facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Απουσία βλεμματικής επαφής σε βρέφος 3 μηνών

Ερώτηση από Katerina (24.6.2019)

“Γειά σας, έχω ένα γιό 3 μηνών ο οποίος δεν μας κοιτάει καθόλου στα μάτια. Αυτό που κάνει είναι να παρατηρεί τον χώρο γύρω του. Επίσης δεν ανταποκρίνεται στους ήχους και δεν ακολουθεί αντικείμενα με τα μάτια του, δεν με αναγνωρίζει, μπαμπαλίζει λίγο, Χαμογελάει λίγο, δεν πιάνει παιχνίδια και δεν τα βάζει στο στόμα του. Έχω να σημειώσω ότι ήταν πρόωρος 36 εβδομάδων. Μπήκε εντατική στον αναπνευστήρα για 4 μέρες, έχει νυσταγμό, τι μπορεί να έχει; Ανησυχώ πολύ. Ευχαριστώ.”

Απάντηση από παιδίατρο (25.6.2019)

“Αγαπητή μητέρα,

περιγράφετε αρκετά συμπτώματα που χρειάζονται διερεύνηση. Είναι αδύνατον κανείς να σάς απαντήσει απο εδώ, και είναι πάρα πολύ σημαντικό ο παιδίατρός σας να διερευνήσει με μεγάλη προσοχή και πλήρως το παιδί σας.

Παρακαλώ σημειώστε πως αρκετά απο όσα αναφέρετε, αν όχι όλα, θα μπορούσαν να υπάρχουν και σε φυσιολογικά παιδιά. Παρόλ' αυτά, η πιο δύσκολη διάγνωση στην ιατρική είναι αυτή της "υγείας", με την έννοια οτι αρκετά πράγματα πρέπει να αποκλειστούν στο παιδί σας, πριν πούμε οτι όλα αυτά είναι τυχαία.

Το παιδί χρειάζεται άμεση και πλήρη διερεύνηση.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.