facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Αυξημένη τιμή CPK

Ερώτηση από Tolis (02.11.2019)

“Γιατρέ καλησπέρα, ήρθε ένα κλημάκιο στην ακαδημία ποδοσφαίρου του γιού μου και του έκαναν γενικές εξετάσεις, όλα καλά, απλά η CPK είχε τιμή 438, πρέπει να ανυσηχώ;”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητέ μπαμπά,
προκειμένου να απαντήσω στην ερώτησή σας θα χρειαζόμουν πολλές ακόμα πληροφορίες, όπως ηλικία, ένταση και διάρκεια άσκησης, καθώς και συχνότητα προπόνησης, αν έχουν γίνει παλαιότερα εξετάσεις κλπ. Επίσης πάρα πολύ σημαντική εδώ είναι η κλινική εξέταση, συγκεκριμένα η ψηλάφιση της κοιλιάς και ο έλεγχος του μυϊκού συστήματος. Τέλος, κριτικής σημασίας είναι το οικογενειακό ιστορικό. Όπως καταλαβαίνετε απο τα παραπάνω, είναι αδύνατον να σάς απαντήσω.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αποχή απο την άσκηση και επανέλεγχος. Γνωρίζω καλά πως τόσο συνάδελφοι όσο και άλλοι μη-γιατροί εμπλεκόμενοι με ομάδες επιτρέπουν σε παιδιά (κυρίως που κάνουν πρωταθλητισμό) να συνεχίζουν χωρίς διακοπή την άσκηση, θεωρώντας "φυσιολογική" την άυξηση της CPK. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως ενώ αυτό σε πολλές περιπτώσεις ισχύει, μπορεί να υποκρύπτει άλλα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να θέτουν ακόμη και την ζωή του παιδιού σε κίνδυνο. Συνεπώς, όπως έχω ξαναπεί και δημόσια αλλά και τονίζω στους ασθενείς μου, εφόσον απο έναν τέτοιο "τυχαίο" έλεγχο (χωρίς εξέταση) προκύπτει παθολογική τιμή, το παιδί πρέπει να διακόπτει κάθε άσκηση και να απευθύνεται στον παιδίατρό του.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.