facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Απογαλακτισμός παιδιού

Ερώτηση από Κατερίνα(11.06.2021)

Καλησπέρα και απο μένα. Έχω ένα μπεμπάκι, απ τα τρία μου παιδιά και το θηλάζω αποκλειστικά εδώ και 5μηνες. Δυστυχώς είμαι φορέας της ηπατίτιδας c εδώ και χρόνια...Ο ιός όμως κοιμόταν και μου επιτρεπόταν να θηλάσω. Τώρα όμως ο ιός ξύπνησε και είναι ενεργός με μεγάλο φορτίο οπότε πρέπει να το κόψω και να κάνω και την θεραπεία...Είμαι πολύ στεναχωρημένη και δεν το θέλω καθόλου...Η παιδίατρος μου είπε να το κόψω σιγά σιγά...τι να κάνω; Τον μπέμπη αύριο τον ξεκινάω φρούτα και σε μία βδομάδα λαχανικά...

Απάντηση από παιδίατρο (12.06.2021)

Αγαπητή μητέρα

λυπάμαι για την δύσκολη εξέλιξη του θηλασμού και της υγείας σας, και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και αποκατάσταση. Τον θηλασμό θα χρειαστεί να τον κόψετε άμεσα. Προκειμένου να αποφύγετε προβλήματα μπορείτε να τοποθετείτε ένα θήλαστρο κάθε φορά που νιώθετε τάση, αφαιρώντας μόνο τόσο γάλα όσο απαιτείται ώστε να μειωθεί η τάση, αλλά όχι να αδειάσει το στήθος. Κανονικά μέσα σε λίγες ημέρες η παραγωγή σας θα διακοπεί. Το γάλα σας θα πρέπει να το απορρίπτετε. Στην πρώτη ένδειξη μαστίτιτδας (πόνος, θερμότητα, ερυθρότητα κλπ) επικοινωνήστε με τον γυναικολόγο σας.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.