facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ερώτηση από Έλενα (30.05.2021)

Γειά σας έχω ένα μωράκι 7 μηνών, πρώτη φορά μανούλα. Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι τον 4ο μήνα όπου ξεκίνησε να μην κοιμάται τα βράδια και να ξυπνάει ανα 1 ώρα. Το παλεύουμε με συγκοίμηση αλλά το τελευταίο καιρό η κατάσταση είναι τραγική γιατί δυστυχώς, δεν μπορώ να ελέγξω τα νεύρα μου και όταν ξυπνάει εκεί που είμαι ήρεμη και λέω δεν θα νευριάσω ξαφνικά πιάνω τον εαυτό μου με απίστευτα νεύρα και φωνάζω στη μικρή η οποία το ξέρω ότι δεν φταίει. Επίσης έχω απίστευτα νεύρα με όλο το κόσμο και νιώθω ότι μου φταίνε όλα.

Απάντηση από ψυχολόγο (03.06.2021)

Ερώτηση από Ειρήνη (17.05.2021)

Καλησπέρα σας, έχω ένα αγοράκι 6μιση μηνών, γεννήθηκε υποτονικό κοιμάται συνέχεια ακόμα και τώρα τρώει κανονικά. Παίρνει βάρος κανονικά αλλά δεν γελάε,ι δεν μας παρακολουθεί πολλές φορές και δεν στέκει το κεφάλι του καθόλου, το κάνει πίσω. Κάναμε πολλές εξετάσεις, βυθοσκόπηση καριοτιπο, μαγνητική εγκεφάλου, ηλεκτροεγκεφαλογράφιμα, υπέρηχο και όλα είναι καλά. Γνωρίζεται κάτι;

Απάντηση από ψυχολόγο (18.05.2021)

Ερώτηση από Κατερίνα (15.05.2021)

Γεια σας, Έχω ένα παιδάκι 3 χρονών εδώ και αρκετές μέρες μου έχει παρουσιάσει μια έντονη φοβία με τους δυνατούς θορύβους π.χ. κλείσιμο πόρτας, ήχος μηχανής κλπ. Την Ανάσταση επειδή η εκκλησία είναι αρκετά κοντά μας ακούγαμε τα βαρελότα και τα πυροτέχνηματα και φοβόταν. Από εκείνη την μέρα ότι δυνατό ακούσει με ρωτάει τι είναι αυτό πάνω από 20 φορες την ημέρα.Του απαντάω τι είναι ακριβώς και του το δείχνω! Επίσης έχει έντονη φοβία και με τα παιδάκια μεγαλύτερα από εκείνων που συναντάμε στις κούνιες. Ενώ παλιά συμμετείχε στο παιχνίδι και πολύ ενεργά με πρωτοβουλίες! Όταν το πλησιάζει κάποιο μεγαλύτερο παιδακι έρχεται τρέχοντας και μου λέει να τον πάρω αγκαλιά. Αυτό το γεγονός το προσδιορίζω σε ένα περιστατικό που πάνω στο παιχνίδι άρχιζαν να φωνάζουν κάνοντας τα λιοντάρια και τρόμαξε τοσο πολύ που έφυγε τρέχοντας σχεδόν έξω από τις κούνιες! Τώρα όποτε τον πηγαίνω είναι πολύ επιφυλακτικός και δεν θέλει να παίζει μαζί τους και μου λέει ότι φοβαται. Αυτό που έκανα για να το αντιμετωπίσω είναι να πηγαίνουμε για κούνια σε άλλο χώρο. Ήταν και πάλι επιφυλακτικός αλλά νομίζω ότι του έκανε καλό η αλλαγή του χωρου. Το ερώτημα μου είναι να συνεχίσω καθ' αυτόν τον τρόπο την αντιμετώπιση των φόβων του; Επίσης τωρα θα ξεκινήσουμε και παιδικό σταθμό, πιστεύω ότι επίσης και αυτό μπορεί να τον αναστάτωσει αλλά ταυτόχρονα θα του δημιουργήσει καλύτερη κοινωνικόποίηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Απάντηση από ψυχολόγο (18.05.2021)

Ερώτηση από Σοφία (13.05.2021)

Καλησπέρα σας, Το παιδί μου έπεσε από το κρεβάτι καπως άτσαλα με αποτέλεσμα να χτυπήσει το ποδαρακι του γιατί κούτσαινε. Πήγαμε στον ορθοπαιδικό όπου έκανε υπέρηχο παντού και σε ισχία αλλά δεν φάνηκε τίποτα! Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμη κουτσαίνει σαν να φυλάει το πόδι του.

Απάντηση από ψυχολόγο (14.05.2021)