facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Αντιλαμβάνεται τα πάντα αλλά ακόμα δεν μιλάει καθαρά

Ερώτηση από Μαριάννα (18.11.2015)

“Γεια σας. Η μικρή μου είναι 2,5 χρονών. Αντιλαμβάνεται τα πάντα αλλά ακόμα δεν μιλάει καθαρά ούτε κάνει προτάσεις. Λίγα πράγματα λέει και όχι πολύ καθαρά. Μήπως χρειάζεται λογοθεραπεία; Μήπως θα της έκανε καλό να πάμε κάποια δραστηριότητα π.χ. μουσικοκινητική για να συναναστρέφεται και με άλλα παιδάκια μήπως "λυθει" η γλωσσούλα της; Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το γεγονός οτι γεννήθηκε 34+2 εβδομάδων. Ευχαριστώ!”

Απάντηση από παιδίατρο (18.11.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

πρέπει να ακολουθήσετε άμεσα τα παρακάτω βήματα (κατά προτίμηση με αυτή τη σειρά):

  1. Επίσημος ακοολογικός έλεγχος (δηλαδή θα πάτε σε έναν ΩΡΛ που να εμπιστεύεστε και θα κάνει Ωτοακουστικές Εκπομπές και πιθανότατα ΚΑΙ Προκλητά Δυναμικά) στο παιδί.
  2. Επίσημος αναπτυξιολογικός έλεγχος (δηλαδή θα πάτε σε έναν Αναπτυξιολόγο και θα κάνετε επίσημη εκτίμηση του παιδιού).
  3. Μπορείτε να ξεκινήσετε λογοθεραπεία 1-2 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα. Η πρακτική αυτή της Πρώιμης Παρέμβασης (δηλαδή της έναρξης κάποιας θεραπείας πριν την επίσημη διάγνωση του προβλήματος) φαίνεται να είναι η πιο αποτελεσματική.

Επειδή το κόστος των παραπάνω μπορεί να είναι υψηλό, ξεκινήστε με τα 1 και 2 (κυρίως το 1) και προχωρήστε ανάλογα με τις δυνατότητές σας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.