facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Αυξημένη τιμή CPK

Ερώτηση από Ξένια (31.10.2016)

“Γιατρέ καλησπέρα. Έχω ένα αγοράκι 2 ετών και κάναμε εξετάσεις αίματος και βγήκε αυξημένη η CPK 437. Όλες οι άλλες εξετάσεις είναι μια χαρά. Σημαίνει κάτι αυτό που πρέπει να δω, γενικά είναι ένα χαρούμενο παιδάκι που τρέχει όλη μέρα. Σας ευχαριστώ πολύ.“

Απάντηση από παιδίατρο (31.10.2016)

“Αγαπητή μητέρα,

καθώς δεν γνωρίζω τον λόγο για τον οποίον έγινε η εξέταση, δεν μπορώ να σάς απαντήσω. Ο λόγος είναι πως η ερμηνεία διαφέρει πολύ ανάλογα με τα συμπτώματα. Σε ένα παιδί που μόλις πιέστηκε πάρα πολύ στην προπόνηση, ή είχε ένα ατύχημα με αρκετά χτυπήματα, το νούμερο αυτό είναι μικρό. Σε ένα παιδί με μια ιογενή λοίμωξη και μυοσίτιδα εξ αυτής, το νούμερο και πάλι δεν είναι ανησυχητικό, παρότι πρέπει να επαναληφθεί.

Σε ένα υγιές παιδί, χωρίς κανένα σύμπτωμα, τα πράγματα είναι περίπλοκα - γιατί αν δεν έχει απολύτως τίποτα το παιδί έγινε μια τόσο ειδική εξέταση;

Αν ο παιδίατρός σας που την ζήτησε υποψιάζεται κάτι, δυστυχώς δεν μπορώ να μαντέψω τι είναι αυτό, κι ακόμη κι αν μπορώ, δεν είναι σωστό να το κάνω από εδώ.

Η πρότασή μου είναι να απευθύνετε αυτήν ακριβώς την ερώτησή σας στον ιατρό που σάς πρότεινε να κάνετε αυτή την εξέταση. Αν πάλι για κάποιον περίεργο λόγο αποφασίσατε μόνοι σας να την κάνετε, τότε λυπάμαι αλλά μπλέξατε, καθώς το λιγότερο που πρέπει να κάνετε είναι να την επαναλάβετε άμεσα - απευθυνθείτε το συντομότερο στον παιδίατρό σας, αν όχι στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση μην αδιαφορήσετε ως προς το αποτέλεσμα.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: www.renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.