facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Δεν τρώει όταν είναι στο σπίτι

Ερώτηση απο Αριστέα (6.03.2014)

"Καλημέρα. Ο γιος μου είναι 37 μηνών. Στον παιδικό σταθμό, απ' ότι μου λένε, τρώει τα πάντα, αφήνοντας 2-3 κουταλιές όταν έχει φακές ή αρακά. Στο σπίτι δεν τρώει φρούτα καθόλου σε μικρά κομματάκια και αναγκάζομαι να τα πολτοποιώ και να τα τρώει ...με πίεση. Ακόμα δεν θέλει καθόλου λαχανικά-σαλάτα στο σπίτι, ενώ στο σχολειό τρώει λάχανο σαλάτα ή ντομάτα-αγγούρι σαλάτα. Επίσης στο μεσημεριανό στο σπίτι τα σαββατοκύριακα τρώει με δυσκολία και αν δεν τον πιέσω μπορεί να μη φάει καθόλου. Θέλει να τρώει μόνο μακαρόνια. Τι να κάνω ??? Ευχαριστώ"

Απάντηση απο ειδικό (7.03.2014)

"Γεια σας Κα Αριστέα.

Τι να κάνετε; Δυστυχώς περισσότερη υπομονή και επιμονή, μη απογοητεύεστε και μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια σας!!! Οι γονείς προβληματίζονται πολύ συχνά στο " Πως θα κάνω το παιδί μου να τρώει τα πάντα;"

Η άρνηση του παιδιού να δοκιμάσει ένα νέο τρόφιμο χαρακτηρίζεται και ως νεοφοβία ή νεοφιλία. Οι γονείς θα ήταν καλό να είναι ενήμεροι για τη φυσιολογική αυτή εξέλιξη (παρουσία άρνησης του παιδιού να δοκιμάσει ένα νέο τρόφιμο) στη διατροφική συμπεριφορά του παιδιού και πρέπει να επιμένουν "ομαλά" στην επαναλαμβανόμενη έκθεση "νέων" τροφών ( μέχρι και 20 φορές) ώσπου να τα συνηθίζουν τα παιδιά παρά να απογοητεύονται και να εγκαταλείπουν μόλις το παιδί αρνηθεί να δοκιμάσει κάποιο νέο τρόφιμο.

Η εξοικείωση του παιδιού με ορισμένα τρόφιμα και φαγητά είναι σημαντικός παράγοντας αποδοχής και κατανάλωσης τους. Επίσης, είναι πολύ θετικό που ο γιός σας καταναλώνει αυτές τις τροφές στον παιδικό σταθμό !!! Η συναναστροφή με άτομα που αποδέχονται τα νέα τρόφιμα όπως είναι τα άλλα παιδιά, ο δάσκαλος ή ο γονέας οι όποιοι λειτουργούν ως πρότυπα, είναι σημαντική στην αποδοχή νέων τροφίμων από το παιδί. Με αυτό τον τρόπο, είναι πιθανό να το δοκιμάσει ή ακόμα και να το αγαπήσει. Και εδώ, ένας από τους ισχυρότερους τρόπους για να επιτευχθεί και να διατηρηθεί η δοκιμή ενός νέου τροφίμου φαίνεται να είναι η μίμηση. Καλό θα ήταν, το παιδί να βοηθήσει στην προετοιμασία του (ή στο μαγείρεμα του) ή και να του προσφερθεί στο πιάτο συνδυασμένο με κάποιο ήδη οικείο τρόφιμο.

Αν ανησυχείτε μήπως δεν τρέφεται σωστά (μήπως δεν παίρνει όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά) για την ανάπτυξη του, συζητήστε το με κάποιο ειδικό διαιτολόγο, μπορεί να σας δώσει ακόμη περισσότερες συμβουλές/ λύσεις.

Στη διάθεσή σας"

Χριστίνα Φοντόρ
Γράφτηκε από: Χριστίνα Φοντόρ
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.