facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Έγινε επιλεκτική στο φαγητό μετά από επέμβαση

Ερώτηση από Μαρία (5.10.2015)

“Καλή σας μέρα. Έχω μια κόρη 3 ετών η οποία είναι επιλεκτική στο φαγητό της. Μέχρι 2 ετών έτρωγε τα πάντα με όλη τη σημασία της λέξεως. Στην ηλικία των 2 ετών υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κρεατάκια αμυγδαλές. Από την επέμβαση και μετά το μόνο που τρώει είναι το γάλα το οποίο είναι ακόμα σε σκόνη γιατί αρνείται κατηγορηματικά να αλλάξει (έχω κάνει υπέρμετρες προσπάθειες) μπιφτέκι, κοτόπουλο, μακαρόνια με πέστο (μόνο), ντομάτα, αυγό, μόνο πορτοκαλάδα φυσική, σταφύλια, καρπούζι και δυστυχώς χοιρινή μπριζόλα. Έχω απελπιστεί και έχει φοβερό γινάτι σε ότι έχει σχέση με το φαγητό. Εν τω μεταξύ, όταν βλέπει το φαγητό το μυρίζει και εάν δεν τις αρέσει δεν το αγγίζει τι άλλο μπορώ να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων ”

Απάντηση από διαιτολόγο (8.10.2015)

“Γεια σας Μαρία,

Στα μικρά παιδιά συμβαίνει συχνά να αλλάξει η διάθεσή τους προς το φαγητό μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία (π.χ. την επέμβαση με τα κρεατάκια). Παρατηρώ όμως ότι το παιδί σας τρώει κάποιες τροφές αλλά έχει περιορίσει κάποιες άλλες. Πρώτον,  είναι πολύ σημαντικό να μην πανικοβάλλεστε εσείς και να έχετε πολύ υπομονή για να βοηθήστε το παιδί σας να φάει με χαρά και να δει τη διαδικασία του φαγητού σαν παιχνίδι. Δώστε της στο χέρι τροφές (και ας λερωθεί) να της βάλει μόνη της στο στόμα. Μόλις θα ξεπεράσει τον φόβο για κάποιες τροφές θα αρχίσει να τρώειμεγαλύτερη ποικιλία τροφών. Τα παιδιά περνάνε κάποιες φάσεις όταν δυσκολεύονται πολύ με το φαγητό, παρ' όλα αυτά τα καταφέρνουν. Σίγουρα θα τα καταφέρετε και εσείς αρκεί να επιμείνετε και να έχετε υπομονή.

Εάν ανησυχείτε για το βάρος της και για την σωστή ανάπτυξή της απευθυνθείτε σε έναν ειδικό (π.χ. παιδίατρο, διαιτολόγο).”

Στη διάθεσή σας,

Χριστίνα Φοντόρ

Διαιτολόγος Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

Χριστίνα Φοντόρ
Γράφτηκε από: Χριστίνα Φοντόρ
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.