facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 5050

Ανορεξία

Ερώτηση απο theofaniak (10.7.2014)

"Καλημέρα γιατρέ! Η μικρή μου που σε έναν μήνα κλείνει τα 2, ήταν περίπου 5-6 μηνών όταν παρουσίασε ουρολοίμωξη. Και αυτό το καταλάβαμε γιατί δεν έβαζε βάρος. Έχει λίγο διάστημα που δεν τρώει ....2 γεύματα όλη τη μέρα.... και με χίλια ζόρια.... προσπαθώ να της μαζέψω πάλι ούρα για να της κάνω καλλιέργεια αλλά είναι πολύ δύσκολο για ελεύθερη ούρηση καθώς δεν μένει ούτε στιγμή ακίνητη. Υπάρχει περίπτωση να ξανά έχει ουρολοίμωξη και γι' αυτό να έχει ανορεξία? Μπορώ να κάνω κάτι?"

Απάντηση απο γιατρό (10.7.2014)

"Αγαπητή μαμά, η διατροφή των παιδιών είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. Τα σοβαρά προβλήματα υγείας κατά κανόνα δεν έρχονται και φεύγουν χωρίς αντιμετώπιση, άρα αν υποθέσω πως μέχρι πριν λίγο καιρό η κόρη σας έτρωγε κανονικά (μετά από εκείνη την περιπέτεια), η ανησυχία μου είναι μικρή. Επίσης στα 2 χρόνια πια η ουρολοίμωξη και η ανορεξία σχετίζονται μεν, αλλά πιο συχνά βλέπουμε κι άλλα συμπτώματα (πυρετό, εμέτους, πόνο στην ούρηση, δύσοσμα ούρα, συχνές ουρήσεις μικρής ποσότητας κλπ).

Εφόσον το παιδί είναι κατά τα άλλα μια χαρά και όπως ήταν συνήθως, θα άφηνα για λίγο καιρό (1-2 εβδομάδες) το παιδί ήσυχο. Σταθερό πρόγραμμα στα γεύματα, αλλά δεν θα σχολίαζα καθόλου την ποσότητα που τρώει. Αν η κατάσταση χειροτερέψει και συνεχίσετε να ανησυχείτε, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παιδίατρό σας.

Τέλος, να σας πω πως καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σας, αλλά σάς προτείνω να μην ιατρικοποιείτε την ζωή σας - αν έχετε κάποια ανησυχία επισκεφθείτε τον παιδίατρό σας και αφήστε να προτείνει εκείνος εξετάσεις αν χρειάζονται. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να κυνηγάτε εσείς ένα παιδί για να συλλέξετε ούρα που ενδεχομένως δεν χρειάζονται. Στην ηλικία της άλλωστε η συλλογή γίνεται πολύ εύκολα στο ιατρείο, και ο έλεγχος με ένα stick ούρων μπορεί να είναι και άμεσος.

Πάντα στην διάθεσή σας."


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.