facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Συνδυασμοί τροφών

Ερώτηση από Χριστίνα (25.6.2018)

“Καλησπέρα σας. Έχω μια κόρη που είναι 2ετων. Τρώει παρά πολύ υγιεινά . Έχω όμως κάποιες απορίες σχετικά με τα τρόφιμα.
1. είναι καλό που τρώει δυο αυγά βραστά κάθε πρωί; Είναι καλό τις μέρες που τρώει ψάρι να τρώει για πρωινό αυγά κ για απογευματινό γιαούρτι ( με τσια και παπαρουνόσπορο);
2. γενικά δεν τρώει καθόλου αλάτι κ ζάχαρη παρά μονό αν που και που φάει μπισκότο ή κράκερ. Όμως τρώει πολλά φρούτα μέσα στη μέρα ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Υπάρχει περίπτωση να καταναλώνει πολλά σάκχαρα απ αυτά;
3. τρώει πολύ ψάρι σχεδόν καθόλου γήινο κρέας. Πως μπορώ να ξέρω αν δεν τρώει παραπάνω απ όσο πρέπει; Για παράδειγμα για μεσημεριανό μια φόρα τη εβδομάδα τρώει ολόκληρη φέτα σολομού με μισό αγγούρι και τρεις ελιές, άλλη μέρα ολόκληρη τσιπούρα με ίδια συνοδευτικά και άλλη μια μέρα δέκα γαυράκια επίσης ίδια συνοδευτικά. Είναι σωστή η ποσότητα; Γιατί την ίδια τρώμε κι εμείς που είμαστε ενήλικες . Βεβαία η μικρή τρώει και το απολαμβάνει.
Και δεν έχει περιττά κιλά, είναι 93 πόντους και 13,5 κιλά.
Ευχαριστώ, να είστε καλά! ”

Απάντηση από διαιτολόγο (9.7.2018)

“Γεια σας Χριστίνα,

Θεωρώ ότι για ένα παιδί 2 ετών είναι πολλά τα 2 αυγά κάθε πρωι. Καλό θα ήταν να μην ξεπερνά τα 7 αυγά την εβδομάδα. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τις ημέρες που τρώει ψάρι, να τρώει για πρωινό αυγό και το απόγευμα γιαούρτι.

Είναι πολύ καλό που δεν τρώει αλάτι και ζάχαρη. Όταν λέτε πολλά φρούτα τι εννοείτε; Οι συστάσεις λένε 3-4 φρούτα και λαχανικά την ημέρα! Ναι, υπάρχει η περίπτωση να καταναλώνει πολλά σάκχαρα από τα φρούτα.

Σίγουρα μια ολόκληρη τσιπούρα ή μια ολόκληρη φέτα σολομός είναι πολύ μεγάλη μερίδα για ένα παιδί 2 ετών. Οι συστάσεις αναφέρουν 2-3 ισοδύναμα κρέας - πουλερικό - ψάρι/ ημέρα (δηλαδή 60-90 γρ/ ημέρα).

Συμπερασματικά, θα σας συμβούλευα να τα συζητήστε όλα αυτά, από κοντά, με έναν διαιτολόγο διότι ως προς την ποσότητα υπάρχει θέμα. Μια ιδανική διατροφή για το παιδί σας σημαίνει ποικιλία, ισορροπία και μέτρο!”

Χριστίνα Φοντόρ
Γράφτηκε από: Χριστίνα Φοντόρ
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.