facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Αντιδράσεις μωρού

Ερώτηση από Ινα (23.10.2019)

“Χαίρετε κ.Ρενιέρη,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για το χρόνο σας. Η δική μου η απορία αφορά σε νέες αντιδράσεις του μωρού μου. Σα νέα μαμά μπορώ να πω πώς έχω βρεί γενικά έναν καλό τρόπο επικοινωνίας με το σχεδόν 3ον μηνών μωρό μου. Τις τελευταίες μέρες, έχει ξεκινήσει να κάνει καινούργιους ήχους με το στόμα του, σαν ψευδοκλάμα, το οποίο, αρχικά θεώρησα χαριτωμένο. Όταν,όμως, συνδυάστηκε, με τα ξεσπάσματα χεριών και ποδιών καθώς και με εντονότερο κλάμα άρχισα να θορυβούμαι. Είναι κολυκοί; Μα ενεργείται 1-3 φορές/μέρα και γεμίζει την πάνα του. Το ότι πιπιλίζει με μανία το χέρι του (όχι δάχτυλο-επίσης, φτύνει την πιπίλα-) μπορεί να έχει σχέση; Τις περισσότερες φορές μόλις έχει τελειώσει το φαγητό. Έχω παρατηρήσει πώς όντως τον ηρεμεί να ξαναγυρνάει στο στήθος (κι ας το εγκαταλείπει μετά από λίγο -και ξεκινάμε τα ίδια: κλάμα ξεσπάσματα κλπ) Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω; Κυρίως, υπάρχει κάτι να ανησυχώ;”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητή μητέρα,
για κάθε "παράξενη" συμπεριφορά του παιδιού σας θα πρέπει να απευθύνεστε στον παιδίατρό σας. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για αθώες συμπεριφορές άνευ σημασίας. Σε σπάνιες περιπτώσεις ο γιατρός σας θα κάνει έλεγχο προκειμένου να είναι βέβαιος. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω εξηγήσει και αλλού, οι "κολικοί" δεν σχετίζονται με τις κενώσεις, και δεν είναι προϊόν δυσκοιλιότητας. Αυτό που ισχύει είναι πως ένα μωράκι που έχει κολικούς του πρώτου τριμήνου, μπορεί να μπει σε "φάση κολικού" (δηλαδή να ξεκινήσει απαρηγόρητο κλάμα) λόγω εντερικών ενοχλήσεων -- οι τελευταίες όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν την αιτία των κολικών.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.