facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση της ψυχολόγου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση της ψυχολόγου, Χρυσάνθης Γεωργιάδου. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την ψυχολόγο Χρυσάνθη Γεωργιάδου και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Ερώτηση από Μαρία (18.7.2017)

“Γεια σας! Εδώ και 5χρονια μένει η μητέρα του άντρα μου στο σπίτι μας. Είναι μια γλυκιά γιαγιά ετών 85! Τώρα τελευταία που έχει καταπέσει είναι όλη μέρα στο σαλόνι, κοιμάται στον καναπέ, έχουμε κοινή τουαλέτα, φτύνει κάτω, μάσκες κλπ. Έχουμε 2 παιδιά μικρά και ο άντρας μου πιέζει να φιλάνε και να αγκαλιάζουν τη γιαγιά, ενώ τα παιδιά ξενίζουν. Αυτό το γεγονός με έχει κάνει έξαλλη. Έχω άδικο!;” 

Απάντηση από ψυχολόγο (18.7.2017)


“Αγαπητή Μαρία,

Ακούω πολύ καθαρά όλα όσα αναφέρεις.

Σημασία δεν έχει αν έχεις δίκιο ή άδικο αλλά να βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου για να μη νιώθεις έξαλλη πράγμα που σίγουρα επηρεάζει τη διάθεσή σου (και σαν ντόμινο την συμπεριφορά & συναισθήματα σου) και κατά σειρά των παιδιών, του συζύγου σου αλλά και της γιαγιάς!

Δεν έχεις άδικο να νιώθεις αγανακτισμένη όμως δε γνωρίζω τι έχεις κάνει η ίδια μέχρι τώρα για να μεταφέρεις τα συναισθήματα που νιώθετε (και των παιδιών) στον μπαμπά σας και στην πεθερά σου.

Η μόνη λύση στο καθημερινό σου πρόβλημα είναι η επικοινωνία. Με τον μπαμπά σας πρέπει να καθίσετε  οικογενειακώς και να του αναφέρετε πως αισθάνεστε. Ίσως το έχετε κάνει κι αυτός αγνοεί πως αισθάνεστε; Οι δυό σας πρέπει να βρείτε ένα κοινό έδαφος. Η γιαγιά πρέπει να κάνει κι αυτή τις αλλαγές της (π.χ. να ξαπλώνει στο κρεβάτι στο δωμάτιό της, να τηρεί τους βασικούς τρόπους και κανόνες υγιεινής). 

Είναι δύσκολη κατάσταση διότι δεν μπορεί ο σύζυγός σου να πετάξει την μητέρα του ούτε στον δρόμο ούτε σε γηροκομείο (αλλιώς θα το είχε κάνει ήδη). Και δεν μπορείς να του το επιβάλλεις γιατί είναι η μαμά του. Όμως μπορείς να του εξηγήσεις τις δικές σας ανάγκες και οι επιρροές τις πίεσής του διότι έχει μεγαλύτερη ευθύνη απέναντί σας. 

Έχεις μιλήσει στην γιαγιά για το τι συμβαίνει; Τι λέει η γιαγιά; 

Η λύση είναι η επικοινωνία.

Καλή δύναμη και προσπάθησε να είσαι ψύχραιμη -για τη δική σου ψυχική υγεία.”

Ερώτηση από Ελένη (5.7.2017)

“Έχω ένα μωρό 4 μηνών που αντιμετωπίζει μια συγγενή πάθηση για την οποία θα πρέπει να παίρνει φαρμακευτική αγωγή εφ' όρου ζωής. Συνολικά παίρνει έξι δόσεις απο σιρόπια ή χάπια που τα λιώνω με γάλα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μέχρις στιγμής αλλά το μεγάλο μου άγχος είναι το μέλλον. Τι θα κάνω αν αργότερα αντιδρά στις δόσεις και αρνείται να πιει τα σιρόπια; Πως μπορώ να τον πείσω ότι όλα αυτά είναι η ασπίδα του και όχι εχθρός του; Τέλος, τι θα κάνω αν αργότερα χρησιμοποιεί την άρνηση για να περάσει τα θέλω του; Ξέρω ότι οι ερωτήσεις μου αφορούν καταστάσεις που δεν έχουν ακόμα συμβεί αλλά θέλω να είμαι απλά προετοιμασμένη αν τυχόν συμβούν γιατί αλλιώς μπορεί να κάνω ή να πω κάτι λάθος που θα στοιχίσει στην ισορροπία που θέλω να χτίσω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!”

Απάντηση από ψυχολόγο (6.7.2017)

Ερώτηση από Κλειώ (28.5.2017) 

“Καλησπέρα σας. Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι ότι είμαι στον 5ο μήνα εγκυμοσύνης μου και παρόλο που όλες μου οι εξετάσεις είναι πάρα πολύ καλές ταλαιπωρούμαι από ζαλάδες. Λόγω αυτού, από την αρχή της κύησής μου είμαι συνέχεια στο κρεβάτι. Αυτό κατά συνέπεια έχει να είμαι πεσμένη σωματικά και ψυχικά… Σημαντικό είναι πως έχω σκλήρυνση κατά πλάκας σε πολύ ελαφριά μορφή που εμφανίστηκε από ζαλάδες που είχα. Μπορείτε να μου πείτε αν αυτές οι ζαλάδες είναι μόνο από την εγκυμοσύνη; Δεν είμαι σε θεραπεία τώρα, σταμάτησα. Ανησυχώ πολύ... Ο γιατρός λέει πως όλα είναι ψυχολογικά... σας ευχαριστώ.”

