facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Αλίκη (12.10.2022)

Καλησπέρα.

Μπαίνω στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης μου καιμπορώ να πω πως έχω τρομερό άγχος και φόβο μήπως ο μικρός κληρονομήσει την αλλεργία στις γάτες από τον παππού του. Έχω έναν γάτο και τον έχω σαν οικογένεια μου, ξέρω την προκατάληψη που επικρατεί απέναντι στις γάτες και φοβάμαι πως όλοι, μέχρι και η παιδίατρος θα μας πει να τον απομακρύνουμε, κάτι που ειλικρινά δεν θα αντέξω. Ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε αν όντως είναι κληρονομικές τέτοιες αλλεργίες, πότε μπορούν να εμφανιστούν σε ένα βρέφος και αν υπάρχει κάποια εξέταση που μπορώ να του κάνω μόλις γεννηθεί για να αποκλείσουμε μία τέτοια πιθανότητα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση από ψυχολόγο (12.10.2022)

Ερώτηση από Milka (01.10.2022)

Θα ήθελα να βρω λύση στο ζήτημα με το σύζυγό μου...Στην πρώτη εγκυμοσύνη που ήταν πιο δύσκολα καθότι είχα αποκόλληση στον 1ο μήνα, ο άντρας μου ήταν πολύ συμπαραστατικός. Στη β’ εγκυμοσύνη που έτυχε δεν το είχαμε προγραμματίσει και είμαι εμφανώς πιο ενεργή, δουλεύω κλπ εκείνος έχει βγάλει όλη του την γκρίνια. Δέχομαι τα καθημερινά καθώς έχουμε το πρωτότοκο κορίτσι κ αυτό με θέματα φαγητό, ύπνος αλλά νεύρα τόσα επειδή δεν έβαλα σωστό σκεύος στο μαγείρεμα δεν δικαιολογείται.. σε αυτή την εγκυμοσύνη οπότε συγχίζομαι παθαίνω κράμπες κ φοβάμαι.. Τι να κάνω να δω φως στο τούνελ;

Απάντηση από ψυχολόγο (01.10.2022)

Ερώτηση από Sofia (19.09.2022)

Καλησπέρα σας. Το κοριτσάκι μου 19 μηνών τραβάει τα μαλλιά της μόνο τις πρωινές ώρες στο κρεβατάκι της όταν ξυπνάει. Μέσα στην υπόλοιπη μέρα, τίποτα επειδή παίζουμε και ασχολείται με διάφορα. Τα πρωινά δεν την προλαβαίνω να δω ότι το κάνει γιατί δεν έχουμε σταθερό πρόγραμμα ύπνου, δυστυχώς. Μπορεί να ξυπνήσει στις 4:30, 5, 6, 7.. Μπορεί να το πάρει σερί μέχρι 8-9. Όταν ξυπνάει δεν κάνει ούτε θόρυβο για να την ακούσω, δυστυχώς. Αυτό το έκανε πριν από περίπου 3,5 μήνες πρώτη φορά. Τότε είχε μακριά μαλλία και πολλές φορές έμπαιναν στα μάτια της. Μιλήσαμε με την παιδίατρο και της έγραψε σίδηρο λόγω έλλειψης. Μετά από όλα αυτά, το σταμάτησε μέχρι που τα μαλλιά της ξαναμάκρυναν λίγο και τώρα ξαναέκανε το ίδιο. Μέσα σε ένα πρωινό έχει αφαιρέσει τόσο μαλλί που έχει κάνει φαλάκρα πάνω από το μέτωπο, το μόνο σημείο που τραβάει. Δεν ξέρω τι να κάνω, πώς να το σταματήσω και κατά πόσο είναι επικίνδυνο. Έχω τρελαθεί από το άγχος. Στο κρεβατάκι της έχω βάλει παιχνίδια για να παίζει με αυτά και να μην τραβάει τα μαλλιά. Σήμερα πρώτη φορά της έβαλα γαντάκια στα χεράκια. Τι μπορώ να κάνω για να το σταματήσω;

Η απάντηση από ψυχολόγο (22.09.2022)

Ερώτηση από Mommy (23.05.2022)

Καλησπέρα σας. Ήθελα να σας ρωτήσω πως μπορώ να διαχειριστώ ένα θέμα με την έφηβη κόρη μου. Πάει καράτε με την φίλη της και φαίνεται ότι ο δάσκαλος ασχολείται μόνο με το άλλο παιδί (γνωριζόταν από παλιά με την οικογένεια του άλλου παιδιού). Δεν ασχολείται καθόλου. Είναι ορατό αυτό και φαίνεται ότι την στενοχωρεί την κόρη μου αλλά δεν θέλει να φύγει από τη σχολή και να το πω δεν θα καταλάβει ο δάσκαλος είναι σίγουρο. Εγώ πώς μπορώ να το διαχειριστώ;
Και ήθελα να πηγαίνει για να χαλαρώνει στη σχολή και όχι να στεναχωριέται. Ήδη δέχεται από το σχολείο της ανταγωνισμό από παιδιά. Είναι ένα παιδί που προσπαθεί ό,τι κάνει να το κάνει πολύ καλά και δεν θέλει να τα παρατήσει. Αλλά επηρεάζεται ψυχολογικά. Και εκτός αυτού, επειδή είναι επαρχία, δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Η απάντηση από ψυχολόγο (23.05.2022)

Σελίδα 1 από 33

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.