facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Αρρωσταίνει εύκολα. Πώς να ενισχύσω τον οργανισμό της;

Ερώτηση από Ερμιόνη (25.9.2015)

“Καλησπέρα σας. Ακόμα δεν άρχισε η σχολική χρονιά και η κόρη μου 32 μηνών με δυο μέρες στον παιδικό σταθμό αρρώστησε με καταρροή και πονόλαιμο. Τι μπορώ να κάνω για να ενισχύσω τον οργανισμό της; Να μην αρρωσταίνει τόσο συχνά. Την προηγούμενη χρονιά η καταρροή έφυγε το Πάσχα. Παίζει ρόλο που γεννήθηκε στις 36 εβδομάδες εγκυμοσύνης; Παρακαλώ για την απάντηση σας. Ευχαριστώ ”

Απάντηση από παιδίατρο (25.9.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

το πόσο ρόλο έπαιξε ο πρόωρος τοκετός είναι δύσκολο να πει κανείς, διότι εξαρτάται για ποιόν λόγο έγινε ο εξ αρχής πρόωρα, και ποιές ήταν οι συνθήκες μετά τον τοκετό. Τα παιδιά τα πρώτα χρόνια του σταθμού παθαίνουν πάμπολλες ιώσεις, και αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι συνήθως και το πιο δύσκολο:

1. Φροντίζετε για την αδιαπραγμάτευτη σωστή διατροφή του παιδιού σας. Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα που πολλοί παραλείπουμε, ελπίζοντας σε κάποιο μαγικό χάπι για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού - τέτοιο χάπι, δεν υπάρχει.

2. Εμβολιάζετε πλήρως και σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού το παιδί σας.

3. Μην κάνετε εκπτώσεις υγιεινής - πλύσιμο χεριών συχνά (όχι αντισηπτικά, μόνο νερό και σαπούνι), και καλή καθαριότητα στο σπίτι.

4. Η διακοπή του καπνίσματος από τους γονείς μειώνει δραστικά την διάρκεια των ιογενών λοιμώξεων στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά και τον αριθμό επιπλοκών (ωτίτιδες, βρογχίτιδες κλπ).

5. Με το πρώτο συνάχι, συχνές και εντατικές πλύσεις στην μύτη με φυσιολογικό ορό, χωρίς πίεση. Αποφύγετε αντιβηχικά, ή άλλα σκευάσματα που καταστέλλουν τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού.

Κουράγιο, θα μεγαλώσει και δεν θα αρρωσταίνει τόσο εύκολα. Τώρα είναι η περίοδος έκθεσης σε όλους αυτούς τους κοινούς ιούς.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.