facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

'Αργησε να περπατήσει και τώρα να μιλήσει

Ερώτηση από Δώρα (28.12.2015)

“Γιατρέ καλησπέρα.. Πριν καιρό είχα το άγχος αν θα περπατήσει το παιδί μου, φοβόμουν να τον αφήσω να κάνει βήματα μόνο του, αλλά μετά από μια εύχρηστη πατέντα στο σπίτι (έκλεισα ένα χώρο γύρω γύρω με καναπέδες και στους τοίχους στρώματα από μαλακό υλικό) και τον άφησα και μέσα σε 1-2 εβδομάδες ήταν έτοιμος για τις βόλτες μας χωρίς καρότσι αλώνιζε δηλαδή όλο το σπίτι χωρίς βοήθεια... Περπάτησε 16 περιπου μηνών. Να που τώρα ξαναζώ το άγχος για το πότε θα μιλήσει είναι 18,5 μηνών και δεν έχει πει μαμά, μπαμπά παρά μόνο έλα- άντε- ναι- μαμ, ντανταντα... Και μαμαμα. Καταλαβαίνει όμως το μη όχι αυτό, το όταν φτάνουμε στην κεντρική είσοδο δείχνει το κουδούνι και το χτυπάει ανταποκρίνεται στο ότι όταν χτυπάει το κουδούνι και του ανοίγουμε την πόρτα είναι γι αυτό το σκοπό. Ή όταν χτυπάει το τηλέφωνο πολλές φορές το σηκώνει μόνος του αλλά λέει τα δικά του. Ή ξέρει για παράδειγμα να μπει με το tablet στο YouTube και να βάλει το αγαπημένο του τραγουδάκι..Αλλά ακόμη δεν έχει πει άλλες λεξούλες με εξαίρεση όσες ανέφερα παραπάνω. (Έτσι κ εγώ μπήκα στο ίντερνετ και διάβαζα διάφορα περί αυτισμού και αγχώθηκα παραπάνω και έχασα και την ησυχία μου με όλα αυτά που διάβασα.) Μπορείτε ν με βοηθήσετε να μου πείτε την γνώμη σας; (να σημειώσω ότι έχω μιλήσει με τον οικογενειακό μας παιδίατρο και μου είπε πως κάθε παιδί έχει το δικό του πρόγραμμα στο να μιλήσει και στο να περπατήσει.) Εγώ όμως ανησυχώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (28.12.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

δυστυχώς τα αναπτυξιακά ζητήματα απαιτούν εκτενές ιστορικό, καλή κλινική εξέταση, και έλεγχο του παιδιού, οπότε εφόσον ανησυχείτε (και πράγματι οι χρόνοι που αναφέρετε θα δικαιολογούσαν κάποιον έλεγχο), δεν μπορώ να σάς απαντήσω με ασφάλεια χωρίς να δω το παιδί.

Με εκτίμηση και ευχές για ευτυχισμένο 2016”

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.