facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ανησυχώ για το ύψος του

Ερώτηση από Μαίρη (7.6.2015)

“Έχω ένα αγοράκι 5 ετών και ανησυχώ για το ύψος του. Γεννήθηκε 2.700 και 49 πόντους. Τώρα είναι 18.900 και 1,12 σε ύψος. Όταν τον βλέπω δίπλα σε παιδάκια της ηλικίας του κάποια τον περνάνε σε ύψος. Πόσο μάλλον κάτι κοριτσάκια που είναι και μικρότερα ένα χρόνο...ανησυχώ ...να επισημάνω..είμαι 1,60 και ο άντρας μου 1,80. Πώς τον βλέπετε εσείς; Πόσο πρέπει ένα παιδί να παίρνει μέσα σε ένα χρόνο για να πούμε ότι πάμε μια χαρά;”

Απάντηση από παιδίατρο (8.6.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

Παρότι κατανοώ την αγωνία σας, όπως έχω πει αρκετές φορές εδώ, η ανάπτυξη ενός παιδιού είναι αδύνατον να εκτιμηθεί κοιτάζοντας δυο τιμές ύψους κι βάρους. Η πορεία του πάνω στις καμπύλες ανάπτυξης (δηλαδή όλες αυτές οι μετρήσεις που κανονικά πρέπει να έχει κάνει ο παιδίατρός σας μέσα στα χρόνια) είναι που θα δώσει απάντηση στην ερώτησή σας.

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως το ύψος στόχος του παιδιού, δηλαδή το γενετικό του υπόβαθρο, είναι από 168.5 ως 184.5, με μέση τιμή το 176.5. Από εκεί και πέρα οι καμπύλες θα σας πουν αν χρειάζεται έλεγχος ή αν το παιδί βρίσκεται κανονικά μέσα στον στόχο του. Πάντως σε αυτή την ηλικία είναι αναμενόμενο να υπάρχουν κορίτσια ψηλότερά του.

Η συμβουλή μου είναι να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας, και να μην το κάνετε θέμα μπροστά στο παιδί - μπορεί τελικά να γίνει ψηλός, αλλά να νιώθει πάντα μειονεκτικά αν τραυματιστεί τώρα ψυχολογικά.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος

Cohen Children’s Medical Center of New York, USA

Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”

Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα

Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς

τ. 6958477782


Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.