facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Αποστείρωση σε μωρά

Ερώτηση από mairi (17.04.2021)

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω πότε πρέπει να σταματάει η αποστείρωση στα μωρά; Ευχαριστώ.

Απάντηση από παιδίατρο (18.04.2021)

Αγαπητή μητέρα

η αποστείρωση δεν είναι απαραίτητη σε καμία ηλικία, εκτός αν ανησυχείτε για την ποιότητα του νερού της βρύσης σας, παίρνετε νερό απο πηγάδι (ακόμα και αν είναι πόσιμο), ή υπάρχουν άλλοι σημαντικοί μολυσματικοί παράγοντες στο σπίτι σας. Εφόσον ζείτε στην Ευρώπη, είναι απαραίτητο να βράζετε το νερό με το οποίο προετοιμάζετε την φόρμουλα. Από εκεί και πέρα, πλύσιμο με χλιαρό νερό και σαπούνι, ή στο πλυντήριο των πιάτων είναι αρκετά.

Από άποψη βολής, πολλοί γονείς επιλέγουν τα συστήματα αποστείρωσης των μπιμπερό, καθώς εξυπηρετούν, είναι γρήγορα, οικονομικά, και δεν χρειάζεται να περιμένετε να "γεμίσει το πλυντήριο πιάτων".

Επίσης προτείνω ό,τι καινούριο να το βράζετε για 10 λεπτά (εφόσον είναι θερμοανθεκτικό) ή και σε κάθε άλλη περίπτωση ανησυχίας (έπεσε στο δρόμο, το μάσησε το σκυλί, κλπ άλλα άτυχήματα). Για την κοινή καθημερινή χρήση όμως, δεν απαιτείται, και δεν απαιτήθηκε ποτέ, αποστείρωση.

Πάντα δίπλα σας,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.