facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Αντιδράσεις μωρού

Ερώτηση από Ινα (23.10.2019)

“Χαίρετε κ.Ρενιέρη,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για το χρόνο σας. Η δική μου η απορία αφορά σε νέες αντιδράσεις του μωρού μου. Σα νέα μαμά μπορώ να πω πώς έχω βρεί γενικά έναν καλό τρόπο επικοινωνίας με το σχεδόν 3ον μηνών μωρό μου. Τις τελευταίες μέρες, έχει ξεκινήσει να κάνει καινούργιους ήχους με το στόμα του, σαν ψευδοκλάμα, το οποίο, αρχικά θεώρησα χαριτωμένο. Όταν,όμως, συνδυάστηκε, με τα ξεσπάσματα χεριών και ποδιών καθώς και με εντονότερο κλάμα άρχισα να θορυβούμαι. Είναι κολυκοί; Μα ενεργείται 1-3 φορές/μέρα και γεμίζει την πάνα του. Το ότι πιπιλίζει με μανία το χέρι του (όχι δάχτυλο-επίσης, φτύνει την πιπίλα-) μπορεί να έχει σχέση; Τις περισσότερες φορές μόλις έχει τελειώσει το φαγητό. Έχω παρατηρήσει πώς όντως τον ηρεμεί να ξαναγυρνάει στο στήθος (κι ας το εγκαταλείπει μετά από λίγο -και ξεκινάμε τα ίδια: κλάμα ξεσπάσματα κλπ) Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω; Κυρίως, υπάρχει κάτι να ανησυχώ;”

Απάντηση από παιδίατρο (07.02.2020)

Αγαπητή μητέρα,
για κάθε "παράξενη" συμπεριφορά του παιδιού σας θα πρέπει να απευθύνεστε στον παιδίατρό σας. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για αθώες συμπεριφορές άνευ σημασίας. Σε σπάνιες περιπτώσεις ο γιατρός σας θα κάνει έλεγχο προκειμένου να είναι βέβαιος. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω εξηγήσει και αλλού, οι "κολικοί" δεν σχετίζονται με τις κενώσεις, και δεν είναι προϊόν δυσκοιλιότητας. Αυτό που ισχύει είναι πως ένα μωράκι που έχει κολικούς του πρώτου τριμήνου, μπορεί να μπει σε "φάση κολικού" (δηλαδή να ξεκινήσει απαρηγόρητο κλάμα) λόγω εντερικών ενοχλήσεων -- οι τελευταίες όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν την αιτία των κολικών.

Με εκτίμηση,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.