facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από molymp (24.2.2017)

“Καλημέρα! Έχω ένα κοριτσάκι 3 ετών, το οποίο θήλασε μέχρι 20 μηνών. Στην οικογένεια εδώ και 8 μήνες ήρθε και δεύτερο κοριτσάκι, το οποίο θηλάζει. Η μεγάλη για να κοιμηθεί το βράδυ θέλει να κρατάει το στήθος μου. Τι μπορεί να δείχνει αυτό και πως να το διαχειριστώ;”

Απάντηση από ψυχολόγο (24.2.2017)

Ερώτηση από Δέσποινα (21.2.2017)

“Καλησπέρα. Είμαι μαμά διδύμων. Κορίτσι και Αγόρι. 14 μηνών.

Όταν γυρίζω από την δουλειά, ή όταν ξυπνάνε το πρωί, είναι ο πρώτος που θέλει να τον πάρω αγκαλιά. Και επειδή κλαίει πιο έντονα, παίρνω εκείνον αγκαλιά. Τις περισσότερες φορές.

Νομίζω όμως ότι η Μελίνα με κοιτάζει με παράπονο και απορία στα μάτια.

Προσπαθώ να κρατώ μια σειρά. Σήμερα πρώτος ο ένας, αύριο, πρώτος ο άλλος. Αλλά δεν ξέρω αν το κάνω σωστά. Και προσπαθώντας να ικανοποιήσω την ανάγκη του Άγγελου, χαλάω κάτι στην Μελίνα.

Ούτε θέλω να νιώθει η Μελίνα ότι δεν την αγαπώ, ότι την αγαπώ λιγότερο ή, ότι είναι δεύτερη στην επιλογή μου.

Γενικά, αυτό με το ποιον θα ταΐσω πρώτο. ποιον θα κάνω μπάνιο πρώτο. Ποιον θα αγκαλιάσω είναι ένα θέμα για εμένα. Δεν ξέρω αν αναπαράγω κάποιο λάθος.
Ευχαριστώ”

Απάντηση από ψυχολόγο (21.2.2017)

Ερώτηση από Χρυσούλα (8.2.2017)

“Καλημέρα σας. Είμαι μητέρα ενός μωρού 15 μηνών. Πριν από 10 ημέρες διαπιστώσαμε ότι δεν πατάει το ποδαράκι του και αφού το εξέτασε ορθοπεδικός και δεν βρήκε κάτι, μας συνέστησε ξεκούραση και παυσίπονα. Μετά από 3 ημέρες το παιδί ξαναπάτησε κανονικά και όλα καλά. Χθες μίλησα με την δασκάλα του βρεφικού και μου ανέφερε ότι το παιδί δεν έχει πατήσει ακόμα το πόδι του στον παιδικό σταθμό εδώ και 10 ημέρες παρόλο που δεν δείχνει να πονάει. Σκέφτομαι ότι κάτι φοβάται εκεί, μήπως χτύπησε και δεν μου το λένε κτλ. Τι μπορώ να κάνω για να ξεπεράσει την φοβία του και να επανέλθει το ποδαράκι του; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από ψυχολόγο (8.2.2017)

Ερώτηση από Giota (6.2.2017)

“Καλησπέρα σας, είμαι η Γιώτα 29 ετών, παντρεμένη εδώ και 9 μήνες περίπου και είμαι έγκυος 35+4 εβδομάδων. Σε 2 μέρες μπαίνω στον μήνα μου!

Είδα την σελίδα σας και πήρα το θάρρος να σας γράψω γιατί τον τελευταίο καιρό… κάθε βράδυ με πιάνει ένα άγχος χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι με συνέπεια να μένω ξύπνια όλο το βράδυ ή να κοιμάμαι το πολύ 2 ώρες! Ενώ όλη τη διάρκεια της ημέρας είμαι καλά!

Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι την ώρα της γέννας είτε γεννήσω φυσιολογικά είτε με καισαρική! Και κάθε βράδυ έρχονται από μόνα τους στο μυαλό μου και με πιάνει όπως σας είπα πολύ μεγάλο άγχος!

Έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου:

  • 2 μήνες ήμουν με ημικρανίες

  • από τον 4ο μήνα κάνω κάθε 10 μέρες εξετάσεις αίματος λόγω του χαμηλού μου αιματοκρίτη και

  • από τον 7ο μέχρι και τώρα έχω ιλίγγους (τους ιλίγγους τους είχα και πριν την εγκυμοσύνη). 

Σας παρακαλώ υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω έτσι ώστε να είμαι πιο χαλαρή το βράδυ, να μην έχω τέτοιο άγχος να μπορώ να ηρεμήσω και να μην φοβάμαι εκείνη την ημέρα; Και τώρα που σας γράφω το άγχος με έχει καταβάλει.. προσπαθώ να χαλαρώσω με μουσική ή κάποια ταινία αλλά κρατάει για πολύ λίγο.”

Απάντηση από ψυχολόγο (6.2.2017)

Γεωργιάδου