facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Χριστίνα (03.03.2020)

Καλημέρα σας,

έχουμε ένα πραγματικά τεράστιο πρόβλημα. Έχουμε δίδυμα και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά με το αυτοκίνητο, ο μικρός κλαίει τόσο δυνατά και για αρκετή ώρα απ' όταν ήταν μωρό που μετά από κάμποση ώρα ξεσηκώνει και την μικρή, μπορούμε να μετακινηθούμε μόνο όταν κοιμούνται που κάνουν υπέροχο ύπνο στο αμάξι γιατί κουνάει και τους αρέσει. Υπάρχει όμως μεγάλο πρόβλημα όταν είναι ξύπνιοι, έχουμε προσπαθήσει με πολλά κόλπα να τους αλλάξουμε καρεκλάκια.. Τους έχουμε βάλει στο αμάξι του πεθερού μου να πάμε βόλτα να δούμε μήπως φοβούνται το δικό μας αμάξι επειδή είναι δίπορτο. Έχουμε δοκιμάσει να τραγουδάμε και εγώ και ο μπαμπάς τους την "κουκουβάγια" που έκανε "κου κου βα" για να φτάσουμε κάπου πάλι με κλάματα και υστερίες τελικά. Δεν έχει πιάσει τίποτα από τα κόλπα μας, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά πραγματικά. Ο ένας ξεσηκώνει τον άλλο και κλαίνε και οι δύο μαζί στο αυτοκίνητο. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω απάντηση σας. Ευχαριστώ

Απάντηση από ψυχολόγο (04.03.2020)

Ερώτηση από Areti (11.02.2020)

Καλημέρα,

Έχω ένα κοριτσάκι που μόλις κλείνει ένα μήνα ζωής, είναι το πρώτο μου παιδί και καθότι εντελώς άσχετη μονίμως αναρωτιέμαι εάν η συμπεριφορά της είναι φυσιολογική και εάν αυτό που κάνω τη βοηθάει όπως πρέπει. Θηλάζω αποκλειστικά αν και τις πρώτες εβδομάδες, το βράδυ της έδινα συμπλήρωμα γιατί τα απογεύματα έκλαιγε αρκετά και θεωρούσαμε ότι δε χορταίνει. Επίσης αρχικά κοιμόταν όλο το βράδυ στην καλαθούνα της. Εδώ και 10 μέρες τη θηλάζω αποκλειστικά και αν και αρχικά μπορεί να κοιμηθεί στην καλαθούνα στη διάρκεια της νύχτας την παίρνω δίπλα μου στο κρεβάτι. Αυτό που με προβληματίζει για το αν είναι φυσιολογικό ότι κοιμάται ελάχιστα μέσα στη μέρα και αυτό μόνο στο στήθος θηλάζοντας και αμέσως ξυπνάει με το παραμικρό, προσπαθώ να την κρατήσω όρθια γιατί έχει παλινδρόμηση και δε μπορώ. Το βράδυ ειδικά μετά τις 3-4 κοιμάται με αρκετή αναστάτωση, φωνές - κουνιέται πολύ και ας την κρατάω αγκαλιά. τη μέρα, τo πρωί μπορεί να καθίσει ήρεμη σε εμένα ή σε άλλον, συνήθως μισή ώρα το πολύ και μετά κλαίει και ηρεμεί μόνο στο στήθος. Το απόγευμα δεν κάθεται καθόλου κάνει μαραθώνιους θηλασμούς. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν χορταίνει, αν με αναγνωρίζει, αν θα είναι για πάντα έτσι, αν κάνω καλά που τη βάζω συνέχεια στο στήθος και την κρατάω συνέχεια αγκαλιά, μήπως θέλει κάτι άλλο και πρέπει να βρω και άλλους τρόπους να ηρεμεί και μέσα σε όλα θα χρειαστεί σύντομα να μπορώ να φύγω για 2 ώρες συνεχόμενα από το σπίτι για 3 μέρες την εβδομάδα. Δεν βγάζω ακόμα αρκετό γάλα με το θήλαστρο για να το αφήσω και για πιπίλα ούτε λόγος, πως θα το κάνω αυτό αφού η μικρή μου δεν κάθεται ούτε μαζί μου ήρεμη για τόση ώρα χωρίς στήθος; Συγνώμη αν σας ζάλισα είναι πρώτη φορά και φαίνονται όλα βουνό!

Απάντηση από ψυχολόγο (11.02.2020)

Ερώτηση από Iwanna (07.02.2020)

Γειά σας,

θέλω κάπου να μιλήσω έχω τρελαθεί, είμαι 22 χρονών έχω κάνει 2 εκτρώσεις με τον ίδιο άνθρωπο που είμαι έγκυος πάλι, είμαστε και οι δυο μικροί παρόλα αυτά εκείνος τα ήθελε τα παιδιά εγώ ήμουν αυτή που φοβόμουν τα πάντα, ήμασταν πολύ λίγο καιρό μαζί και τις δυο φορές και δεν ξέρω πως εμένα έγκυος. Μετά από ένα χρόνο με χώρισε και εξαφανίστηκε, εγώ έπαθα νευρική ανορεξία και μια μέρα ξαναγύρισε και είμαστε μαζί ξανά. Ισχυρίζεται ότι ο λόγος που έφυγε είναι ότι ποτέ δεν ήθελα ένα παιδί μαζί του, μου έκανε πρότασή γάμου και είπαμε να προσπαθήσουμε για ένα παιδί μιας και είναι μια πληγή που δεν έκλεισε ποτέ και δεν το ξεπεράσαμε ποτέ. Κάθε μέρα έκλαιγα για τις αμαρτίες που έκανα, μου ζήταγε παιδί, έκλαιγε κάθε φορά που το συζητάγαμε, πήγαινε στην εκκλησία παρακάλαγε να γίνουμε γονείς, μέχρι που μαθαίνω ότι είμαι έγκυος. Είχαμε κάποιες συγκρούσεις τον τελευταίο καιρό και τώρα του φταίνε όλα, λέει ότι δεν τον καταλαβαίνω ότι έχει πολλά έξοδα ότι εμείς δεν τα πάμε καλά, εγώ να κλαίω να πεθαίνω μπροστά του και αυτός κενός, δεν νιώθει τίποτα, έχω μεγάλη πίεση από την μαμά μου μόλις το έμαθε και μου φέρεται άθλια. Δεν ξέρω δεν θέλω να ρίξω όμως το παιδί μου, έχω γεμίσει πληγές τι να κάνω;

 

Απάντηση από ψυχολόγο (07.02.2020)

Ερώτηση από ? (04.02.2020)

Έμαθα πρόσφατα ότι είμαι έγκυος και έχω έντονο άγχος, διάφορες σκεψεις.

Απάντηση από ψυχολόγο (06.02.2020)

 

 

Σελίδα 1 από 16