facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Υγιής ύπνος στα παιδιά: Συμβουλές για γονείς!

Υγιής ύπνος στα παιδιά: Συμβουλές για γονείς!

Ο ύπνος είναι εξίσου σημαντικός με τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου επηρεάζουν άμεσα τη μάθηση, τη μνήμη, τη συμπεριφορά, τη σχολική απόδοση και το βαθμό εγρήγορσης στη διαχείριση της καθημερινότητας.
Διάβασε περισσότερα
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό HPV

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό HPV

Ο HPV είναι ένας ιός (ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων – human papilloma-virus) που μολύνει το δέρμα ή διάφορους βλεννογόνους, όπως στον τράχηλο ή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. 
Διάβασε περισσότερα
HPV και καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

HPV και καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

Τι είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας;
Διάβασε περισσότερα
Ταξινόμηση BIRADS στη μαστογραφία

Ταξινόμηση BIRADS στη μαστογραφία

Τι σημαίνει και γιατί είναι σημαντική; Εννιά στις δέκα γυναίκες κάνουν την ίδια ερώτηση: «Γιατρέ, τι σημαίνει η λέξη BIRADS που γράφει στην απάντηση της Μαστογραφίας;»
Διάβασε περισσότερα
Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια

Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια

Ποια είναι τα συμπτώματα, πώς γίνεται η διάγνωση και ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία;
Διάβασε περισσότερα
Υγιής ύπνος στα παιδιά: Συμβουλές για γονείς!
Υγιής ύπνος στα παιδιά: Συμβουλές για γονείς!
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό HPV
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό HPV
HPV και καρκίνος του τραχήλου της μήτρας
HPV και καρκίνος του τραχήλου της μήτρας
Ταξινόμηση BIRADS στη μαστογραφία
Ταξινόμηση BIRADS στη μαστογραφία
Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια
Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια
Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD)
Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD)
Δικές μας στιγμές

Οι ειδικοί απαντούν

Όλες οι απορίες σου βρίσκουν απάντηση εδώ.

Εάν έχεις κάποια ερώτηση για τη διατροφή σου στην εγκυμοσύνη, για το μεγάλωμα των μικρών σου, τον ύπνο τους και τη διατροφή τους, μη διστάσεις να την κάνεις στην επιστημονική μας ομάδα. Εδώ θα βρεις τις πιο αξιόπιστες απαντήσεις.

 

Επίλεξε τον ειδικό και κάνε την ερώτησή σου σήμερα.

Πώς θα χάσω τα κιλά εγκυμοσύνης.

Ερώτηση από Marialena (10.10.2022) Γεια σας. Έχουν περάσει 5 μήνες από τη γέννηση της κόρης μου. Πριν την εγκυμοσύνη ήμουν 55 κιλά...

Χαλασμένο γάλα στην εγκυμοσύνη

Ερώτηση από marfredo (16.08.2022) Καλησπέρα σας. Είμαι στην 30 εβδομάδα κύησης και εχθές ήπια γάλα ληγμένο 2 ημερών επηρεάζει κάπου το...


Συμπλήρωμα πρωτεΐνης και θηλασμός

Ερώτηση από Άλντα (21.10.2021) Γεια σας, θηλάζω την κόρη μου 9 μηνών και θέλω να αρχίσω γυμναστήριο και να πάρω κάποιο...

Μεταβίβαση σε στερεά τροφή από αλεσμένη σε νήπιο

Ερώτηση από Μαμά (02.10.2021) Ο γιός μου είναι 19 μηνών! Ακόμα δεν τρώει στερρεά τροφή , παρά μόνο αλεσμένη! Οταν του...


Ψυχολογία μετά από παλίνδρομη κύηση

Ερώτηση από stressed (23.01.2023) Την ένατη εβδομάδα διαπιστώθηκε ότι σταμάτησε η καρδιά του μωρού που περίμενα. Το ήθελα αυτό το μωράκι...

Αλλεργία στις Γάτες

Ερώτηση από Αλίκη (12.10.2022) Καλησπέρα. Μπαίνω στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης μου καιμπορώ να πω πως έχω τρομερό άγχος και φόβο μήπως...


Κερδίστε βιβλία της παιδικής σειράς…

Τα βιβλία της παιδικής σειράς "Το καλύτερο παιδί" περιμένουν 5... >>

Η ανάπτυξή του

Παθήσεις που επιπλέκουν την εγκυμοσύνη

Στις περισσότερες περιπτώσεις μια κύηση εξελίσσεται χωρίς καθόλου προβλήματα και... >>

Παθήσεις και εγκυμοσύνη

Χρήση της τουαλέτας

Μαθαίνοντας πως να χρησιμοποιεί την τουαλέτα Τα περισσότερα παιδιά μαθαίνουν να... >>

Χρήση της τουαλέτας

Ορόσημα ανάπτυξης από 18 έως…

Θα παρατηρήσετε ότι έχει μία αυξανόμενη περιέργεια για τη φύση... >>

Ορόσημα ανάπτυξης 12 - 36 μηνών - άρθρα

Αποστείρωση σκευών. Σε ποιές περιπτώσεις…

Για να προφυλάξετε το μωρό σας από τις λοιμώξεις, φροντίστε... >>

Αποστείρωση σκευών

Videos babyzone.gr

 

 

Η ανάπτυξή του από 9 έως 12 μηνών

Ορόσημα ανάπτυξης 9 έως 12 μηνών - Καθώς το μωρό σας πλησιάζει προς τα πρώτα του γενέθλια, μπορεί να αρθρώσει τις πρώτες του λεξούλες και να κάνει τα πρώτα του βήματα. Δείτε περισσότερα

  Η συμβουλή του Babyzone

"πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να επανέλθει η κοιλιά στην κατάσταση που ήταν πριν την εγκυμοσύνη";

Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει ώστε να μειωθεί το κενό. Προσοχή όμως... συγκεκριμένες ασκήσεις μπορεί να σας βοηθήσουν ενώ κάποιες άλλες μπορεί να προβούν επιζήμιες.

