facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Απογαλακτισμός σε 9 μηνών μωρό

Ερώτηση από Donald (25.11.2020)

Το μωρό μου γίνεται 9 μηνών σε 10 μέρες. Στις 4 Ιανουαρίου επιστρέφω στην εργασία μου που θα είναι 8ωρη και θα πάρω το μειωμένο ωράριο σε ημέρες. Του δίνω εδώ και 1 μήνα ξένο γάλα, δεν το πίνει με τίποτα. Εντωμεταξύ στερεές τροφές τρώει μέχρι 100 γραμμάρια, δεκατιανό μεσημεριανό και βραδινό. Ανησυχώ μην δεν τρώει τίποτα όταν είμαι στην δουλεία.

Απάντηση από παιδίατρο (26.11.2020)

Αγαπητή μητέρα,

το μόνο που μπορώ να σάς πω με σιγουριά είναι πως δεν πρέπει να ζυγίζετε το φαγητό του παιδιού σας, καθώς αυτό μόνο άγχος μπορεί να σάς προκαλεί. Κατά τα άλλα, παρότι αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας, να σάς πω πως είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα, πως δεν γνωρίζω ούτε ένα παιδί που να έπαθε κάτι τελικά, και πως αργά ή γρήγορα θα φάει.

Δυστυχώς τώρα, ειδικά για το δικό σας μωρό συμβουλές δεν μπορώ να δώσω εδώ, παρότι κατά καιρούς έχω προτείνει διάφορες "λύσεις" για γονείς που επιστρέφουν στην εργασία τους. Πάντως να μείνει πεινασμένο επειδή λείπετε σχεδόν αποκλείεται, κι αν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ο αποχωρισμός, τότε θα χρειαστείτε την βοήθεια ειδικού, καθώς το πρόβλημα θα είναι εντελώς άλλου τύπου.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.