facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
 Φοντόρ Χριστίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Φοντόρ Χριστίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Η διατροφή του παιδιού κατά το δεύτερο έτος ζωής του

Η διατροφή του παιδιού κατά το δεύτερο έτος ζωής του

Από το δεύτερο έτος της ζωής του, ο άνθρωπος μπορεί να αρχίσει να αντιλαμβάνεται την έννοια της σωστής διατροφής. Τα δύο χρόνια είναι η ιδανική ηλικία για να διαμορφώσουμε τις καλές διατροφικές συνήθειες στο παιδί. Πολλοί θα πούνε ότι είναι αρκετά μικρά και δεν καταλαβαίνουν. Η αλήθεια όμως είναι ότι από την νηπιακή κιόλας ηλικία δημιουργούνται τα θεμέλια της σωστής διατροφής.

toddler-boy-eating-biscuit

toddler-boy-eating-biscuit

Ήδη από το δεύτερο έτος της ζωής του, το μωρό σας είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται την έννοια της σωστής διατροφής και εσείς καλείστε να είστε για αυτό, σωστά πρότυπα διατροφικής συμπεριφοράς αλλά και να ανταποκριθείτε στις πραγματικές διατροφικές ανάγκες του. Χρειάζεται για παράδειγμα, όταν σερβίρετε το γεύμα, να έχετε υπόψη ότι οι μερίδες του δεν είναι ίδιες με τις μερίδες των ενηλίκων. Μάλιστα, μία παιδική μερίδα αντιστοιχεί στο 1/3 της μερίδας των ενηλίκων!

Κουτάλι ή χέρια; Υγιείς διατροφικές συνήθειες του μωρού σας.

Κουτάλι ή χέρια; Υγιείς διατροφικές συνήθειες του μωρού σας.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως όσα νήπια τρώνε με τα χέρια, θα μπορέσουν μεγαλώνοντας να διατηρήσουν το βάρος τους. Τα μωρά που αρχίζουν να τρώνε στέρεα τροφή με τα δάχτυλα, αντί να τους δοθούν πολτοποιημένες τροφές από τους γονείς τους, αναπτύσσουν υγιείς διατροφικές συνήθειες στην ενήλικη ζωή τους.

Δε θέλει να φάει… Τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω εύκολα!

Δε θέλει να φάει… Τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω εύκολα!

Το κάποτε βολικό στη διατροφή βρέφος σας έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα εκλεκτικό στη διατροφή του νήπιο (1-3 ετών), που δεν μπορεί να εκφράσει πλήρως τις προτιμήσεις του και τις αλλαγές που βιώνει στη γεύση του.

Παιδική διατροφή. Μάθετε το παιδί σας να τρώει σωστά!

Παιδική διατροφή. Μάθετε το παιδί σας να τρώει σωστά!

Η ισορροπημένη διατροφή κατά την πρώτη παιδική ηλικία (τόσο σε επίπεδο ενέργειας - θερμίδων όσο και θρεπτικών συστατικών) εξασφαλίζει την ομαλή και πλήρη ανάπτυξη του παιδιού καθώς και την πρόληψη διαφόρων νοσημάτων (καρδιαγγειακών, σακχαρώδη διαβήτη και παχυσαρκίας) στην ενήλικη ζωή του.

Οδηγός διατροφής για παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες

Οδηγός διατροφής για παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες

Το καλοκαίρι αποτελεί ευχάριστη περίοδο για τα παιδιά και τους γονείς αφού έχουν την ευκαιρία να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί, γεγονός που επιτρέπει και καλύτερη επίβλεψη της διατροφής τους.

Σελίδα 1 από 2

Ρενιέρης

Φοντόρ

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.