Δες περισσότερα εδώ

Ερώτηση από Liza (21.08.2021)

Καλησπέρα σας, ο σύντροφός μου με χτύπησε, ενώ είμαι στον 4ο μήνα κύησης. Συνεχίστηκε η πάλη μεταξύ μας και ζήτησα βοήθεια από την οικογένεια μου, οι οποίοι τον είδανε να με χτυπάει κ πλέον δεν τον θελουνε. Μάζεψε τα πράγματα του φυσικά, και πλέον είμαι μόνη μου. Πως μπορώ να το διαχειριστώ; Ευχαριστω!

Απάντηση από ψυχολόγο (21.08.2021)

Αγαπητή Liza,

Λυπάμαι γι' αυτό το πολύ απαράδεκτο γεγονός που βιώσατε. Εννοείτε πως καμία γυναίκα δεν περιμένει να ζήσει βία στην ζωή της πόσο μάλλον στην διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ευτυχώς δράσατε έγκαιρα αναζητώντας στήριξη και στην παρούσα στιγμή βρίσκεστε σε ασφαλές κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Σίγουρα οι γονείς σας θα σας φροντίσουν σε ότι αφορά την σωματική και συναισθηματική σας υγεία.

Τώρα όσον αφορά την υπόλοιπη εγκυμοσύνη και τον ερχομό του μωρού σας δίχως την παρουσία του πατέρα: η ασφάλεια σας και του αγέννητου μωρού είναι πάντοτε προτεραιότητα. Δεν είστε η πρώτη γυναίκα ούτε θα είστε η μόνη νέα μητέρα που θα φέρει στον κόσμο το μωρό της χωρίς την στήριξη ή την αγάπη του συντρόφου/ νέου πατέρα.

Για να διαχειριστείτε αυτήν την πραγματικότητα προτείνω τα εξής:

  • Επαφές με πρόσωπα που σας στηρίζουν και σας βοηθούν έμπρακτα.
  • Φροντίστε την υγεία σας στην διάρκεια της εγκυμοσύνης: διατροφή, ύπνο και ΔΙΑΘΕΣΗ. Μην αφήνετε τα γεγονότα να σας καταβάλουν και μην δίνετε χώρο σε όποιο τυχόν άγχος υπάρχει να εκτοξευθεί. Κάθε μέρα όσο επιτρέπη ο μεσογειακός καιρός να βγαίνετε έξω και να συμμετέχεται σε ευχάριστες δραστηριότητες. Αυτό θα διατηρήσει μία σταθερή διάθεση και θα σας βοηθήσει να έχετε μία αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον του μωρού σας και την σχέση σας με το μωρό.
  • Συγκεντρωθείτε στην άσκηση που προτείνω σχεδόν σε όλες τις γυναίκες στην περιγεννητική περίοδο: να σημειώσετε ποιο είναι το ιδανικό σας μέλλον (αλλά και του μωρού σας). Σ' ένα χρονικό διάστημα, π.χ. ενός έτους, σκεφτείτε πώς θα θέλατε να είναι η ζωή σας και τί χρειάζεται να κάνετε τώρα για να το αποκτήσεται. Επίσης σκεφτείτε τί δεν θα θέλατε και τί πρέπει να κάνετε τώρα για να το αποφύγετε. Το ίδιο θα σκεφτείτε για το μωρό.
  • Σκεφτείτε αυτό το διάστημα τί είδος μητέρα θέλετε να είστε και τί αντίληψη θέλετε να έχει το μωρό για τον εαυτό του, την σχέση σας, τον κόσμο γύρω του. Αν ανατρέξετε στα άρθρα μου στον ιστότοπο δίνω λεπτομέρειες ως προς αυτές τις ασκήσεις.

Όπως καταλαβαίνετε προτείνω να επικεντρωθείτε στην πρωταρχική σχέση γιατί αυτή είναι η σχέση που μένει για πάντα. Μπορεί ως ζευγάρι να μην τα καταφέρνουμε όμως πάντοτε θα παραμένουμε γονείς.

Υπάρχει ένας σύλλογος- η Αγκαλιά, για το αγέννητο μωρό. Είναι πιθανόν να μπορέσουν να σας στηρίξουν οικονομικά αλλά και πρακτικά μετά τον τοκετό. Αξίζει μία επικοινωνία μαζί τους στο 21 0882 8788.

Λίζα μου σίγουρα αυτή δεν ήταν η εξέλιξη που φανταζόσουν για εσένα και το μωρό σου- καμία γυναίκα δεν θέλει να το ζήσει όμως συμβαίνει. Να γνωρίζεις πως σε πολλές αναγνώστριες είσαι πρότυπο θάρρους και αξιοπρέπειας. Κι αυτά τα δυο στοιχεία μαζί με την τρυφερότητα αποτελούν την σχεδόν τέλεια Μητέρα. Τουλάχιστον για εμένα. Λέω σχεδόν γιατί δεν υπάρχει το απόλυτο τέλειο. Στα δικά μου μάτια είσαι ηρωίδα. Στέλνω και τους δυο σας μια θερμή αγκαλιά και είμαι στην διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε από πλευράς ψυχολογίας.