facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση της ψυχολόγου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση της ψυχολόγου, Χρυσάνθης Γεωργιάδου. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την ψυχολόγο Χρυσάνθη Γεωργιάδου και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Ερώτηση από Μαίρη (10.1.2018)

“Καλημέρα σας, Έχω μια κόρη 6 ετών και τον τελευταίο καιρό με απασχολεί η συμπεριφορά της. Μέχρι πριν 2 χρόνια μονοπωλούσε την αγάπη και την προσοχή όλων. Σήμερα μοιράζεται την αγάπη και τον χρόνο μαζί με έναν αδερφό (12 μηνών) και δύο ξαδέρφια (2 χρονών και 12 μηνών). Τα ανίψια μου έρχονται Ελλάδα 2 φορές το χρόνο. Την τελευταία φορά που ήρθαν έμεναν στη γιαγιά. Το ίδιο και η κόρη μου (από δική της επιλογή). Λόγω της ζήλιας που νιώθει για τα άλλα μωρά, ξεσπά στον ξάδερφό της (2 ετών). Του μιλά άσχημα και λόγω του ότι ο μικρός δεν μιλάει ακόμη, δεν μπορεί να της απαντήσει. Για παράδειγμα δεν μοιράζεται τα παιχνίδια της (η ίδια όμως ζητάει να παίξει με τα δικά του) κ του λέει ότι δεν τον αντέχει άλλο κ να φύγει πίσω στην Κύπρο. Έχει τύχει να μιλήσει άσχημα κ σε μας, όπως ότι δεν την αφήνουμε να κάνει ότι θέλει, όλο της λέμε τι να κάνει κλπ. Γενικά είναι ένα παιδί αρκετά ευαίσθητο κ όταν της ζητήσω βοήθεια θέλει να με βοηθήσει η στεναχωριέται όταν κλαίει κάποιο από τα μωρά. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στον τρόπο που πρέπει να της δείξω την σωστή συμπεριφορά. Ευχαριστώ ”

Απάντηση από ψυχολόγο (10.1.2018)

Tags:

Ερώτηση από Mt (16.11.2017)

“Καλησπέρα σας, έχω ένα μωρό 11μηνών. Απ' την πρώτη στιγμή είμαι συνεχώς μαζί με το μωρό μου. Το έχω αφήσει ελάχιστες φορές στη γιαγιά να τον φροντίζει το πολύ για δύο ώρες. Εδώ κ μια βδομάδα όμως, λόγω ξαφνικών επαγγελματικών υποχρεώσεών μου, η γιαγιά κ ο παππούς εγκαταστάθηκαν σπίτι μας για να φροντίζουν το μωρό. Λείπω καθημερινά 8:00-14:00 κ μετά επιστρέφω. Όμως οι παππούδες δε φεύγουν καθώς το σπίτι τους είναι σε άλλη πόλη. Έτσι το παιδί κ τ' απόγευμα επιζητά το παιχνίδι με τη γιαγιά. Αναρωτιόμουν πως μπορεί αυτή η συνθήκη να επηρεάσει το μωρό, τη μεταξύ μας σχέση κ τι μπορώ να κάνω ώστε να την προφυλάξω. Ευχαριστώ”

Απάντηση από ψυχολόγο (16.11.2017)

Ερώτηση από Elle (3.11.2017)

“Γεια σας. Η κόρη μου σχεδόν 3 χρόνων ειναι πολυ νευρική, με το που θα θυμώσει για κάτι σφίγγει τα δόντια της, νευριάζει. Τώρα μου είπαν απο το σχολείο οτι το κάνει και εκεί και οτι έσπρωξε ένα παιδάκι δυο φορές μάλιστα και οτι κάποτε το κάνει αυτό. Τι να κάνω? ”

Απάντηση από ψυχολόγο (4.11.2017)

Ερώτηση από Καλλιρόη (27.9.2017)

“Καλησπέρα σας! Η μικρή μου είναι 3 ετών. Ήταν πάντα ένα ανοιχτό και καλόκαρδο κοριτσάκι, έκανε τσαχπινιές σε όλους, ήταν προσιτή σε κόσμο. Αρρώστησε και έπρεπε να μείνουμε και οι δυο κλεισμένες στο σπίτι περίπου 3-4 μήνες. Βασικά μπορούσαμε να βαίνουμε στην ύπαιθρο, άλλα όχι σε επαφή με κόσμο ή συγγενείς. Από τότε που γίναμε καλά όμως βλέπω ότι φοβάται πολύ τον ξένο κόσμο. Όταν πάμε βόλτα και δει από μακριά κάποιον άγνωστο κρύβεται πίσω μου, εάν δει παιδάκια και θέλει να παίξει ζήτα να κάνω εγώ την αρχή και την γνωριμία. Όταν την ερωτάνε κάτι (π.χ. όνομα) λέει : πες εσύ μάμα. Στα γνωστά και συγγενικά άτομα είναι ανοιχτή και όπως παλιά. Θα μπορούσα να τη βοηθήσω με κάποιο τρόπο να μη φοβάται τόσο πολύ? Ευχαριστώ πολύ!”

Απάντηση από ψυχολόγο (29.9.2017)

Σελίδα 1 από 7

Βάμβουκα

Γεωργιάδου

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.