facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Γιασεμακι (26.6.2019)

“Καλησπέρα, αντιμετώπιζω μια κατάσταση κάπως πιεστική και δεν ξέρω πως πρέπει να το διαχειριστώ. Έχω ένα κοριτσάκι 2 χρονών, τη μεγάλωσα χωρίς καμία βοήθεια(από πεθερά, μαμά, μπαμπά) και έτσι από πάντα ήταν προσκολλημένη σε εμένα, είχε έντονες φοβίες πιο μικρή πρός ανθρώπους που την πλησίαζαν (ξένους ) αλλά και συγγενικού περιβάλλοντος, που θα έλεγα τη ζόριζαν για αγκαλιά η δεν μου την έδιναν όταν ήθελε τη μαμά, το αναφέρω μήπως είναι η αιτία κάποιας συμπεριφοράς. Τώρα 2 χρόνων έχει ξεπεράσει τις φοβίες της αλλά δεν θέλει αγκαλιές από συγγενείς, του άντρα μου περισσότερο (το ποίο το σέβομαι και δεν πιέζω καθόλου) αλλά θέλει να είναι συνέχεια μαζί μου, θέλει να παίζει και να την κοιτάω, δεν θέλει να πάει πουθενά χωρίς εμένα και ενώ πρίν κάτι μήνες έκανε βήματα να πάει στις κούνιες με την πεθερά μου, έμενε πολλές ώρες με τη μαμά μου, ξαφνικά αντιδρά να πάει με τους γονείς του άντρα μου, δεν θέλει να της αλλάξει πάνα, δεν θέλει να παίξει μαζί της, τίποτα! Ξαφνικά εκεί που έκανε βήματα να είναι χωρίς εμένα ξανακόλλησε. Τι πρέπει να κάνω; Πώς να το διαχειριστώ; Συγνώμη για τις τόσες λεπτομέρειες.”

Απάντηση από ψυχολόγο (28.6.2019)

Ερώτηση από Staurouka (4.5.2019)

“Καλησπέρα! Αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια από ένα μέσο μέσα από μια οθόνη. Είμαι 19 χρονών και ο συντροφός μου 35! Είμαστε μαζί 3 χρόνια κοντά! Αγαπιόμαστε πολύ και στα εύκολα και στα δύσκολα! Προχθές έκανα ένα τέστ εγκυμοσύνης και βγήκε θετικό! Πήγα στον γιατρό και μου το επιβεβαίωσε! Είδα την κουκίδα μου! Την ερωτεύτηκα! Θέλω να το κρατήσω! Νιώθω σίγουρη και ώριμη για αυτό το μεγάλο βήμα, αλήθεια! Η μητέρα μου και οι αδελφές μου με πιέζουν, μου φωνάζουν, με απειλούν να κάνω έκτρωση. Πως μπορώ να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση; Δεν αντέχω άλλο αυτές τις φασαρίες και τις απειλές. Πως να το διαχειριστώ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!”

Απάντηση από ψυχολόγο (5.5.2019)

Ερώτηση από Φανή (6.4.2019)

“ Ήμασταν μια δεμένη οικογένεια με πολύ αγάπη και με έναν μπαμπά που όταν γύριζε σπίτι γινόταν χαμός από αγάπη και πλάκα με όλους μας. Ο Άγγελος είναι 5 χρονών και τα συμπλήρωσε μια εβδομάδα μετά το συμβάν. Το πάρτυ του έγινε κανονικά χωρίς να του στερήσουμε κάτι από τις συγκεκριμένες συνήθειες μας. Από την τρίτη μέρα έφερα παιδοψυχολόγο. Ο Άγγελος ήταν πιο μπροστά όμως και δεν χρειάστηκε να του πούμε κάτι. Μας είπε από μόνος του πώς ξέρει ότι ο μπαμπάς πέθανε και είναι στον ουρανό. Εγώ προσπαθώ με επισκέψεις σε ψυχίατρο και σε ψυχολόγο. Η κατάσταση μου είναι οδυνηρή και κυλιέμαι στα πατώματα και τρελαίνομαι στο κλάμα. Όταν μετά τις 4 έρχεται από το σχολείο προσπαθώ να κρατιέμαι. Εμπιστεύεται περισσότερο την δασκάλα για τις εξομολογήσεις του από την οποία μαθαίνουμε τι σκέφτεται. Την παιδοψυχολόγο αν και προσπαθεί πολύ δεν την θέλει γιατί λέει δεν την ξέρει. Στο σπίτι μας έρχεται πολύς κόσμος για να με στηρίξει καθημερινά. Αυτό μας κάνει καλό. Ο σύζυγος ήταν άνθρωπος της παρέας και δοτικός όπως και εγώ. Ήμασταν πάντα με φίλους, με παιδάκια, με παιχνίδια, και με ένα πολύ καλό και χωρίς καβγάδες περιβάλλον. Η γιαγιά μας , η μαμά μου δηλαδή, ήταν κάπως ξυνή πάντα με τον σύζυγο μου επειδή ήταν ο δεύτερος άντρας μου. Από τον πρώτο έχω και ένα γιο 22 χρονών που ήταν σαν να ήταν μπαμπάς του και είχαν άριστες σχέσεις. Το πρόβλημα είναι η γιαγιά που ενώ θέλει να μας συμπαρασταθεί μαλώνει και με τον μικρό και με τον μεγάλο και με μένα. Ο τρόπος που μας αντιμετωπίζει είναι εγωιστικός και απαράδεκτος. Δεν την θέλουν τα παιδιά και της επιτίθενται μόνιμα. Δεν θέλουν να τα φιλάει ούτε να τα αγκαλιάζει. Εγώ νιώθω ότι την ενδιαφέρει περισσότερο ο εαυτός της. Να βάλει τις κρέμες της, να κάνει τα μαλλιά της, ενώ εγώ κυλιέμαι . Εδώ και τρεις ημέρες παίρνω ζαναξ ενώ δεν έπαιρνα. Βρίσκομαι σε απόγνωση. Ειμαι 49 ετών και ο σύζυγος ήταν 46. Ζητώ την άποψη σας. Μήπως η παρουσία της μου δημιουργεί πισωγύρισμα;”

Απάντηση από ψυχολόγο (6.4.2019)

Γεωργιάδου