facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Αίμα από την ουρήθρα

Ερώτηση από ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ (10.8.2015)

“Γεια σας, ο γιος μου είναι 9μηνών. Όταν πήγα να του αλλάξω την πάνα μετά από το φαγητό του, είδα λίγο αίμα πάνω στην πάνα αλλά και σταγόνα πάνω στο πουλάκι του. Πήγαμε κατευθείαν στο Νοσοκομείο το είδε χειρουργός, δεν είχε καμία πληγή, κάναμε εξετάσεις αίματος, ούρων και καλλιέργεια. Οι εξετάσεις όλες ήταν πολύ καλές, δεν μας είπαν από τι μπορεί τελικά να προήλθε! Η παιδίατρος μάς έχει πει να μην πειράζουμε το πουλάκι του μέχρι να γίνει 2 χρονών.”

Απάντηση από παιδίατρο (20.8.2015)

“Αγαπητή μητέρα,

συγχαρητήρια στην παιδίατρό σας για την πολύ σωστή της συμβουλή. Πράγματι δεν πρέπει να πειράζετε το πέος του παιδιού καθόλου. Αυτό που είδατε μπορεί να ήταν κρύσταλλοι ουρικού οξέως (μοιάζουν περισσότερο με τριμμένο κεραμύδι, παρά με αίμα κόκκινο και ζωηρό), κάτι που ήρθε, πέρασε κι έφυγε και γι' αυτό δεν το έδειξε καμία εξέταση. Άλλη εξήγηση δύσκολα μπορώ να δώσω, δεδομένου πως κάνατε όλες αυτές τις εξετάσεις με το που είδατε το αίμα (άρα θα περίμενε κανείς κάτι να υπάρχει). Παρόλα αυτά, επειδή δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αν ξαναδείτε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επισκεφθείτε και πάλι την γιατρό σας (αν το αίμα είναι μια σταγόνα όπως λέτε, δεν υπάρχει λόγος να τρέχετε στα νοσοκομεία)."

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Ρενιέρης, MD, FAAP

Παιδίατρος
Cohen Children’s Medical Center of New York, USA
Επιμελητής Α’, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Β’ Παιδιατρική Κλινική

τ. Πανεπιστημιακός Υπότροφος Α’ Παιδιατρικής Κλινικής “Η Αγία Σοφία”
Ιατρείο α’ : Τιμ. Βάσσου 17, πλ. Μαβίλη, Αθήνα
Ιατρείο β’: Μεθώνης 87, Κερατσίνι, Πειραιάς
τ. 6958477782


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.