facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Αμυγδαλές και κρεατάκια

Ερώτηση από Κατερίνα (11.6.2015)

“Καλημέρα. Ο γιος μου (9 ετών) έκανε επέμβαση στις αμυγδαλές και στα κρεατάκια και η φωνή του έχει αλλάξει. Έγινε πιο λεπτή σαν να μιλάει νήπιο και δεν καταλαβαίνω τι λέει. Ο χειρούργος είπε ότι πριν μιλούσε βαριά από τις υπερτροφικές αμυγδαλές και τα κρεατάκια. Απέφυγε να απαντήσει αν θα είναι μόνιμο το πρόβλημα, γιατί εγώ το βλέπω πρόβλημα. Παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας. Με έχετε βοηθήσει και άλλες φορές και το εκτιμώ. Ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από παιδίατρο (12.6.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

οι επιπλοκές της αμυγδαλεκτομής/αδενοειδεκτομής είναι έξω από τα όρια της ειδικότητας και των γνώσεών μου. Παρότι έχω διαβάσει σχετικά, δεν έχω την απαραίτητη κλινική εμπειρία για να σάς απαντήσω με σιγουριά. Αν δυσκολεύεστε να πάρετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, σάς προτείνω τα ακόλουθα βήματα, με αυτή την σειρά:

1. Απευθυνθείτε ξανά στον ΩΡΛ σας, λέγοντάς του ρητώς πως έχετε κάποιες (πολύ συγκεκριμένες) απορίες και πως θέλετε πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις.

2. Αν δεν σάς ικανοποιήσει, μιλήστε με τον παιδίατρό σας και ζητήστε του να μιλήσει εκείνος απ' ευθείας με τον ΩΡΛ σας.

3. Αν ούτε αυτό δουλέψει, δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να σάς προτείνω να ζητήσετε μια δεύτερη γνώμη ειδικού (δηλαδή, ενός άλλου ΩΡΛ). Στην περίπτωση που πράξετε κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να μιλήσετε εκ νέου με τον ΩΡΛ σας, εξηγώντας του τις πληροφορίες που πήρατε, και πως δεν ήταν θέμα εμπιστοσύνης, αλλά θέμα επικοινωνίας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.