facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Cathrene (08.12.2020)

Καλησπέρα σας, την γνώμη σας θα ήθελα για μια μέθοδο που αφήνουν το μωρό να κλάψει μέχρι να ηρεμήσει μόνο του. Δεν ξέρω για εμένα είναι βάρβαρο και δεν θα το ήθελα. Η παιδίατρος μας όμως επιμένει ότι είναι σούπερ.

Απάντηση από ψυχολόγο (08.12.2020)

Ερώτηση από Mama (29.11.2020)

Γειά σας, από την πρώτη μέδρα που γνώρισα το αγόρι μου είχα καταλάβει ότι η μαμά του είναι ιερόδουλη. Δεν ήταν ποτέ σπίτι και ειδικά τα βράδια, χθές όμως τον πίεσα να μου πεί γιατί δεν ήταν καλά. Βέβαια με ωραίο τρόπο τον πίεσα, του είπα ότι καμιά οικογένεια δεν είναι τέλεια. Κανονικά δεν θα έπρεπε να με πειράζει, όμως για κάποιον λόγο θέλω να ξέρω που είναι το μαγαζί που δουλεύει, όπως και αν το θέλει. Ζούμε εξωτερικό σε μια καλή χώρα, γενικά υπάρχουν δουλειές αλλά η μαμά του διάλεξε αυτήν. Πιστεύω ότι μια γυναίκα που έχει επιλογές (θα μπορούσε να ήταν καθαρίστρια π.χ) θέλει και το κάνει. Με έχει πειράξει κάπως.
Υ.Γ Έχουμε και παιδάκι δηλαδή είναι γιαγιά

Απάντηση από ψυχολόγο (30.11.2020)

Ερώτηση από Kris33 (21.11.2020)

Θα ήθελα λοιπόν με την σειρά μου την βοήθεια σας, η αδελφή μου έχει μια κορούλα 6 χρόνων έχει χωρίσει από τότε που η μικρή ήταν 10 μηνών. Ο Πατέρας της λοιπόν όταν παίρνει το παιδί στο σπίτι του τα Σαββατοκύριακα κατηγορεί την μαμά της και βάζει λόγια με αποτέλεσμα το παιδί να κλαίει και να μην θέλει να πηγαίνει στον μπαμπά της αλλά και πολλές φορές στο σπίτι να ρωτάει την μαμά της αν την αγαπάει. Όταν η αδελφή μου πήγε να το συζητήσει μαζί του και να τον ρωτήσει γιατί το παιδί έχει τέτοια συμπεριφορά, δεν συνεργάστηκε. Τι μπορούμε να πούμε σε ένα παιδάκι λοιπόν για να μην πληγωθεί; Φέρνει σε δύσκολη θέση το παιδί και δεν ξέρει πως να το διαχειρίστεί, οπότε κλαίει. Ευχαριστώ πολυ.

Απάντηση από ψυχολόγο (22.11.2020)

Ερώτηση από Manoula (20.11.2020)

Καλησπέρα σας, έχουμε μια μικρή 9μιση μηνών. Πριν καμιά εβδομάδα έβγαλε το 2ο δόντι της και ταυτόχρονα πέρασε και μια ίωση με 3 μέρες πυρετό. Την τελευταία μέρα του πυρετού έγινε και η μετακόμιση μας σε νέο σπίτι. Η μικρή είδε το σπίτι της το παλιό το πρωί και το βράδυ την πήγαμε στο καινούργιο. Δεν το πήρε καθόλου καλά. Έκλαιγε ασταμάτητα με ένα κλάμα απόγνωσης και επειδή τρόμαξαμε φύγαμε γρήγορα για το σπίτι των γονιών μου που μείναμε για 2 μερες εκεί και εκεί ήταν αρκετά γκρινιάρα ιδιαίτερα τις ώρες που ήθελε να κοιμηθεί. Έκλαιγε σαν να μας έλεγε πάμε στο σπίτι μας. Την τρίτη μέρα την φέραμε στο νέο σπίτι όπου μένει 3 μέρες. Κάθε μέρα είναι και πιο καλά. Την πρώτη μέρα ήταν χάλια, είχε χάσει το χαμόγελο της και ολο τσίριζε για τα πάντα και εκλαιγε με τσιρίδες. Τα πάντα την πείραζαν, ακόμα και σήμερα 3η μέρα είναι γκρινιάρα αλλά την ξεγελάμε και ξεχνιέται. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι ενώ πριν την μετακόμιση ήταν ένα παιδί που γελούσε χόρευε με την μουσική, της έλεγες να κάνει ήχους ζώων και τους έκανε. Έδειχνε το αυτί της, την μύτη της, τέτοια πράγματα γενικά, τώρα δεν τα κάνει, ή σπάνια. Της λέμε εμείς κι αυτή μας γράφει, το βλέμμα της την πρώτη μέρα ήταν θλιμμένο. Υπάρχει περίπτωση να έχει τραυματιστεί συναισθηματικά από όλη αυτή την εμπειρία και να μην έχει διάθεση να αλληλεπιδράσεί μαζί μας; Υπάρχει περίπτωση αυτό να την πήγε πίσω ψυχοκινητικά; Μπορούμε να κάνουμε κάτι να βοηθήσουμε; Σας ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση από ψυχολόγο (22.11.2020)

Σελίδα 1 από 23

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.