facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Είναι δύσκολος στο φαγητό. Τι μπορώ να κάνω;

Ερώτηση από Τούλα (11.3.2015)

"Ο γιος μου σε λίγο θα κλείσει τα 7. Είναι δύσκολος στο φαγητό του, είναι μόλις 20 κιλά...δεν είναι υπερβολικά λίγα; Πως να αντιμετωπίσω την ανορεξία του; Κάποιο βοήθημα για να ανοίξει η όρεξή του; Πείτε μου παρακαλώ τη γνώμη σας. Ευχαριστώ!"

Απάντηση από διαιτολόγο (14.3.2015)

 

"Για τη σωστή αξιολόγηση του βάρους, το ύψους και το αν τρώει σωστά το παιδί σας για την ανάπτυξη του χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες.

Μια ισορροπημένη διατροφή του παιδιού σε αυτή την ηλικία είναι πάρα πολύ σημαντική για την ζωή του αργότερα! Η καθημερινή ιδανική διατροφή κάθε παιδιού είναι καλό να περιλαμβάνει ποικιλία, ισορροπία (τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων σε σωστές αναλογίες: αμυλούχες τροφές, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, αρκετή πρωτεΐνη και λίγα λιπαρά) και μέτρο (σωστή ποσότητα). Το κάθε παιδί έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες ή/ και προτιμήσεις, επομένως χρειάζεται εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση με την υποστήριξη του άμεσου περιβάλλοντος, η οποία συνήθως είναι η ίδια η οικογένεια.  

Αν το παιδί σας αρνείται να τρώει καλό είναι να καταλάβουμε ποια είναι η πραγματική αιτία πίσω από αυτό. Η συζήτηση μ' έναν διαιτολόγο - διατροφολόγο θα μπορούσε να σας βοηθήσει αρκετά ώστε να βρείτε λύσεις ώστε το παιδί σας να πάρει κιλά (20 κιλά για 7 χρονών παιδί είναι λίγα) και να βάλει της βάσεις μια πιο σωστής διατροφής."

Στη διάθεση σας,

Χριστίνα Φοντόρ

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

Χριστίνα Φοντόρ
Γράφτηκε από: Χριστίνα Φοντόρ
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.