facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Είναι 4 χρονών και θέλω πολύ να παχύνει

Ερώτηση από Μαίρη (24.10.2016)

“Έχω ένα κοριτσάκι 4 χρονών (4/10/12) το οποίο δεν έχει καθόλου όρεξη να φάει. Tρώει πολύ λίγο και μόνο όσο θέλει εκείνη. Της έχω κάνει ένα σωρό εξετάσεις και βγαίνουν πάντα καλές. Είναι 105 πόντους και 17,750 κιλά. Αν την πιέσω λίγο αμέσως μου λέει πως δεν νιώθει καλά και θέλει να κάνει εμετό. Οι καμπύλες ανάπτυξης είναι φυσιολογικές αλλά εγώ ανησυχώ πολύ που την βλέπω έτσι. Θέλω πολύ να παχύνει. Τι φαγητά να της δίνω; Ευχαριστώ πολύ” 

Απάντηση από διαιτολόγο (12.2.2017)

“Γεια σας Μαίρη,

Σας απαντώ σε σχέση με το κοριτσάκι σας που είναι 4 χρονών και «το οποίο δεν έχει καθόλου όρεξη να φάει». Πρώτον, εφόσον οι καμπύλες ανάπτυξης και εργαστηριακές εξετάσεις είναι στα φυσιολογικά δεν ανησυχούμε άμεσα. Να ξέρετε ότι πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία μπορεί να δυσκολευτούν να φάνε για πολλούς λόγους: συναισθηματικούς (π.χ. λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι και σας θέλει εσάς ή τον πατέρα της), νεοφοβίας (είναι μια άρνηση του παιδιού να δοκιμάσει νέο τρόφιμο), παθολογικούς (π.χ. έχει αμυγδαλές και δυσκολεύεται στην κατάποση) κ.λ.π. Καλό θα ήταν να πάτε σε έναν διαιτολόγο που ασχολείται και με παιδιά, όπου να σας πάρει ένα πλήρες ιστορικό διατροφικό και ιατρικό του παιδιού σας, και στη συνέχεια μπορεί να οργανώσει ένα σωστό πλάνο διατροφικής στήριξης για την βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς του παιδιού σας. Ο διαιτολόγος μπορεί, επίσης, να συμβουλέψει και εσάς πως να συμπεριφέρεστε ώστε να έχετε θετικά αποτελέσματα ως προς το σκοπό αυτό και όχι αντίδραση από το παιδί σας.”

 

Χριστίνα Φοντόρ
Γράφτηκε από: Χριστίνα Φοντόρ
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.