facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

«Τσα!» Σε βλέπω!

Δραστηριότητα για νήπια - 12 έως 36 μηνών

Χαρακτηριστικά φυσικής δραστηριότητας: κίνηση ματιών, κεφαλιού και σώματος σε διαφορετικές κατευθύνσεις• εξερευνώντας τον περιβάλλοντα χώρο

Χαρακτηριστικά γλώσσας / επικοινωνίας: ακούγοντας και εντοπίζοντας ήχους• αφουγκραζόμαστε τις λέξεις («τσα!»)

Μέσο: τα χέρια σας και κάποια έπιπλα /  αντικείμενα για να κρύβεστε από πίσω

Χώρος: σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο

Ας παίξουμε!

-    «Τσα!» με το πρόσωπο:

  • Για τα βρέφη, παίξτε «τσα!» ενώ κοιτάτε το μωρό σας κατ΄ ευθείαν στο πρόσωπο – τοποθετήστε τα χέρια σας στο πρόσωπό σας, μετά ανοίξτε τα για να δείξετε το πρόσωπό σας και πείτε «τσα!»
  • Άλλη μια τέτοια παραλλαγή του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσετε μια μικρή κουβερτούλα  πάνω από το κεφάλι σας και να αφήσετε το παιδί σας να τη σηκώσει για να σας βρει.

-    «Τσα!» με το σώμα:

  • Με το βρέφος σας να σας κοιτάει, χαμηλώστε σιγά σιγά το σώμα σας πίσω από  μια καρέκλα ή από ένα κρεβάτι και μετά πεταχτείτε πάνω λέγοντας «τσα!». Εάν είστε σε εξωτερικό χώρο, μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από ένα δέντρο για τις ανάγκες αυτής της δραστηριότητας.

-    Κρυφτό:

  • Για βρέφη που τους αρέσει η κίνηση, κρυφτείτε σε κάποια απόσταση, και πείτε στο μωρό σας να κρύψει τα μάτια του και να ψάξει να σας βρει – κάντε κάποιο θόρυβο για να το βοηθήσετε να εντοπίσει που κρύβεστε.

tsa-se-vlpew

Δοκιμάστε το!

  • Τα βρέφη μπορεί να θέλουν τα ίδια να κρυφτούν και να σας αιφνιδιάσουν! Παρακινήστε τα να συμμετάσχουν στο παιχνίδι με εκφράσεις όπως «τώρα η σειρά σου να κρυφτείς».
  • Βάλτε μια κουβερτούλα στο πάτωμα ή στο γρασίδι και εξερευνήστε περισσότερες κρυψώνες για το παιχνίδι «τσα!», ενώ διαβάζετε και ένα ανάλογο παραμυθάκι.

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.