facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Δικές μας στιγμές

Μια σούπερ μαμά

Από: Καίτη , αναρτήθηκε Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015. στην κατηγορία σκέψεις, εργαζόμενη μητέρα, καθημερινότητα

το διάβασαν: 35517

Λοιπόν, τους στίχους του τραγουδιού του Λ. Κηλαηδόνη «Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά μια εργαζόμενη μητέρα μια καλή νοικοκυρά», τους θυμάστε; Αυτοί οι πρώτοι στίχοι (όχι οι παρακάτω γιατί τώρα πια, γνώμη μου, στην εποχή μας υπάρχουν διαφορές με την τότε εποχή που γράφτηκε) είναι στίχοι που μου έρχονται στο μυαλό.

Μια σούπερ μαμά

Και κάτι και το σχόλιο της μιας μου «παραμυθένιας» ότι η μαμά ξέρει τα πάντα, είπα να γράψω λίγα λόγια για τη γυναίκα που είναι μια εργαζόμενη μητέρα, μια καλή νοικοκυρά...

Προς θεού, μην θεωρηθεί ότι η μαμά που δεν εργάζεται εκτός σπιτιού, είναι ξεκούραστη και χαλαρή και όλα είναι εύκολα και ονειρικά.

Λοιπόν, μια εργαζόμενη μητέρα. Ναι εργάζεσαι, ναι έχεις την πολυτέλεια, την τύχη και τη χαρά να εργάζεσαι (δεν το λέω ειρωνικά). Κάποτε ήταν πολυτέλεια να κάθεσαι στο σπίτι και να εργάζεται μόνο ο σύζυγος. Τώρα πια με την κρίση και την ανεργία, είσαι «τυχερός» που έχεις δουλειά. Βέβαια, ο μισθός σου μπορεί να είναι σαν το μισθό της Μονόπολης και να σκέφτεσαι δεν μπορεί, παίζω με τα παιδιά μου και σε λίγο θα ρεφάρω και θα αποκτήσω καλύτερο εισόδημα, αλλά εν πάση περιπτώσει έχεις έναν μισθό.

Ξυπνάς το πρωί (ή απόγευμα ή νύχτα) για να πας στην εργασία αφήνοντας πίσω παιδιά, μισοτελειωμένες δουλειές του σπιτιού, μαγειρεμένο φαγητό. Αλλά όταν φτάσεις στην εργασία σου (ειδικά αν την αγαπάς) δημιουργείς, προσφέρεις. Και ο άνθρωπος έχει ανάγκη να δημιουργήσει, να κατασκευάσει, να προσφέρει.

Επιστρέφεις στο σπίτι και με χαρά αγκαλιάζεις τα παιδιά σου. Μπορεί να είσαι κάποιες φορές κουρασμένη, αλλά η λαχτάρα να δεις τα παιδιά σου και να ασχοληθείς μαζί τους ξεπερνά κάθε κούραση.

Μια καλή νοικοκυρά. Προσπαθείς δηλαδή... Μαγειρεύεις, πλένεις, καθαρίζεις, σιδερώνεις (αχχχχ, να υπήρχε μια μηχανή αυτόματου σιδερώματος των ρούχων), ξεσκονίζεις και κάνεις όλα όσα κάνει μια γυναίκα για το σπίτι της και τους δικούς της. Μπορεί να έχεις βοηθό στις δουλειές του σπιτιού ή μπορεί όχι. Αλλά όπως και να έχει, είσαι η νοικοκυρά του σπιτιού, η κυρία του σπιτιού. Προσπαθείς να έχεις πρόγραμμα στις δουλειές για να μην μαζεύονται όλα μαζί και τα καταφέρνεις.

Είσαι μαμά, που στα μάτια των παιδιών της φαίνεσαι ότι ξέρεις τα πάντα. Η μια μου κόρη μια φορά είπε στο μπαμπά της ενώ ήμουν στη δουλειά: - μπαμπά ξέρεις πολλά πράγματα, αλλά η μαμά ξέρει τα πάντα.

Μια μαμά τρυφερή που προσπαθείς για το καλύτερο των παιδιών σου. Είναι η προτεραιότητά σου. Όχι πως δεν θα φωνάξεις κάποια φορά ή δεν θα μαλώσεις. Αυτό που λένε οι ψυχολόγοι, μην φωνάζετε στα παιδιά, εγώ σκέφτομαι όταν οι δικές μου σκαρφαλώνουν σε επικίνδυνα σημεία και είμαι στο τσακ να βάλω την τσιρίδα (τη συμβουλή αυτή την πετυχαίνει κάποιος με φαρμακευτική αγωγή ή χωρίς;). Προσπαθείς όμως να είσαι ψύχραιμη και να αντιμετωπίζεις κάθε δύσκολη κατάσταση.

Και ναι, είσαι μια εργαζόμενη μητέρα, μια καλή νοικοκυρά, μια σούπερ μαμά και η ανταμοιβή σου για όλα όσα είσαι και προσφέρεις. Τα "Σε αγαπάω μαμά!!" των παιδιών σου που λέγονται με λέξεις και πράξεις.