facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Αποστείρωση σε μωρά

Ερώτηση από mairi (17.04.2021)

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω πότε πρέπει να σταματάει η αποστείρωση στα μωρά; Ευχαριστώ.

Απάντηση από παιδίατρο (18.04.2021)

Αγαπητή μητέρα

η αποστείρωση δεν είναι απαραίτητη σε καμία ηλικία, εκτός αν ανησυχείτε για την ποιότητα του νερού της βρύσης σας, παίρνετε νερό απο πηγάδι (ακόμα και αν είναι πόσιμο), ή υπάρχουν άλλοι σημαντικοί μολυσματικοί παράγοντες στο σπίτι σας. Εφόσον ζείτε στην Ευρώπη, είναι απαραίτητο να βράζετε το νερό με το οποίο προετοιμάζετε την φόρμουλα. Από εκεί και πέρα, πλύσιμο με χλιαρό νερό και σαπούνι, ή στο πλυντήριο των πιάτων είναι αρκετά.

Από άποψη βολής, πολλοί γονείς επιλέγουν τα συστήματα αποστείρωσης των μπιμπερό, καθώς εξυπηρετούν, είναι γρήγορα, οικονομικά, και δεν χρειάζεται να περιμένετε να "γεμίσει το πλυντήριο πιάτων".

Επίσης προτείνω ό,τι καινούριο να το βράζετε για 10 λεπτά (εφόσον είναι θερμοανθεκτικό) ή και σε κάθε άλλη περίπτωση ανησυχίας (έπεσε στο δρόμο, το μάσησε το σκυλί, κλπ άλλα άτυχήματα). Για την κοινή καθημερινή χρήση όμως, δεν απαιτείται, και δεν απαιτήθηκε ποτέ, αποστείρωση.

Πάντα δίπλα σας,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.