facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Χριστίνα (4.3.2019)

“Καλησπέρα σας! Η κορούλα μου τον Μάιο θα κλείσει τα 3. Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ είναι υπερβολικά έξυπνη, ξέρει πολλά πράγματα, κάνει πολλά πράγματα και γενικώς είναι ένα παιδί που συνέχεια θέλει να μαθαίνει κάτι καινούριο, από την άλλη δεν θέλει να εκφράζεται και να μιλάει.

Όταν πήγαμε στον Οφθαλμίατρο δεν έλεγε πως λέγονται αυτά που έβλεπε. Ενω τα ήξερε.Όταν πάμε στη παιδίατρο, που την ξέρει και την αγαπά, δεν θα μιλήσει ποτέ και το χειρότερο δεν θα εκφραστεί. Αυτό είναι που με αγχώνει πιο πολύ. Σε κάποια φάση είχα την μικρή αδερφούλα της στην αγκαλιά μου και ο μπαμπάς της με τη γιατρό της εξέταζε το στόμα. Όσο δεν την εβλεπα δεν έκλαιγε ενω πιεζόταν. Με το που την είδα άρχισε να αντιδρά και να κλαίει. Φοβάμαι ότι αν της συμβεί κάτι κακό και δεν το δω δεν θα με φωνάξει δυνατά να τρέξω. Συνεπώς συνέχεια είμαι στην ένταση όταν είμαστε έξω γιατί νιώθω ότι μόνο με έμενα θα εκφραστεί.

Επίσης στο τηλέφωνο ντρέπεται να μιλήσει ακόμα και με τον μπαμπά και μόνο όταν λείπω θα μιλήσει με εμένα.

Ακόμη και αν δεν κοιμάται νιώθει άσχημα και όταν της λέω γιατί δε κοιμάσαι αρχίζει και ντρέπεται κι εμένα! Αν τη ταιζω και δε θέλει άλλο δεν μου το λέει κι όταν πια δεν αντέχει φωνάζει. Και της λέω, πες στη μαμά τι θέλεις και θα το κάνω. Πες μου "Όχι μαμά" και δε θα σου δώσω άλλο.

Επίσης βλέπω πως αρχίζει και λέει τα λόγια μου όταν παίζει με τα αρκουδάκια της. Λέει στον αρκούδο "Πες την Εύα Όχι, ενταξει; " ( Εύα τη λένε)

Γενικά πάντως μιλάει κανονικά, τα λέει όλα, γι'αυτό αναρωτιέμαι γιατί να είναι έτσι. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας . Ανυπομονώ για τη γνώμη σας ...”

Απάντηση από ψυχολόγο (5.3.2019)

Ερώτηση από Γιώτα (19.12.2018)

“Καλησπέρα , έχω ένα μωράκι 5 μηνών. Από 3 μηνών δεν θέλει κανέναν ξένο, ούτε καν την γιαγιά της, θέλει μόνο εμένα. Μόλις την παίρνει κάποιος άλλος αγκαλιά, σπαράζει στο κλάμα σαν να πονάει! Έχω απελπιστεί, γιατί σε 2 μήνες πρέπει να γυρίσω στην δουλεία και δεν ξέρω τι να κάνω... Δοκίμασα να την αφήσω με την γιαγιά στο δικό μας σπίτι, για να είναι στο περιβάλλον της, αλλά για μια ώρα που έλειψα, έγινε ο κακός χαμός, δεν έφαγε, δεν κοιμήθηκε, μόνο έκλαιγε και όλο το βράδυ ξυπνούσε ανά μια ώρα με κλάματα... Τι μπορώ να κάνω; Γενικά προσπαθώ να την βγάζω βόλτα να βλέπει κόσμο. Όταν είναι στο καρότσι και της μιλάνε γελάει, παίζει, όταν την παίρνουν αγκαλιά τσιρίζει και κλαίει, μόνο άμα την πάρω εγώ αγκαλιά ησυχάζει...”

Απάντηση από ψυχολόγο (20.12.2018)

Ερώτηση από Βασιλική (5.7.2018)

“Καλησπέρα, έχω ένα αγοράκι που σε λίγο θα γίνει ενός έτους. Λόγω άδειας απ’ την εργασία μου ασχολούμαι αποκλειστικά. Με βοηθάνε ωστόσο κ η μαμά μου κ ο άντρας μου, αλλά με εμένα παρούσα σχεδόν πάντα. Ωστόσο σε λίγο καιρό πρέπει να επιστρέψω στην εργασία μου κ θα λείπω εκτός πόλης για 7 με 10 μέρες το μήνα, είτε συνεχόμενα είτε σπαστά. O προβληματισμός μου είναι ο εξής: να τον αφήνω στο σπίτι του με τη μαμά μου κ τον άντρα μου ή θα νομίζει ότι τον εγκατέλειψα? Γιατί δε μπορώ να του εξηγήσω. Έχω τη δυνατότητα να τον παίρνω μαζί μου αλλά θα βγει εντελώς εκτός προγράμματος κ φοβάμαι ότι θα ταλαιπωρείται γιατί θα μένουμε σε κάποιο ξενοδοχείο. Τι είναι καλύτερο για την ηρεμία του μωρού μου? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από ψυχολόγο (6.7.2018)

Ερώτηση από Krinio (20.6.2018)

“Γεια σας, είμαι στη 16η εβδομάδα και σχεδόν κάθε βράδυ ενώ με παίρνει εύκολα ο ύπνος, ξυπνάω για να πάω τουαλέτα κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα και έπειτα δεν μπορώ να ξανακοιμηθώ. Μου έρχονται όλα στο μυαλό. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην εγκυμοσύνη ή στο φόρτο εργασίας μου. Τι θα με συμβουλευατε να κάνω? Φιλικά ”

Απάντηση από ψυχολόγο (20.6.2018)

Γεωργιάδου