facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Έχω τρία αγοράκια με περιττά κιλά. Πώς θα ξέρω αν τρώνε τις σωστές ποσότητες;

Ερώτηση από Σοφία (4.9.2016)

“Καλησπέρα σας! Έχω τρία αγοράκια ηλικίας 3, 4 και 5 ετών! Στην τελευταία μας επίσκεψη στον παιδίατρό μας είδαμε ότι είναι αρκετά ψηλά αλλά έχουν και περιττά κιλά! Μου είπε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε να προσέχουμε τη διατροφή μας και τις ποσότητες στο φαγητό και για το επόμενο εξάμηνο να μην πάρουν άλλο βάρος ! Θα ήθελα ένα πρόγραμμα για να ακολουθήσω στην διατροφή τους. Τι απαγορεύεται το ξέρω αλλά στις ποσότητες χάνομαι. Είναι υπερκινητικά παιδάκια και από βδομάδα ξεκινούν και δραστηριότητες αθλητικές. Που μπορώ να απευθυνθώ να βρω ένα πρόγραμμα και ποσότητες για την διατροφή τους; Ευχαριστώ”

Απάντηση από διαιτολόγο (5.9.2016)

“Γεια σας,

Για τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουμε ένα συγκεκριμένο άξονα για ισορροπημένη διατροφή. Δηλαδή, για να τρώνε ισορροπημένα τα παιδιά σας, θα πρέπει να τρώνε καθημερινά από όλες τις ομάδες τροφίμων.

Είναι σημαντικό, επίσης, να τρώνε ποικιλία τροφών από κάθε ομάδα. Και, επίσης, τα παιδιά σας πρέπει να τρώνε με μετρό, δηλαδή ποσότητες που είναι σωστές για την δική τους ηλικία. Ένα τέτοιο πλάνο διατροφής είναι δύσκολο να πετύχετε, να φτιάξετε από μόνη σας.

Με βεβαιότητα, ένας διαιτολόγος που έχει ασχοληθεί με παιδική διατροφή, μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα πλάνο, πρόγραμμα διατροφής, για τα παιδιά σας. Μία συνάντηση από κοντά είναι απαραίτητη, διότι ο διαιτολόγος θα σας πάρει ένα ιστορικό, διατροφικό και ιατρικό, όσον αφορά τα παιδιά σας και στη συνέχεια θα σας βοηθήσει να βρείτε ένα σωστό τρόπο διατροφής για τα παιδιά σας.

Με εκτίμηση,

Στη διάθεση σας,

Χριστίνα Φοντόρ,

Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Συγγραφέας του βιβλίου "STOP στην παιδική παχυσαρκία."

Χριστίνα Φοντόρ
Γράφτηκε από: Χριστίνα Φοντόρ
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.