facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > > Είναι 4 χρονών και θέλω πολύ να παχύνει
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας.

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο ειδικός απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του ειδικού. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός 2 (δύο) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση του ειδικού. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο ειδικός απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την ειδικό Χριστίνα Φοντόρ και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των 2 (δύο) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Είναι 4 χρονών και θέλω πολύ να παχύνει

Ερώτηση από Μαίρη (24.10.2016)

“Έχω ένα κοριτσάκι 4 χρονών (4/10/12) το οποίο δεν έχει καθόλου όρεξη να φάει. Tρώει πολύ λίγο και μόνο όσο θέλει εκείνη. Της έχω κάνει ένα σωρό εξετάσεις και βγαίνουν πάντα καλές. Είναι 105 πόντους και 17,750 κιλά. Αν την πιέσω λίγο αμέσως μου λέει πως δεν νιώθει καλά και θέλει να κάνει εμετό. Οι καμπύλες ανάπτυξης είναι φυσιολογικές αλλά εγώ ανησυχώ πολύ που την βλέπω έτσι. Θέλω πολύ να παχύνει. Τι φαγητά να της δίνω; Ευχαριστώ πολύ” 

Απάντηση από διαιτολόγο (12.2.2017)

“Γεια σας Μαίρη,

Σας απαντώ σε σχέση με το κοριτσάκι σας που είναι 4 χρονών και «το οποίο δεν έχει καθόλου όρεξη να φάει». Πρώτον, εφόσον οι καμπύλες ανάπτυξης και εργαστηριακές εξετάσεις είναι στα φυσιολογικά δεν ανησυχούμε άμεσα. Να ξέρετε ότι πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία μπορεί να δυσκολευτούν να φάνε για πολλούς λόγους: συναισθηματικούς (π.χ. λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι και σας θέλει εσάς ή τον πατέρα της), νεοφοβίας (είναι μια άρνηση του παιδιού να δοκιμάσει νέο τρόφιμο), παθολογικούς (π.χ. έχει αμυγδαλές και δυσκολεύεται στην κατάποση) κ.λ.π. Καλό θα ήταν να πάτε σε έναν διαιτολόγο που ασχολείται και με παιδιά, όπου να σας πάρει ένα πλήρες ιστορικό διατροφικό και ιατρικό του παιδιού σας, και στη συνέχεια μπορεί να οργανώσει ένα σωστό πλάνο διατροφικής στήριξης για την βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς του παιδιού σας. Ο διαιτολόγος μπορεί, επίσης, να συμβουλέψει και εσάς πως να συμπεριφέρεστε ώστε να έχετε θετικά αποτελέσματα ως προς το σκοπό αυτό και όχι αντίδραση από το παιδί σας.”

 


Φοντόρ
Ρενιέρης

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.