facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από tp (06.11.2019)

“ Καλή σας ημέρα! Έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών και από τον πρώτο χρόνο της ζωής της νανουρίζεται ξύνοντας τον αγκώνα μου. Έτσι αποκοιμιέται τα βράδια και το δύσκολο είναι ότι μέσα στη νύχτα σίγουρα θα ξυπνήσει δύο φορές, η μία θα είναι για γάλα (δεν θηλάζει) και η άλλη θα είναι τα ξημερώματα που θα έρθει στο κρεβάτι μας. Και τις δυο αυτές φορές για να καταφέρει να κοιμηθεί πρέπει να ξύσει το χέρι μου. Τα ξημερώματα μπορεί να κάνει και μια ώρα να την πάρει ξανά ο ύπνος, οπότε φαντάζεστε πόσο δυσάρεστο μου είναι την ώρα που και εγώ κοιμάμαι να το κάνει αυτό. Της εξηγώ εκείνη την στιγμή ότι το χέρι μου έχει ξεκινήσει να πονάει, ότι νυστάζω, ότι δε θέλω άλλο και το αποτέλεσμα είναι να της φεύγει τελείως η νύστα και να κλαίει. Έχω πολλές φορές προσπαθήσει να της δώσω κάποιο κουκλάκι ή πανάκι συντροφιάς αλλά δεν τα θέλει με τίποτα! Έχετε κάποια άλλη ιδέα πως να τη βοηθήσω και να με βοηθήσω; Σας ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από ψυχολόγο (17.11.2019)

Ερώτηση από Σια (30.9.2019)

“Γειά σας, πρόσφατα γέννησα και έχω αναλάβει να μεγαλώσω το μωρό και όλες τις δουλειές του σπιτιού, ζητάω από τον άντρα μου να με βοηθάει όμως εκείνος λέει πως δεν μπορεί γιατί δουλεύει πολύ και κουράζεται. Ποιά η άποψη σας;”

Απάντηση από ψυχολόγο (30.9.2019)

Ερώτηση από Alice (29.9.2019)

“Καλησπέρα σας! Προσπαθώ να βρω την τυπική εικόνα ενός τραυματισμένου παιδιού (σήμερα 4 χρονών) που έζησε ένα τραύμα κατά την εγκυμοσύνη, ηλικία 20 εβδομάδων (gestational age). Μήπως υπάρχει σχετική βιβλιογραφία στα Ελληνικά; Ή μπορείτε να μου απαντήσετε απευθείας; Αφορά την κόρη μου, μου είπαν τότε να διακόψω την εγκυμοσύνη γιατί θα ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό ανάπηρη, κάτι που δεν ίσχυε καθόλου (είναι απόλυτα υγιής από σωματική άποψη, μόνο φοράει γυαλιά). Ευτυχώς δεν το έκανα, αλλά μου προκάλεσε μεγάλο άγχος που επικρατούσε μέχρι και τη γέννα. Από τη γέννα και μετά έχει πάρα πολλά προβλήματα συμπεριφοράς, αισθημάτων, ήταν και πολύ ανήσυχη και κλαίει υπερβολικά, τώρα εμφανίζονται και προβλήματα προσοχής, λεπτής κινητικότητας κτλ., χωρίς γιατρική αιτία. Θα ήθελα να μάθω πώς εκφράζεται ένα τέτοιτο τραύμα στα παιδιά. Ευχαριστώ πολύ για κάθε βοήθεια!!!”

Απάντηση από ψυχολόγο (30.9.2019)

Ερώτηση από Νίκη (27.7.2019)

“Έχω ένα αγοράκι 4 χρόνων Μέχρι τα 2 έτη έτρωγε τα πάντα ( αλεσμένα) και μόλις είχε αρχίσει να μασουλάει μπισκότα. Μετά από κάποιες ιώσεις με πονόλαιμο περιόρισε το φαγητό κ αυξήθηκε η πρόσληψη γάλακτος . Από εκεί κ πέρα πίνει μονό γάλα κ πορτοκαλάδα και αρνείται πεισματικά να δοκιμάσει οτιδήποτε. Η ανάπτυξη του είναι σε όλα φυσιολογική. Ο παιδίατρος λέει ότι είναι χειριστικός κ να τον αφήσω νηστικό. Ποια η άποψη σας;”

Απάντηση από ψυχολόγο (29.7.2019)

Γεωργιάδου