facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Αμυγδαλές και κρεατάκια

Ερώτηση από Κατερίνα (11.6.2015)

“Καλημέρα. Ο γιος μου (9 ετών) έκανε επέμβαση στις αμυγδαλές και στα κρεατάκια και η φωνή του έχει αλλάξει. Έγινε πιο λεπτή σαν να μιλάει νήπιο και δεν καταλαβαίνω τι λέει. Ο χειρούργος είπε ότι πριν μιλούσε βαριά από τις υπερτροφικές αμυγδαλές και τα κρεατάκια. Απέφυγε να απαντήσει αν θα είναι μόνιμο το πρόβλημα, γιατί εγώ το βλέπω πρόβλημα. Παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας. Με έχετε βοηθήσει και άλλες φορές και το εκτιμώ. Ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση από παιδίατρο (12.6.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

οι επιπλοκές της αμυγδαλεκτομής/αδενοειδεκτομής είναι έξω από τα όρια της ειδικότητας και των γνώσεών μου. Παρότι έχω διαβάσει σχετικά, δεν έχω την απαραίτητη κλινική εμπειρία για να σάς απαντήσω με σιγουριά. Αν δυσκολεύεστε να πάρετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, σάς προτείνω τα ακόλουθα βήματα, με αυτή την σειρά:

1. Απευθυνθείτε ξανά στον ΩΡΛ σας, λέγοντάς του ρητώς πως έχετε κάποιες (πολύ συγκεκριμένες) απορίες και πως θέλετε πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις.

2. Αν δεν σάς ικανοποιήσει, μιλήστε με τον παιδίατρό σας και ζητήστε του να μιλήσει εκείνος απ' ευθείας με τον ΩΡΛ σας.

3. Αν ούτε αυτό δουλέψει, δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να σάς προτείνω να ζητήσετε μια δεύτερη γνώμη ειδικού (δηλαδή, ενός άλλου ΩΡΛ). Στην περίπτωση που πράξετε κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να μιλήσετε εκ νέου με τον ΩΡΛ σας, εξηγώντας του τις πληροφορίες που πήρατε, και πως δεν ήταν θέμα εμπιστοσύνης, αλλά θέμα επικοινωνίας.”

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782

Παναγιώτης Ρενιέρης
Γράφτηκε από: Παναγιώτης ΡενιέρηςWebsite: https://renierispediatrics.gr
Παιδίατρος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: renierispediatrics@gmail.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Ρενιέρης

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.