, όταν το σηκώνω στα χέρια προτιμά να εξερευνά το περιβάλλον κ όχι το πρόσωπο μου. το ίδιο κ με τους τρίτους αλλά μόνο στην καταπρόσωπο επαφή. στο καρότσι χαμογελά κ μιλάει κ κοιτάζει όλους. να ανησυχήσω???η παιδίατρος λεει ειναι μικρο ακομα μικρο για να εδραιωσει βλεμ.επαφη.Ο αντρας μου λεει οτι ειναι φυσικο οταν το σηκωσεις να μη σε κοιταει γιατι το ενδιαφερει να μαθει τον κοσμο.Τα διαφορα σαιτ με αγχώνουν. Πότε τελικά πρέπει να περιμένουμε να μας κοιτάζει το παιδί στα μάτια όταν του μιλάμε???μας αρκεί το κοίταγμα για λίγο Ή όλη την ώρα?“

Απάντηση από παιδίατρο (11.9.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

τα όσα μού περιγράφετε ακούγονται εντελώς φυσιολογικά. Παρόλ' αυτά ο καταλληλότερος να σάς πει για το παιδί σας είναι ο παιδίατρός σας. Μην ασχολείστε τόσο εντατικά με τα διάφορα που διαβάζετε καθώς αυτά αποτελούν μπούσουλες και όχι κανόνες. Μιλήστε με τον παιδίατρό σας, και προτείνω να σάς βλέπει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα μέχρι να ησυχάσετε κι εσείς.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.