facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Θεοδωρα (01.07.2020)

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να παραθέσω το προβληματισμό μου σχετικά με το ένα παιδί στην οικογένεια. Έχουμε ένα αξιολάτρευτο παιδί 4,5 χρόνων, δεν ξέρω ποσό εγωιστικά το βλέπω το θέμα γιατί νοιώθω πως αν κάνω δεύτερο παιδί θα παραγκωνίσω το πρώτο μου, βέβαια το μεγαλύτερο ερώτημα μου είναι ποσό αρνητικό θα είναι στη ζωή του παιδιού να μην έχει αδελφάκι και του στερώ αυτήν την σχέση αν τελικά αποφασίσω πως δεν θα κάνω. Θα ήθελα να μου πείτε αν τα θετικά που θα έχει από ένα αδελφάκι αλλά και στην μετέπειτα ζωή τους είναι περισσότερα από τα αρνητικά που θα μπορούσαν να υπάρχουν, ενοείτε πως υπάρχουν και οικονομική λόγοι που δεν κανω το δεύτερο παιδί, έχοντας στο μυαλό μου ότι με ένα θα του προσφέρω τα καλύτερα από αυτά που μπορώ εγώ για δυο, αλλά μπαίνω λίγο και στο συναισθηματικό κόσμο του παιδιού, για ανάγκη σχέσης αδελφικής. Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

Απάντηση από ψυχολόγο (02.07.2020)

Ερώτηση από Ευτυχια (23.06.2020)

Καλησπέρα,
Γιατρέ το μωρό μου μπήκε στον 9μήνα, από νεογέννητο που του βάλαμε παιδικά τραγούδια με κινούμενα σχέδια ήταν στά αγγλικά μόνο αυτά του αρέσουν, του βάζω ελληνικά αλλά δεν του αρέσει, αδιαφορή ή γκρινιάζει και ξανά βάζω τα ξένα. Υπάρχει περίπτωση να τον δυσκολέψει στην ομιλία του;

Απάντηση από ψυχολόγο (23.06.2020)

Ερώτηση από Σοφια (15.06.2020)

Καλημέρα!

Αποφάσισα να σας στείλω μήνυμα γιατί βιώνω κάποια άσχημα συναισθήματα. Μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου και με έχει κατακλύσει το άγχος, η ανασφάλεια αν θα τα καταφέρουμε οικονομικά και οικογενειακά να το υποστηρίξουμε όλο αυτό. Ήταν κάτι που θέλαμε, να μεγαλώσουμε την οικογένεια μας γι αυτό και δεν περίμενα να νιώσω τέτοια αρνητικά συναισθήματα. Το πρώτο μου παιδί- κορίτσι είναι τώρα 2,5 χρόνων και ομολογώ ότι τώρα έχουμε αρχίσει να την απολαμβάνουμε γιατί σαν μωρό και αρκετά παραπάνω ομολογώ ότι μας δυσκόλεψε παρα πολύ με γκρίνιες- κλάμματα- κολικούς. Φοβάμαι ότι θα χάσω την αποκλειστική σχέση μαζί της που τώρα έχω αρχίσει να αποκτώ και να απολαμβάνω. Ακόμα φοβάμαι ότι θα μας ζορίσει οικονομικά και μπορεί να της στερήσω πράγματα, ή αυτό να φέρει εντάσεις στη σχέση με τον άντρα μου που κι αυτό θεωρώ ότι θα της κάνει κακό. Δε ξέρω τελικά τι είναι καλύτερο για εμάς, θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας και τη βοήθεια σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση από ψυχολόγο (16.06.2020)

Ερώτηση από Ισμηνη (18.05.2020)

Γειά σας! Είμαι μια μητέρα τριών παιδιών. Ο μεγάλος μου είναι τεσσάρων, η δεύτερη μου είναι δύο χρονών και τριών μηνών και η μπέμπα μας είναι έξι μηνών.
Προσπαθούμε με τον άντρα μου να βάζουμε όρια στα παιδιά. Ίσως όμως φωνάζουμε αρκετά. Δεν χειροδικούμε πάντως. Η ερώτηση μου είναι πώς θα καταλάβουμε αν είμαστε υπερβολικοί. Ο γιος μου δεν μας ακούει καθόλου. Μήπως αυτό έχει να κάνει με το ότι τον επιπλήττουμε για πολλά, οπότε μας αγνοεί; Ή επειδή συνεχώς μας αγνοεί, αναγκαζόμαστε να τον επιπλήττουμε; Επίσης ήθελα να ρωτήσω γιατί τελευταίως κατουριέται πάνω του κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τέλος ήθελα να αναφέρω ότι δίπλα μας μένει η αδελφή μου. Σπάνια μαλώνει τα παιδιά της, που καθημερινά παίζουν με τα δικά μας. Ανησυχώ για το αν ο γιος μας βιώνει αρνητικά το ότι γίνεται αποδέκτης πολλών μη, ενώ τα ξαδέλφια του όχι. Ευχαριστώ!

Απάντηση από ψυχολόγο (19.05.2020)

Σελίδα 1 από 18

Γεωργιάδου