facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Ελισάβετ (19.03.2023)

Καλησπέρα σας,

Σήμερα ξύπνησα και είδα το παιδί μου να τρίβει το πιπάκι της. Την ρώτησα άμα την πονάει άμα την ενοχλεί ή άμα έχει κάτι και μου είπε πως δεν έχει τίποτα απλά της αρέσει να το τρίβει. Μετά από κείνη τη φορά που την είδα το κάνει κάθε μέρα και σε δημόσιο χώρο Και δεν την νοιάζει άμα την βλέπουν άλλη. Επίσης το κάνει και στον καναπέ Όταν βλέπουμε όλοι μαζί. Προσπαθώ να της βγάζω το χέρι από κει μέσα αλλά φωνάζει και κλαίει δηλαδή το τρίβει και της παίρνω το χεράκι και της λέω στο αυτί ότι αυτό το κάνουμε μόνο στο δωμάτιο μας αλλά πάλι φωνάζει και το τρίβει ακόμα χειρότερα. Η κόρη μου είναι 4 χρόνων.

Πείτε μου τι πρέπει να κάνω, ευχαριστώ πολύ!!

Απάντηση από ψυχολόγο (20.03.2023)

Ερώτηση από Πένυ (25.02.2023)

Γεια σας,

Είμαι μονογονέας 3 παιδιών προσχολικής ηλικίας, ζω και μεγαλώνω μόνη μου τα παιδιά μου στο εξωτερικό χωρίς καμία βοήθεια χωρίς συγγενείς η φίλους. Έχω μια σχέση με τον οποίο βλεπόμαστε μια στο τόσο λόγω απόστασης. Αυτή τη στιγμή είμαι 6 εβδομάδων έγκυος κ εκείνος δεν είναι πρόθυμος να έρθει εδώ να ζήσουμε μαζί.

Τρέμω στην ιδέα ότι θα το περάσω μόνη μου όλο αυτό. Δεν χαίρομαι με την εγκυμοσύνη μου, όμως έχω δει ήδη την καρδούλα του στον υπέρηχο. Σκέφτομαι όμως πως δεν θα τα καταφέρω μόνη μου, σκέφτομαι τις νύχτες που θα μένω άυπνη και πως το πρωί θα πρέπει να ετοιμάζω 3 παιδιά με κέφι και χαμόγελο να τα πάω σχολείο. Φοβάμαι ότι δε θα μπορώ να ανταπεξέλθω. Είναι δύσκολο να μεγαλώσω και 4ο παιδί μόνη μου. Νιώθω απελπισμένη.

Ξέρω πως η έκτρωση είναι αμαρτία αλλά αμαρτία ίσως είναι να φέρω στον κόσμο ένα παιδί και να μη μπορώ να το φροντίσω όπως πρέπει. επίσης νιώθω ότι θα παραμελήσω και τα άλλα μου παιδιά γιατί δεν έχω βοήθεια από κανένα.

Απάντηση από ψυχολόγο (27.02.2023)

Ερώτηση από stressed (23.01.2023)

Την ένατη εβδομάδα διαπιστώθηκε ότι σταμάτησε η καρδιά του μωρού που περίμενα. Το ήθελα αυτό το μωράκι αν και φοβόμουν πολύ για το αν θα πάνε όλα καλά... Τελικά λες και είχα διαίσθηση ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά...

Το θέμα είναι ότι η ψυχολογία μου είναι χάλια τον περισσότερο καιρό.. Έχει περάσει περίπου ένας μήνας από τότε... και ενώ θέλω να αρχίζω προσπάθειες ξανά...φοβάμαι πάλι για τα χειρότερα απο τώρα... αν προκύψει τελικά εγκυμοσύνη δεν θα το χαρώ... θα σκέφτομαι ξανά το παλιό σενάριο...

Φοβάμαι τόσο που ώρες ώρες δεν επιθυμώ καν επαφή με τον σύντροφό μου...

Τι γνώμη έχετε ? Ευχαριστώ!

Απάντηση από ψυχολόγο (25.01.2023)

Ερώτηση από Αλίκη (12.10.2022)

Καλησπέρα.

Μπαίνω στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης μου καιμπορώ να πω πως έχω τρομερό άγχος και φόβο μήπως ο μικρός κληρονομήσει την αλλεργία στις γάτες από τον παππού του. Έχω έναν γάτο και τον έχω σαν οικογένεια μου, ξέρω την προκατάληψη που επικρατεί απέναντι στις γάτες και φοβάμαι πως όλοι, μέχρι και η παιδίατρος θα μας πει να τον απομακρύνουμε, κάτι που ειλικρινά δεν θα αντέξω. Ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε αν όντως είναι κληρονομικές τέτοιες αλλεργίες, πότε μπορούν να εμφανιστούν σε ένα βρέφος και αν υπάρχει κάποια εξέταση που μπορώ να του κάνω μόλις γεννηθεί για να αποκλείσουμε μία τέτοια πιθανότητα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση από ψυχολόγο (12.10.2022)

Σελίδα 1 από 33