facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ερώτηση από Θεανώ (20.3.2015)

"Έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών. Από τότε που γεννήθηκε η όρεξη του βρέφους ήταν πολύ καλή. θηλάζαμε για 10 μήνες. Κάθε μήνα έβαζε και 1 κιλό. Τώρα 2 χρονών είναι 15 κιλά. Φαγητό τρώει μια χαρά δε με δυσκολεύει σε τίποτα. Έχει φορές που τρώει τις "απαγορευμένες" για τα παιδιά τροφές. Στο πρόγευμα αντί τυρί και ψωμάκι μπορεί να φάει μόνο σαλαμάκι. Πως μπορώ να κάνω μια ισορροπημένη διατροφή και να μην καταλήξει παχύσαρκο. Σημείωση ότι ο πατέρας σαν σωματότυπος είναι αδύνατος αλλά η μητέρα είναι υπέρβαρη. Τις απόψεις και τις συμβουλές σας παρακαλώ."

Απάντηση από διαιτολόγο (23.3.2015)

Ερώτηση από Theodossia (13.3.2015)

"Έχω ένα μωράκι 13 μηνών και θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσα γρ. κρεατάκι και λαχανικά πρέπει να τρώει. Επίσης το απόγευμα κάποια γεύματα του δίνω γιαουρτάκι! Ποσά γρ. πρέπει να του δίνω;

Απάντηση από διαιτολόγο (14.3.2015)

Ερώτηση από Μακρίνα (1.3.2015)

"Είμαι μητέρα 2 κοριτσιών, 34 & 15 μηνών. Με τη μεγάλη είχα πρόβλημα με το μεσημεριανό σχεδόν από όταν ήταν 10 μηνών περίπου.. Κατά την εισαγωγή των πρώτων λαχανικών δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα.. Όμως μετά από λίγο καιρό δεν ήθελε να τρώει, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε (οποίος την τάιζε κάθε φορά) να της μιλάμε πολύ, να της δείχνουμε διάφορα, κλπ., έτσι ώστε απλά να ανοίγει το στόμα της & να τρώει μηχανικά.. Αυτό συνεχίσαμε για καιρό, αφού μόνο έτσι έτρωγε.. Το μόνο που έτρωγε μη-αλεσμένο από 1,5 χρονών και της άρεσε παρά πολύ ήταν καρότο.. Τώρα τρώει μη αλεσμένα τα πάντα εκτός από το μεσημεριανό, το οποίο για να το φάει σαν και μας της φωνάζω κ την πηγαίνω "τιμωρία" στο δωμάτιό της.. Έπειτα, κλαίγοντας μου λέει πως θα φάει, κ στην αγκαλιά μου κάθεται κ θέλει να την ταΐσω εγώ.. Θέλω να σταματήσω να της φέρομαι έτσι, αλλά θέλω να αρχίσει να τρώει μόνη της φυσιολογικά.. Τα άλλα γεύματα τα τρώει μόνη της μη-αλεσμένα.

Ακόμα να πω πως είχα δοκιμάσει και με άλλους τρόπους όπως να της μιλήσω για την αξία του φαγητού, ή μια μέρα της είχα αφήσει το φαγητό της στο τραπέζι και κάτσαμε μαζί να φάμε, φυσικά εγώ τελείωσα κ εκείνη ούτε που το είχε αγγίξει, της είπα πως δεν θα έτρωγε κάτι άλλο αν δεν έτρωγε έστω λίγο από το φαγητό της.. Επέλεξε να μην φάει τίποτα ώσπου πέρασαν 11 ώρες νηστικιά και δεν άντεξα εγώ.. Την τάισα, αφού της είπα "τέλος, θα κάτσεις να φας το φαγητό σου κ δεν ακούω τίποτα άλλο".. Τότε, μου έκανε τη δύσκολη για λίγο αλλά στο τέλος έκατσε κ έφαγε αυτό που της έδωσα.. Δε γίνεται να την απειλώ άλλο, ούτε να την αφήνω πολλές ώρες νηστικιά ώστε να κάθεται να φάει.. Να προσθέσω πως δεν τρώει κρέας!! Όχι γιατί κάποιος της μίλησε για τα ζωάκια, αλλά από μόνη της, λέει πως δεν θέλει να φάει τα ζωάκια!! Κ ψιλοκομμένο κοτόπουλο να της δώσω μέσα στο φαγητό το καταλαβαίνει κ το βγάζει!! Αυτός ήταν άλλος ένας λόγος που συνέχιζα να της αλέθω το φαγητό.. Την μικρή μου έχω ξεκινήσει να της τα δίνω κομματάκια τα φαγητά κ κάθομαι δίπλα της κ τρώω για να με βλέπει.. Τα ζουλάει, δεν μπορώ να πω πως τα βάζει στο στόμα της, κ στο τέλος τα πετάει κάτω.. Την κατεβάζω, την αφήνω να πεινάσει κ μετά κάνω άλλη μια προσπάθεια, κ στο τέλος καταλήγω να την ταΐζω εγώ, όμως μη-αλεσμένα!! Της δίνω όμως χρόνο γιατί είναι αρχή ακόμα.. Δεν ξέρω αν κάνω καλά με τη μικρή μου κ δεν ξέρω τι άλλο να κάνω με την μεγάλη μου εκτός από φωνές.. Σας παρακαλώ, πείτε μου κάτι να δοκίμασα που να μην έχω σκεφτεί.. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.."