Απάντηση από ψυχολόγο (29.5.2017)

Ερώτηση από Μαρία (25.5.2017)

“Γεια σας , έχω ένα μωράκι 18 μηνών αγόρι είναι το δεύτερό μου παιδάκι. Το γέννησα με καισαρική όπου λόγω επιπωματικού τραχήλου έγινε μαζί και αφαίρεση μήτρας, τραχήλου και σαλπιγγών.

Το μωράκι βγήκε 34 εβδομάδων υγιέστατο αλλά έμεινε 3 μέρες στην μονάδα υψηλής φροντίδας. Εγώ λόγω του χειρουργείου δεν ήθελα να θηλάσω και δεν μπορούσα να πάω να το δω. Όταν την τρίτη μέρα πήγα και το έπιασα, ένιωσα ότι το μωράκι δεν με ήξερε (λογικό). Επειδή το πρώτο παιδί το είχα θηλάσει 8 μήνες ήθελα και αυτό να το θηλάσω 3 μέρες μετά αλλά το μωρό ήταν πολύ μικρό μου είπαν από το νοσοκομείο και δεν είχε δύναμη να θηλάσει. Έτσι έβγαζα εγώ το γάλα με το θήλαστρο και του το έδινε ο άντρας μου τον πρώτο καιρό.

Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε ξεκίνησε αυτό αλλά το παιδί ξυπνούσε τα βράδια και δεν ήθελε εμένα, έκλεγε μέχρι να το πάρει ο άντρας μου αγκαλιά. Τώρα που έχει μεγαλώσει και μιλάει, μου φωνάξει όταν τον πιάνω "άσε με" και αυτό με πληγώνει, με τρελαίνει και τύψεις και θυμό ταυτόχρονα.

Όλη μέρα δεν έχει πρόβλημα μαζί μου, σίγουρα βέβαια αν είναι ο μπαμπάς του μπροστά θέλει εκείνον αλλά όχι τόσο έντονα όπως το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχασα τον πατέρα μου 62 χρονών και το πάλεψα να μην στεναχωρηθώ και ταράξω το μωράκι που είχα στην κοιλιά μου, επίσης κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου στο νοσοκομείο επειδή μου έλειπε το πρώτο παιδί που δεν το είχα αφήσει ποτέ ξανά μόνο του, ήθελα να τελειώνει αυτή η εγκυμοσύνη όσο πιο γρήγορα γίνεται με όποιο τίμημα (δηλαδή προτιμούσα να βάλουν το μωρό σε θερμοκοιτίδα και εγώ να φύγω. Όλα αυτά όμως μέχρι να το γεννήσω 15 μέρες μόλις γέννησα το ερωτεύτηκα αμέσως κάτι το οποίο στο πρώτο μου παιδί δεν είχα. Το πρώτο μου παιδί όταν γέννησα δεν το ήθελα για ένα μικρό διάστημα. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Επίσης ποτέ δεν σκέφτηκα ότι το παιδί μου φταίει για το ότι δεν έχω πια μήτρα κλπ, σίγουρα μου έχει στοιχήσει αλλά είναι ένα άλλο μεμονωμένο γεγονός η απώλεια μου αυτή. Συγγνώμη για τη φλυαρία μου.”

Απάντηση από ψυχολόγο (25.5.2017)

Ερώτηση από Κατερίνα (10.4.2017)

“Γεια σας, έχω ένα μωράκι 8μιση μηνών. Εδώ και ένα μήνα δε θέλει κανέναν άλλον πάρα μόνο εμένα. Αυτή η συμπεριφορά ξεκίνησε όταν χρειάστηκε να λείψω για λίγο και το άφησα πρώτη φόρα μόνο του... Δεν έχει πιει ποτέ φόρμουλα και όταν του πήρα να πιει για τις ώρες που θα έλειπα δεν ήπιε γουλιά και έκλαιγε μέχρι να γυρίσω... πλέον τον θηλάζω μόνο πρωί-βράδυ αλλά όλη νύχτα ξυπνάει και θέλει τη θηλή στο στόμα του για να ξανακοιμηθεί...ένα μήνα τώρα είμαι πελαγωμένη… Ξυπνάει κάθε μισάωρο με κάθε μια ώρα....πως θα το σταματήσω αυτό; Μόλις χρονίσει θέλω να αποθηλάσει πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερα; Πρέπει να γυρίσω στη δουλειά και ο μικρός θα πάει βρεφονηπιακό σταθμό.  Πώς θα τον συνηθίσει; Μήπως πρέπει να βρω άλλη λύση? Δε θέλω να του κάνω κακό στη ψυχολογία του επειδή θα είναι με κάποιους "ξένους". Πείτε μου τη γνώμη σας σάς παρακαλώ... Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.”

Απάντηση από ψυχολόγο (10.4.2017)

Σελίδα 1 από 5

Βάμβουκα

Γεωργιάδου

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.