facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Βιταμίνη D. Χρειάζεται να παίρνει αυτή τη βιταμίνη το μωρό μου;

Ερώτηση από Ελένη – Χαρά (11.9.2016)

“Έχω ένα αγοράκι τριών μηνών. Είναι πολύ καλά στην υγεία του. Τον θηλάζω αποκλειστικά, δεν του δίνω συμπλήρωμα. Η παιδίατρος από τις πρώτες μέρες κιόλας τις γέννησης του μωρού μου, μου είπε να πάρω σταγόνες βιταμίνη D3 της Intermed και να ρίχνω στο στόμα του δυο σταγόνες την ήμερα κάθε μέρα μέχρι να αρχίσει στέρεα τροφή. Με τον άνδρα μου αποφασίσαμε να μη του δώσουμε τους δυο πρώτους μήνες αλλά η παιδίατρος επέμενε ότι κάνει καλό στο παιδί και να του δώσω. Το αγόρασα και του το έδωσα για δεκαπέντε μέρες αφού επηρεάστηκα (μόλις μπήκε στον τρίτο μηνά) αλλά είμαι τόσο διστακτική που το ξανασταμάτησα. Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη, χρειάζεται πραγματικά ένα βρέφος τέτοιες βιταμίνες ενώ θηλάζει αποκλειστικά και ζούμε και σε μια ηλιόλουστη χώρα; Δεν θέλω να δίνω άσκοπα φάρμακα στο παιδί και μάλιστα σε τέτοια ηλικία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από παιδίατρο (12.9.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

Είναι εντελώς απαραίτητο να δίνετε βιταμίνη D στο παιδί σας. Με δεδομένο πως δεν έχει πάρει σχεδόν καθόλου πρέπει να γίνει μέτρηση διότι ενδέχεται για ένα διάστημα να πρέπει να πάρει πολύ μεγαλύτερες δόσεις ως θεραπεία και μετά να επιστρέψετε στην συντήρηση.

Η βιταμίνη D πέραν των όσων σίγουρα γνωρίζετε για το ασβέστιο κλπ, είναι απαραίτητη τόσο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου όσο και για το ανοσοποιητικό.

Θα την διακόψετε όταν το παιδί θα πίνει τουλάχιστον 500 ml γάλα ενισχυμένο με βιταμίνη D, οπότε και αν συμβεί αυτό.

Μπορεί να έχουμε ηλιοφάνεια τα ποσοστά έλλειψης βιταμίνης D στον πληθυσμό μας είναι παρόμοια της Σουηδίας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
CohenChildren’sMedicalCenterofNewYork, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.