facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ερώτηση από Staurouka (4.5.2019)

“Καλησπέρα! Αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια από ένα μέσο μέσα από μια οθόνη. Είμαι 19 χρονών και ο συντροφός μου 35! Είμαστε μαζί 3 χρόνια κοντά! Αγαπιόμαστε πολύ και στα εύκολα και στα δύσκολα! Προχθές έκανα ένα τέστ εγκυμοσύνης και βγήκε θετικό! Πήγα στον γιατρό και μου το επιβεβαίωσε! Είδα την κουκίδα μου! Την ερωτεύτηκα! Θέλω να το κρατήσω! Νιώθω σίγουρη και ώριμη για αυτό το μεγάλο βήμα, αλήθεια! Η μητέρα μου και οι αδελφές μου με πιέζουν, μου φωνάζουν, με απειλούν να κάνω έκτρωση. Πως μπορώ να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση; Δεν αντέχω άλλο αυτές τις φασαρίες και τις απειλές. Πως να το διαχειριστώ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!”

Απάντηση από ψυχολόγο (5.5.2019)

Ερώτηση από Φανή (6.4.2019)

“ Ήμασταν μια δεμένη οικογένεια με πολύ αγάπη και με έναν μπαμπά που όταν γύριζε σπίτι γινόταν χαμός από αγάπη και πλάκα με όλους μας. Ο Άγγελος είναι 5 χρονών και τα συμπλήρωσε μια εβδομάδα μετά το συμβάν. Το πάρτυ του έγινε κανονικά χωρίς να του στερήσουμε κάτι από τις συγκεκριμένες συνήθειες μας. Από την τρίτη μέρα έφερα παιδοψυχολόγο. Ο Άγγελος ήταν πιο μπροστά όμως και δεν χρειάστηκε να του πούμε κάτι. Μας είπε από μόνος του πώς ξέρει ότι ο μπαμπάς πέθανε και είναι στον ουρανό. Εγώ προσπαθώ με επισκέψεις σε ψυχίατρο και σε ψυχολόγο. Η κατάσταση μου είναι οδυνηρή και κυλιέμαι στα πατώματα και τρελαίνομαι στο κλάμα. Όταν μετά τις 4 έρχεται από το σχολείο προσπαθώ να κρατιέμαι. Εμπιστεύεται περισσότερο την δασκάλα για τις εξομολογήσεις του από την οποία μαθαίνουμε τι σκέφτεται. Την παιδοψυχολόγο αν και προσπαθεί πολύ δεν την θέλει γιατί λέει δεν την ξέρει. Στο σπίτι μας έρχεται πολύς κόσμος για να με στηρίξει καθημερινά. Αυτό μας κάνει καλό. Ο σύζυγος ήταν άνθρωπος της παρέας και δοτικός όπως και εγώ. Ήμασταν πάντα με φίλους, με παιδάκια, με παιχνίδια, και με ένα πολύ καλό και χωρίς καβγάδες περιβάλλον. Η γιαγιά μας , η μαμά μου δηλαδή, ήταν κάπως ξυνή πάντα με τον σύζυγο μου επειδή ήταν ο δεύτερος άντρας μου. Από τον πρώτο έχω και ένα γιο 22 χρονών που ήταν σαν να ήταν μπαμπάς του και είχαν άριστες σχέσεις. Το πρόβλημα είναι η γιαγιά που ενώ θέλει να μας συμπαρασταθεί μαλώνει και με τον μικρό και με τον μεγάλο και με μένα. Ο τρόπος που μας αντιμετωπίζει είναι εγωιστικός και απαράδεκτος. Δεν την θέλουν τα παιδιά και της επιτίθενται μόνιμα. Δεν θέλουν να τα φιλάει ούτε να τα αγκαλιάζει. Εγώ νιώθω ότι την ενδιαφέρει περισσότερο ο εαυτός της. Να βάλει τις κρέμες της, να κάνει τα μαλλιά της, ενώ εγώ κυλιέμαι . Εδώ και τρεις ημέρες παίρνω ζαναξ ενώ δεν έπαιρνα. Βρίσκομαι σε απόγνωση. Ειμαι 49 ετών και ο σύζυγος ήταν 46. Ζητώ την άποψη σας. Μήπως η παρουσία της μου δημιουργεί πισωγύρισμα;”

Απάντηση από ψυχολόγο (6.4.2019)

Ερώτηση από Χριστίνα (4.3.2019)

“Καλησπέρα σας! Η κορούλα μου τον Μάιο θα κλείσει τα 3. Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ είναι υπερβολικά έξυπνη, ξέρει πολλά πράγματα, κάνει πολλά πράγματα και γενικώς είναι ένα παιδί που συνέχεια θέλει να μαθαίνει κάτι καινούριο, από την άλλη δεν θέλει να εκφράζεται και να μιλάει.

Όταν πήγαμε στον Οφθαλμίατρο δεν έλεγε πως λέγονται αυτά που έβλεπε. Ενω τα ήξερε.Όταν πάμε στη παιδίατρο, που την ξέρει και την αγαπά, δεν θα μιλήσει ποτέ και το χειρότερο δεν θα εκφραστεί. Αυτό είναι που με αγχώνει πιο πολύ. Σε κάποια φάση είχα την μικρή αδερφούλα της στην αγκαλιά μου και ο μπαμπάς της με τη γιατρό της εξέταζε το στόμα. Όσο δεν την εβλεπα δεν έκλαιγε ενω πιεζόταν. Με το που την είδα άρχισε να αντιδρά και να κλαίει. Φοβάμαι ότι αν της συμβεί κάτι κακό και δεν το δω δεν θα με φωνάξει δυνατά να τρέξω. Συνεπώς συνέχεια είμαι στην ένταση όταν είμαστε έξω γιατί νιώθω ότι μόνο με έμενα θα εκφραστεί.

Επίσης στο τηλέφωνο ντρέπεται να μιλήσει ακόμα και με τον μπαμπά και μόνο όταν λείπω θα μιλήσει με εμένα.

Ακόμη και αν δεν κοιμάται νιώθει άσχημα και όταν της λέω γιατί δε κοιμάσαι αρχίζει και ντρέπεται κι εμένα! Αν τη ταιζω και δε θέλει άλλο δεν μου το λέει κι όταν πια δεν αντέχει φωνάζει. Και της λέω, πες στη μαμά τι θέλεις και θα το κάνω. Πες μου "Όχι μαμά" και δε θα σου δώσω άλλο.

Επίσης βλέπω πως αρχίζει και λέει τα λόγια μου όταν παίζει με τα αρκουδάκια της. Λέει στον αρκούδο "Πες την Εύα Όχι, ενταξει; " ( Εύα τη λένε)

Γενικά πάντως μιλάει κανονικά, τα λέει όλα, γι'αυτό αναρωτιέμαι γιατί να είναι έτσι. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας . Ανυπομονώ για τη γνώμη σας ...”

Απάντηση από ψυχολόγο (5.3.2019)

Σελίδα 1 από 10

Γεωργιάδου