facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Ο γιος μου είναι 3 ετών και είναι πολύ αδύνατος. Τι να κάνω;

Ερώτηση από Χρύσα (27.4.2015)

“Αξιότιμη κυρία Φοντόρ, θα ήθελα την επαγγελματική σας εμπειρία σε κάτι που με απασχολεί πολύ. Έχω ένα αγοράκι που κλείνει τα 3 τον Ιούλιο και είναι 13 κιλά και 300 γραμμάρια. Το ύψος του είναι 97 πόντοι. Από τις καμπύλες ανάπτυξης βλέπω ότι είναι αρκετά αδύνατος αν και η παιδίατρός μας θεώρει ότι είναι εντάξει. Δεν τρώει τίποτα παχυντικό, ούτε καν σοκολάτα. Δεν του αρέσουν και τρώει φρούτα, λαχανικά πχ καρότα, του αρέσει το λεμόνι στο φαγητό πολύ και τρώει πολύ μικρή ποσότητα φαγητού σαν σπουργίτι. Τρώει λίγο κρέας και ψάρι. Τι να κάνω για να βοηθήσω την ανάπτυξή του. Φέτος τον πήγα παιδικό και είναι μονίμως άρρωστος! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων”

Απάντηση από διαιτολόγο (29.4.2015)

“Γεια σας κα Χρύσα,

Όντως το παιδί σας που είναι σχεδόν 3 ετών, 97 πόντους και 13,3 κιλά θεωρείται αδύνατος. Καλά κάνετε και ενημερώνεστε πως θα μπορούσατε να βοηθήστε το παιδί σας για να είναι περίπου 2 κιλά περισσότερο και να είναι σωστή η ανάπτυξη του!

Μια ιδανική καθημερινή διατροφή για το παιδί σας είναι καλό να περιλαμβάνει ποικιλία, ισορροπία (τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων σε σωστές αναλογίες: αμυλούχες τροφές, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνη και λίγα λιπαρά). Ως προς την ποσότητα να ξέρετε ότι το στομάχι των παιδιών είναι πολύ μικρό και, συνεπώς, το φυσιολογικό είναι να τρώνε συχνά και μικρές ποσότητες. Να ξέρετε, επίσης, ότι είναι και στο παιδί ή τα παιδιά περνάνε φάσεις που τρώνε λιγότερο ή περισσότερο.

Κάποιες πρακτικές λύσεις είναι στα φρούτα του να προσθέστε και μέλι, στο φαγητό ελαιόλαδο ή ταχίνι. Να φτιάξτε πίτες σπιτικές (π.χ. γαλατόπιτα, ταχινόπιτα) ή να βρείτε κάποιες ιδέες που θα του αρέσουν.

Συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο για να σας για να σας βοηθήσει να βρείτε συγκεκριμένες λύσεις για το παιδί σας!!”

Στη διάθεσή σας,

Χριστίνα Φοντόρ

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

Χριστίνα Φοντόρ
Γράφτηκε από: Χριστίνα Φοντόρ
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.