facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ανήσυχος ύπνος μωρού

Ερώτηση από androzoul(18.06.2018)

“Καλησπέρα σας,
Το μωράκι μου είναι 5 μηνών και το βραδύ αλλά και το μεσημέρι ο ύπνος που κάνει είναι ανήσυχος. Κοιμάται μισή ώρα και ξυπνά χωρίς να διαμαρτύρεται και κοιτάζει δεξιά και αριστερά....ή γυρίζει ανάσκελα και κοιτά. Μετά από λίγη ώρα τον παίρνει πάλι μόνο του ο ύπνος...κάνει διακεκομμένο ύπνο δλδ και τη νύχτα. Είναι φυσιολογικό? Νιώθω ότι δεν ξεκουράζεται έτσι και δεν ξυπνά το πρωί και μετά πάλι νυστάζει ή έχει γκρίνια...”

Απάντηση από παιδίατρο (19.06.2018)

“Αγαπητή μητέρα,

κάθε παιδί έχει "τον τρόπο" του στον ύπνο. Το να ξυπνάει και να ξανακοιμάται μόνο του χωρίς την ανάγκη δικής σας παρέμβασης είναι μάλλον ευχάριστα νέα, παρά δυσάρεστα. Είναι ακόμα μικρό το παιδί και δεν θα αγχωνόμουν ιδιαίτερα. Κάποια πράγματα που μπορεί να το ενοχλούν ίσως να είναι:

  1. Η ίδια η διαδικασία της πέψης. Παρακολουθήστε αν τα γεύματα και ο όγκος τους παίζουν κάποιο ρόλο. Μπορεί να χρειάζεται λίγο χρόνο πριν πάει για ύπνο.
  2. Αναγωγές.
  3. Πάνα.
  4. Ηχορρύπανση (σπάνιο, συνήθως τα παιδιά εξοικειώνονται πολύ γρήγορα με τους ήχους του κάθε σπιτιού και δεν ενοχλούνται).

Αν ο προβληματισμός σας επιμείνει θα έλεγα να απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας, όχι επειδή πιστεύω οτι κάτι δεν πάει καλά, αλλά επειδή γνωρίζοντας εσάς και το παιδί σας θα μπορέσει να σάς δώσει μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση. Σε γενικές γραμμές άλλωστε, περιγράφετε κάτι κοινό και μάλλον φυσιολογικό.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο: Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.