facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Βιταμίνη D: Πόσες σταγόνες πρέπει να δίνω στο 7 μηνών μωρό μου;

Ερώτηση από Γιώτα (16.3.2017) 

“Γιατρέ καλησπέρα! Έκανα μέτρηση στο μωρό (7 μηνών) για βιταμίνη D και έχει 18. Θηλάζει αποκλειστικά, δεν έχει πάρει ποτέ σταγόνες βιταμίνης D και έχουμε μπει και στις τροφές. Πόσες σταγόνες πρέπει να της δίνω και για πόσο καιρό; Επίσης δεν τρώει τη βανίλια εμπορίου, τι άλλο μπορώ να δώσω; Ευχαριστώ!”

Απάντηση από παιδίατρο (16.3.2017)

“Αγαπητή μητέρα,

αυτές τις ερωτήσεις καλό είναι να τις απευθύνετε στον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί σας. Είναι αδύνατον, και εντελώς εσφαλμένο, να γίνεται ιατρική από το internet. Οι ερωτήσεις σας αφορούν συγκεκριμένα το παιδί σας, χωρίς κάποιο γενικό θέμα, και πρέπει να απαντηθούν μόνο από τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί. Προτείνω να γίνει άμεσα, διότι τα επίπεδα που αναφέρετε είναι χαμηλά. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη τόσο στην καλή ανάπτυξη των οστών, όσο και του ανοσοποιητικού και νευρικού συστήματος, για να αναφέρω μόνο τα πολύ βασικά.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.