facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Είναι 4 χρονών και δεν τρώει σωστά

Ερώτηση από Elena (12.9.2016)

“Καλησπέρα σας, θα ήθελα παρακαλώ πολύ την βοήθειά σας. Έχω έναν γιο 4 ετών και έχουμε θέμα με το φαγητό. Δεν τρώει αρκετά. Θα φάει συγκεκριμένα δηλαδή μακαρόνια, λίγο κρεατάκι (εάν του αρέσει και η όψη φυσικά), κανένα αγγούρι και προτιμάει τα γλυκά. Εγώ λείπω από το σπίτι και είναι με την γιαγιά του η οποία δεν ασχολείται (και δεν αλλάζει αυτό). Θα ήθελα σας παρακαλώ αν σας είναι εύκολο να μου πείτε κάποια φαγητά που και θα είναι θρεπτικά άλλα και θα είναι και ωραία στην όψη τους. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από διαιτολόγο (19.9.2016)

“Γεια σας Εlena,

Στην ηλικία των τεσσάρων χρονών είναι πολύ σημαντικό το παιδί σας να έχει μια ισορροπημένη διατροφή.

Αυτό σημαίνει, για το παιδί σας, να τρώει τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων, να τρώει την κοιλιά από κάθε ομάδα, και σωστή ποσότητα φαγητού.

Όντως, από τα λεγόμενα σας, φαίνεται ότι το παιδί σας δεν τρέφεται πολύ σωστά. Αυτό που βοηθάνε τα παιδιά, σε αυτή την περίπτωση, είναι να εξοικειωθούν με τις τροφές.

Δηλαδή, ακόμη και να παίξουνε με τις τροφές: Π.χ. τα φρούτα και τα λαχανικά να τα κόψουμε μαζί τους σε μπαστουνάκια, σε κύκλους, σε καρδούλες, σε γράμματα και να τα κάνουμε παιχνίδι. Το φαγητό, επίσης, να είναι σερβιρισμένο σε όμορφο πιατάκι και να έχει όμορφη και χρωματιστή εμφάνιση. Να πιάσει με τα χεράκια του το μήλο, το αχλάδι, το καρότο, το μπισκότο και να γίνουν για λίγο παιχνίδια του. Το παιδί χρειάζεται ήρεμο περιβάλλον και παιχνιδιάρικη διάθεση από τον ενήλικα.

Στο παιδί, μπορεί να του λείπετε, και να του κοστίσει αυτό συναισθηματικά, με συνέπεια να μην έχει διάθεση να τρώει.

Να ξέρετε, επίσης, ότι τα περισσότερα παιδιά περνάνε μία φάση που δεν πολύ έχουν διάθεση/ όρεξη για φαγητό. Δώστε στο παιδί σας χρόνο, υπομονή και επιμονή σε ένα ήρεμο και ευχάριστο περιβάλλον και όλα θα αλλάξουν σύντομα!!”

Στη διάθεσή σας,

Χριστίνα Φοντόρ

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

Χριστίνα Φοντόρ
Γράφτηκε από: Χριστίνα Φοντόρ
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.