facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Ο Παιδίατρος Παναγιώτης Ρενιέρης απαντάει σε ερωτήσεις

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Παιδίατρος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από τον Παιδίατρο Παναγιώτη Ρενιέρη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ίωση Κοξάκι (Coxsackie)

Ερώτηση από cligoudi (13.11.2014)

"ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΙΑΤΡΕ. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 28 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΩΣΗ ΚΟΞΑΚΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ 2 ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΩΣΗ. ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΦΡΟΝΙΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ Η ΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ; Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΧΕΙ ΒΗΧΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ."

Απάντηση από παιδίατρο (14.11.2014)

"Αγαπητή μητέρα,

η λοίμωξη από ιό Coxsackie είναι πράγματι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να εκδηλωθεί με λίγες μόνο βλάβες στο στόμα ή τα χέρια, ή να προκαλέσει βαρύτατη ουλοστοματίτιδα που απαιτεί ενδοφλέβια χορήγηση υγρών λόγω αδυναμίας λήψης τροφής και υγρών. Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως με τα χέρια, αλλά μπορεί να μεταδοθεί και με το σάλιο (σταγονίδια). Δεν μπορώ να σάς πω να “βγάλετε” τον σύζυγό σας από το σπίτι, σίγουρα όμως απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή, και θα πρότεινα αν είναι εφικτό να μην έχει άμεση επαφή με το παιδί. Παρόλ’ αυτά, δεν αποκλείεται να έχει γίνει ήδη η μετάδοση. Εφόσον το παιδί σας νοσήσει, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον παιδίατρό σας για να σάς επιβεβαιώσει την διάγνωση και να σάς συμβουλεύσει ως προς την (συντηρητική) αγωγή που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Καλό πλύσιμο χεριών λοιπόν, ας αποφύγετε την άμεση επαφή για όσο είναι ορατές οι βλάβες στα χέρια του μπαμπά, και υπομονή (όπως είπατε κι εσείς είναι πιο πιθανό να κόλλησε από τον παιδικό σταθμό). Τέλος, σάς συμβουλεύω να αποφύγετε την αναζήτηση του “ποιός κόλλησε ποιόν” καθώς δεν αποδίδει τίποτα καλό - η μόλυνση θα περάσει, αλλά οι “τσακωμοί” θα μείνουν…

Ελπίζω να βοήθησα,"

Π. Ρενιέρης


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.