Απάντηση από ειδικό (4.3.2015)

Ερώτηση από Γεωργία (11.2.2015)

"ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ. ΤΗΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ-ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΦΑΓΗΤΑ ΑΝΑΛΑΤΑ, ΔΕ ΤΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΩ ΠΛΕΟΝ, ΤΑ ΛΙΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ Η ΑΝ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΑ ΤΡΩΕΙ, ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΒΑΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ. ΕΙΝΑΙ 8.900 ΚΙΛ ΚΑΙ 75 ΕΚ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ; ΑΛΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"

Απάντηση από ειδικό (12.2.2015)

Ερώτηση από κα Παπαβασιλείου (11.2.2015)

"Γεια σας και ευχαριστώ που με βοηθάτε σχετικά με το παιδί μου. Θηλάζω το παιδί μου αποκλειστικά 11 μήνες και θα ήθελα μετά το χρόνο να του δώσω ξένο. Το ίδιο αρνείται τελείως. Πως μπορώ να το πετύχω αυτό και με τι γάλα να ξεκινήσω σκόνη ή φρέσκο για καλύτερα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ."

Απάντηση από ειδικό (12.2.2015)

Ερώτηση από Kathrin (9.2.2015)

"Καλησπέρα, έχω ένα κοριτσάκι 17 μηνών. Εδώ και λίγο καιρό προσπαθούμε να σταματήσουμε τις αλεσμένες τροφές και να της δίνω πολτοποιημένες όχι τελείως στέρεες κατευθείαν γιατί δεν είναι ούτος ή άλλως πολύ φαγανή και θα πάθαινε σοκ. Ενώ έτρωγε στην αγκαλιά και με παιδικά προγράμματα στο ιντερνέτ και βιντεακια (σχεδόν με το ζόρι) τώρα πλέον αρνείται πεισματικά να φάει το παραμικρό. Προσπαθώ επίσης να το σταματήσουμε αυτό γιατί υποψιάστηκα πως έτρωγε μόνο και μόνο για να βλέπει, άρχισα να τη βάζω και στο καρεκλάκι φαγητού και τώρα πλέον δε θέλει ούτε να το βλέπει το πιάτο της. Ό,τι και να της μαγειρέψω ό,τι κ να της δώσω στο χέρι, στο τραπεζάκι της, στο τραπέζι μαζί μας να δοκιμάσει ,να δει, να ζηλέψει είναι μάταιο. Έχει καταφέρει να με νευριάσει και δεν το θέλω καθόλου, προσπαθώ να είμαι ήρεμη. Το μόνο θετικό είναι που θηλάζει και μόνο γάλα θέλει να πίνει. Από φαγητό τίποτα είναι όλη μέρα νηστικιά. Με ποιον τρόπο θα μπορούσα να την κάνω να φάει να δοκιμάσει, να της είναι ευχάριστη αυτή η διαδικασία την ώρα του φαγητού; Υπάρχει κάποιος τρόπος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων"

Απάντηση από ειδικό (11.2.2015)

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.