facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ερώτηση από Ελένη (25.04.2022)

Είμαι 31 χρονών, από τα 21 πάλευα με αγχώδη διαταραχή. Τον τελευταίο χρόνο πήρα αγωγή και άρχισα να τα βρίσκω με τον εαυτό μου. Έφυγα από μια τοξική σχέση και μετά από τρεις μήνες γνώρισα έναν άνθρωπο όπως ακριβώς θα ήθελα πάντα. Στην αρχή όλα καλά, έμεινα μαζί του κατευθείαν, ξαφνικά άρχισα να έχω τάσεις φυγής και να μην νιώθω το ίδιο γι’ αυτόν. Μετά έμαθα πως είμαι έγκυος και αναγκαστικά πρέπει να παντρευτώ. Πνίγομαι. Δεν νιώθω τίποτα γι’ αυτόν. Αλλά είναι τόσο ιδανικός για τον χαρακτήρα μου και το πώς θέλω να ζήσω την ζωή μου που φοβάμαι και να τον αφήσω. Είμαι μπερδεμένη, θέλω να κλαίω, έκοψα και την αγωγή σε εφτά μέρες μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος (ο νευρολόγος μου το είπε, όχι από μόνη) και θα τρελαθώ. Τίποτα από αυτά που ζω δεν μ’ αρέσει.

Η απάντηση από ψυχολόγο (04.05.2022)

Ερώτηση από Τζίνα (22.03.2022)

Καλησπέρα, έχω ένα αγοράκι 18 μηνών που προσπάθησα παρά πολύ να τον θηλάσω και εν τέλει τα κατάφερα, αλλά δυστυχώς όχι αποκλειστικά. Πλέον θέλει στήθος για να κοιμηθεί και πίνει γάλα αρκετές φορές αλλά τώρα τελευταία δεν πίνει, απλώς θέλει να παίζει με την ρώγα, την τραβάει την τσιμπάει και αρχίζει και πονάει, δεν θέλει να πιει γάλα απλώς να παίξει με το στήθος. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω και πως θα το σταματήσει. Μου λέει συνέχεια μαμ αλλά για να το πιάσει όχι για να φάει !!

Απάντηση από ψυχολόγο (26.03.2021)

Ερώτηση από Ελενη (01.03.2022)

Γεια σας ηθελα να σας πω οτι το τετραχρονο κοριτσακι μου αυνανιζετε σε δημοσιο χωρο της εχω πει να μην το κανει σε δημοσιο χωρο αλλα δεν ακουει τι να κανω;

Απάντηση από ψυχολόγο (02.03.2022)

Ερώτηση από Μαριλένα, (30.01.2022)

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για την μικρή μου κόρη 3.5 χρονών (έχω και έναν γιο 6.5 χρονών) ένα πανέξυπνο, υπέροχο παιδί, πιο ανεπτυγμένο γενικά για την ηλικία της και σωματικά και πνευματικά. Αλλά πολύ φοβισμένο με τους ξένους. Δεν θέλει να έρχεται κανείς ξένος στο σπίτι μας . Όταν πηγαίνουμε κάπου σε κλειστό χώρο και έχει και άλλους ανθρώπους από αυτούς που θα έπρεπε (π.χ στο σπίτι της γιαγιάς έχει επισκέπτες) βάζει τα κλάματα δεν θέλει να μπει.. Ή θα μπει κλαίγοντας θα είναι στην αγκαλιά μου δεν θέλει να μιλάω με άλλους και θέλει να φύγουμε να πάμε στο σπίτι μας. Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές που δεν την ενοχλεί. Είναι λίγο διστακτική αλλά μπαίνει και πιάνει και κουβέντα. Ούτε κλάματα, ούτε χαμό. Στους εξωτερικούς χώρους συνήθως δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Μερικές φορές όμως ντρέπεται και εκεί αν της μιλήσουν. Ανάλογα τα κέφια της. Με τα παιδιά παίζει μια χαρά. Με τον αδερφό της παίζουν συνέχεια ξέρει να ακολουθεί κανόνες να περιμένει την σειρά της. Φυσικά πολλή ζήλεια και από τους δύο. Περπάτησε νωρίς, μίλησε νωρίς, καθάρισε 2 χρονών! Προσπαθήσαμε να την στείλουμε στον παιδικό σταθμό γιατί χαίρεται πολύ με τα παιδιά και τα ψάχνει αλλά είχαμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Τελικά την σταματήσαμε. Δεν θέλει να ακούει για σχολείο. Δεν θέλει λέει να πάει ποτέ. Απέκτησε ένα τρελό άγχος αποχωρισμού και δεν μπορώ πια να την αφήσω πουθενά ενώ δεν είχε κανένα πρόβλημα από μωρό έμενε και τα βράδια στην γιαγιά της ούτε που με έψαχνε. Βέβαια με τους επισκέπτες που τυχόν είχε η γιαγιά πάλι είχαμε κλάματα από μωρό. Ο μπαμπάς δουλεύει πολλές ώρες και δεν τον πολυβλέπουμε, λίγο το βράδυ μόνο.. Εγώ δεν εργάζομαι και είμαστε συνέχεια μαζί. Στον παιδικό μπλόκαρε προφανώς γιατί είχε πολλούς ξένους (κυρίες, καθαρίστριες, μαγείρισσες, σερβιτόρους) ξαφνικά και ήταν μόνη της ανάμεσα στους αγνώστους που γενικά τους φοβάται σε κλειστούς κυρίως χωρους. Α να σας πω πως αν αυτός ο ξένος έχει να της δώσει ένα 'δωράκι' το ξεπερνάει πολύ πιο εύκολα. Επίσης αν πάμε στο δικό του σπίτι επίσκεψη θα αντιδράσει πιο καλά από ότι αν τον συναντήσουμε στο σπίτι της γιαγιάς ή κάπου αλλού.. Πως μπορώ να την βοηθήσω; Να χαλαρώσει; Δεν βοηθάει και η κατάσταση με τον κορονοϊό. Να το ψάξω λέτε παραπάνω;; Τον Σεπτέμβρη θα πρέπει να πάει προνήπιο που είναι υποχρεωτικό.

Ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση από ψυχολόγο (04.02.2022)