facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Αγκαλιές σε αγνώστους

Ερώτηση από Jik  (9.05.2020)

Καλησπέρα, η κόρη μου είναι 18 μηνών και είναι ένα ιδιαίτερα κοινωνικό παιδί. Της αρέσει να βρίσκεται με άλλα παιδάκια και πολλές φορές τα αγκαλιάζει. Τελευταία έχω παρατηρήσει ότι τρέχει να αγκαλιάσει και αγνώστους ενήλικες. Γιατι συμβαίνει αυτό; Πως πρέπει να αντιδρώ εγώ σας ευχαριστώ πολύ

Απάντηση από παιδίατρο (15.05.2020)

Αγαπητέ γονέα,

καθώς αυτό που αναφέρετε μπορεί να είναι φυσιολογικό, αλλά μπορεί να συμβαίνει στα πλαίσια της έναρξης μιας διαταραχής που ονομάζεται διαταραχή της μη-ανασταλείσας προσκόλλησης της παιδικής ηλικίας, σάς προτείνω να απευθυνθείτε σε ειδικό αναπτυξιολόγο ή, ιδανικότερα, παιδοψυχίατρο που να εκειδικεύεται σε αυτές τις μικρές ηλικίες. Σάς προτείνω, εφόσον το φαινόμενο είναι τόσο έντονο που σάς το σχολιάζουν και άλλοι άνθρωποι, να μην το αγνοήσετε, και να το διερευνήσετε μεθοδικά.

Πάντα δίπλα σας,


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.